DS nije izgubio ništa odlaskom Milutinovića

imageNekadašnji pomoćnik gradonačelnika od 2008 do 2012. godine Radivoje Milutinović Beka napustio je DS, a prvi čovek valjevskih demokrata Duško Rakić kaže za Vamediu da je Milutinović bio samo član DS-a i da već više godina nije ni član Gradskog odbora.

Javna je tajna da su valjevske demokrate 2012. godine nakon izbora imale odliv u članstvu , ali kako kaže Duško Rakić predsednik GO DS-a u Valjevu taj odliv i nije bio veliki. „ Mi smo i u 2013-oj i 2014-oj godini kontaktirali svakog našeg člana . Činjenica je da je tu bilo dosta ljudi koji su se i učlanili u DS jer su mislili da će se tako zaposliti i to je bio njihov jedini motiv. Logično kada je SNS odnela pobedu na tim izborima oni su se preselili kod njih opet sa istim očekivanjima vezanim za zaposlenje. Ali nakon tih par meseci posle izbora naše se članstvo zaista stabilizovalo što je itekako dobro“, kaže Rakić za Vamediu.

Po njegovim rečima oduvek u svakoj partiji postoje članovi koji se u jednom trenutku iščlane te da po tome ništa drugačiji nije ni DS. „ Ja ne razumem zašto je vest da Radivoje Milutinović nije više član DS-a jer on je imao status kao i svaki drugi član nije bio partijski funkcioner, čak ni član GO još od 2012. godine . Nije ni bio aktivan član . Mi nikada nismo krili činjenice da nas je napustio neko od funkcionera i javnost je uvek bila obaveštena o tome. Odlaskom Milutinovića valjevske demokrate nisu ništa izgubile jer došli su drugi članovi“, objašnjava Rakić.

Još te 2012. godine ovu partiju napustili su Milovan Marković i Slobodan Ilić, a potom 2014. godine iz DS-a su se iščlanili odbornici Radiša Lazić i Maja Radojević –Žarković.
U medjuvremenu se odborničkog mandata odrekao i Zoran Jakovljević nekadašnji gradonačelnik , ali je Jakovljević i dalje član Demokratske stranke.

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.