Arsić prepisao Strategiju Muzeja sa sajta?

imageNa mesto direktora Zavoda za zaštitu spomenika kulture izabrana je dr Ksenija Stevanović. Predsednik UO ove ustanove Radomir Ilić u dopisu medijima navodi da je medju kandidatima ona bila najbolja, ali i da je kandidat iz Zavoda Radivoje Arsić konkurisao prepisanim programom Narodnog muzeja koji je preuzeo sa sajta.

Na mesto direktora Zavoda za zaštitu spomenika kulture izabrana je dr Ksenija Stevanović. Iako valjevska javnost ne zna ništa o ovom kandidatu vest je ipak bila da Stevanovićeva nije Valjevka već da dolazi iz Beograda. Zakon dozvoljava da se na konkurse i oglase koji se javno objavljuju mogu javiti lica iz cele Srbije. U dopisu medijima predsednik Upravnog odbora Radomir Ilić tvrdi da se UO prilikom izbora kandidata za direktora Zavoda za zaštitu spomenika kulture od nacionalnog značaja Valjevo, rukovodio isključivo stručnim kriterijumima „Naš predlog je dr.Ksenija Stevanović, koju smo prilikom izbora prvi put videli, i nije nas apsolutno ništa drugo zanimalo osim njene stručnosti i kvaliteta, a sve u interesu institucije“, navodi Ilić.
U drugom delu dopisa Ilić ukazuje na činjenicu da se Valjevci nisu očito proslavili na ovom konkursu jer je kako kaže iz programa kandidata Radivoja Arsića diplomiranog arheologa vidi da se ne radi o programu rada Zavoda već valjevskog Muzeja. „Bili smo neprijatno iznenadjeni neinformisanošću o radu samog Zavoda koja se jasno vidi u delu predloženog programa rada za period od 4 god., g-din Arsić je verovatno prepisao – Strategiju Narodnog muzeja Valjevo sa sajta ove ustanove, koji je svima dostupan, pritom se ne trudeći čak da izbriše reč Muzej… Da li je to lenjost… žurba ili neozbiljnost!? Toliko o ozbiljnosti kandidata i „lošoj“ nameri Upravnog odbora“,piše Ilić.

Radivoje Arsić jedno vreme bio je i direktor Zavoda , neposredno pre poslednjeg direktora koji je bio u statusu vršioca dužnosti Nemanje Radojičića. Radojičić je na svoje razrešenje čekao gotovo godinu dana.

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.