Znanje je jedina moć

imageMinistartsvo prosvete nauke i tehnološkog razvoja zajedno sa novinskom kućom „Politika “ danas je u valjevskom Centru za kutluru dodelo nagrade djacima generacije sa područja koje pokriva ŠU Valjevo. Ukupno 102 škole dale su 98 djaka generacije koji su danas dobili srebrnjake sa likom poznatih Srba.

U valjevskom Centru za kulturu upriličena je dodela nagarada djacima generacije iz 98 škola ŠU Valjevo. Načelnica ŠU Zorica Jocić kaže da nisu sve škole imale djake generacije. „ To su 68 učenika osnovnih i 30 učenika srednjih škola. Oni dobijaju zbirku od 25 kovanica koja nosi naziv „Znamenite ličnosti Srbije“ . Konstatovali smo da ministarstvo zna da su stečena tznanja samo njihova i to im niko ne može oduzeti , a nagrade su dokaz da je ministarstvo prepoznalo njihov trud rad i zalaganje. Ministsrtvo ovim pokazuje da se znanje uvek na kraju isplati i da je to jedina prava i trajna snaga i moć svakog čoveka. Želimo im da budu uspešni i istraju a tom putu“, kaže Jocićeva podsećajući djake da ne treba da zaborave , roditelje , nastavnike , grad , sve one ljude koji su mnogo uložili u njih. „ Njima će ukoliko ovako nastave vrata svuda biti otvorena u to nema sumnje“, kaže Jocić.

image

Prošle nedelje u Vljevu su nagradjeni Vukovci kojih je bilo 111 , a neki podaci pokazuju da se broj Vukovaca svake godine povećava . Na pitanje da li sada deca više rade i trude se ili su kriterijumi nešto niži Jocićeva kaže da nikada nije radjeno istraživanje odnosa te dve stvari. „ Jako je teško to reći , ne postoje studije ili istraživanja o tome. Ja želim da verujem da ako u svakoj školi pedest nastavnika potvrdi da jedno dete treba da bude nosilac te titule oni to čine sagledavajući kvalitete te dece. Ne želim da verujem da sto nastavnika recimo greši . Što se tiče kriterijuma na svakom sastanku sa direktorima uvek naglašavam da se kriterijumi ne smeju spuštati. To nikako i sigurna sam da su kriterijumi visoki. Ali i deca i njihovi roditelji su prepoznali da se znanje isplati. Prepoznaju da je bitno osvajanje znanja , školovanje i ulažu više truda . Imamo zaista pametnu decu“, kaže Jocićeva.

S.V.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.