Završni račun i izvršenje za šest meseci

imageGradsko veće usvojilo je odluku o završnom računu grada Valjeva za 2014. godinui i izveštaj o izvršenju budžeta za prvih šest meseci ove godine.

 

„Ukupno ostvareni tekući prihodi , primanja preneta neutrošena sredstva iz prihoda budžeta za 2014. godinu su 2, 2 milijarde dinara i tekući prihodi, primanja i preneta neutrošena sredstva iz ostalih prihoda budžetskih korisnika 189 918 000 dinara. Ukupno izvršeni rashodi i izdaci iz budžeta 2,1 milijarda i izvršeni tekući rashodi i izdaci budžetskih korisnika iz ostalih izvora u iznosu od 141 867 000 dinara. Eazlika ukupnih prihoda i rashoda iznosi 111 685 594 dinara . Što potvrdjuje da je izvršenje budžeta bilo u procentualnom iznosu od 99,71% „, rekla je na sednici Veća načelnica gradske uprave Jelica Stojanović. Kako se moglo čuti na prighodovnoj strani najznačajniji su prihodi od poreza na dohodak, dobit i kapitalnu dobit. Gradonačelnik valjeva Stanko tzerzić danas je rekao da je pomenuti rezultat ostvarenja više nego dobar s obzirom na činjenicu da je u prošloj godini Valjevo imalo poplavu i kako je rekao jednu od najtežih godina posle bombardovanja. “ U teškoj godini postigli smo uspeh , aprenete obaveze bile su negde oko 10 miliona dinara. ostvrili smo rekordni suficit od 111 miliona dinara i ja bih voleo da se kontinuitet u ovakvom načinu upravljanja finansijama grada nastavi . Bez obzira što idu izbori i biće izabrano novo gradsko rukovodstvo činjenica je da nema mnogo opština i gradova koji se mogu pohvaliti ovakvim rezultatom“, reko je gradonačelnik Terzić.
Izveštaj o izvršenju budžeta za period od prvih šest meseci ove godine iznela je takodje načelnica Stojanović rekavši da su u periodu od 1. janura do 30 juna ove godine prihodi i primanja realizovani u iznosu od 1 064 132 463,68 dinara odnosno 47% u odnosu na predvidjeni plan. “ Po odluci o budžetu planirani su i rashodi i izdaci na nivou planiranih prihoda , a realizovani su u iznosu od 39,41% u odnosu na plan. Najznačajniji su prihodi po osnovu poreza“, navela je Stojanović dok je gradonačelnik s druge strane potvrdio da je grad na računu 30. juna imao 285 miliona dinara što je više nego prethodne godine u istom periodu. “ Redovno izmirujemo sve obaveze i nikada nismo bili u situaciji da nemamo budžetskih sredstava i ministarszvo finansija je konstatovali da smo jedan od retkih gradova gde sve funkcioniše na način kako je to i zakon predvideo i u odredjenim rokovima“, rekao je Terzić.

 

S.V. 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.