Eksterni revizor „češlja“ gradske službe

imageDržavni revizor najavio je svoj dolazak u Valjevo za 2016. godinu , a ovih dana po zahtevu grada eksterni revizor sertifikovane agencije uveliko „češlja“ sve službe grada.

Dolazak revizora u Valjevo najpre interesuje uvek rukovodioce svih sliužbi ,a potom i gradjane koji očekuju izvištaj. Predstavnik DRI svoj dolazak najavio je za 2016. godinu , a eksterni reviozor već ovih dana proverava svaki papir. S obzirom na činjenicu da Valjevo ima internog revizora logično bi bilo za očekivati da izveštaj eksternog revizora bude povoljan bez uočenih nepravilnosti jer u protivnom uloga interne revizije bila bi obesmišljena. Posao internog revizora obavlja Goran Lučić inače donedavni prvi čovek valjevskog DSS-a , a svojevremeno i predsednik Skupštine grada.
kako se svremena na vreme može čuti i priča o krivičnim prijavama po svemu sudeći dobar deo „revizije“ obavlja i nadležna valjevska policija .

Sledeće godine dolazi i državni revizor , a koliko će biti odgovronosti ukoliko i bude ukazano na pogrešna postupanja ostaje da se vidi jer podsećanja radi, svojevremeno je revizor u Valjevu uočio veliki broj nepravilnosti medju kojima je bila i ozbiljna cifra nepostojećioh prekovremenih sati zaposlenih i naložio da novac bude vraćen , ali se to nikada nije dogodilo. Da stvar stim u vezi bude tragičnija istu zamerku revizor je imao i ranije u slučaju kada je zaposlenima podeljeno po 5 000 dinara . Ni taj novac nikada nije vraćen u gradski budžet.

Da li će sada eksterni revizor nešto naložiti ostaje da se vidi po završetku njegovog rada.

S.V.

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.