Konkurs za subvencije u LAPZ

imageGrad Valjevo objavio je konkurs za dodelu subvencija za zapošljavanje . Ove godine za sprovodjenje LAPZ opredeljeno je 15 miliona dinara.

Na sajtu grada objavljen je konkurs za dodelu subvencija za zapošljavanje u četiri segmenta i to : suvbvencije za zapošljavanje poslodavaca, podršku samozapošljavanju, stručnu praksu i javne radove . Opredeljena sredstva za mere samozapošljavanja i novog zapošljavanja su manja nego prethodne godine . Po informacijama iz gradske uprave razlog je što je ove godine NSZ Valjevo već imala realizaciju ovih mera više nego prethodne kada je i grad izdvojio više novca.
Za razliku od prošle godine ove godine biće realizovani i javni radovi kao mera zapošljavanja.Očekuje se da u okviru sprovodjenja mere javnih radova bude angažovano oko 50 lica pa sa predvdjenih 30 lica u preostale tri mere zapošljavanja predvidjenih 15 miliona trebalo bi da obuhvati zapošljavanje oko 80 osoba.
Za sada još nije poznato gde će po pitanju javnih radova biti angažovano ovih 50 ljudi jer za ovu meru mogu konkurisati ne samo javna već i privatna preduzeća ukoliko imaju iskazanu potrebu za javnim radovima. Očekivanja su da će ipak najveći broj lica biti angažovan u JKP „Vidrak“ i JKP „Vodovod“ Valjevo, a ova očekivanja opozicija je u Skupštini nazvala predizbornom kampanjom.

S.V.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.