Miloš Teodosić za „Blic“: Slabiji smo nego 2014, ali…

imageBilo koje rešenje da se postigne na relaciji FIBA – ABA liga – KSS mora da bude isključivo u korist reprezentacije koja ne sme da trpi zbog tog spora, poručuje naš as Miloš Teodosić u ekskluzivnom intervjuu za "Blic".

Miloš Teodosić, kapiten reprezentacije i najbolji plej Evrope, koji je u rodnom Valjevu otvorio rekonstruisano igralište „Studenta“ na kojem je prohodao, svestan je velikih očekivanja na Evropskom prvenstvu. U isto vreme poziva saigrače i stručni tim da se koncentrišu na igru, a Košarkaški savez i predstavnike klubova da tražeći rešenje u sporu sa FIBA kao prioritet imaju interes državnog tima.
– Drugim mestom na Svetskom prvenstvu sebi smo napravili pritisak što je i dobro, jer imamo sjajnu ekipu koja je spremna za izazov i da ponovi uspeh. Naredna dva i po meseca nas čeka ozbiljan i naporan rad, najvažnije je da svi budemo i ostanemo zdravi – kaže Teodosić za “Blic”.
Selektor Đorđević je jasan – tvoje liderstvo na parketu biće potvrđeno i kapitenskom trakom?
– Iskreno, nadao sam se i očekivao da će Krle (Nenad Krstić) da se predomisli i igra još koju godinu, ali eto, njegovim odlaskom ja sam ga nasledio na mestu kapitena. Traka je velika čast i odgovornost, ali suštinski time se ništa bitno neće promeniti u mom odnosu prema reprezentaciji.
Da li smo u odnosu na Mundobasket slabiji ili jači?
– Sigurno je da smo slabiji zbog toga što Krstić ne igra i moramo naći način za adekvatnu zamenu. S druge strane, mene raduje da je većina nosilaca igre u reprezentaciji imala sjajnu sezonu u svojim timovima, tako da sa održavanjem te forme imamo razloga za optimizam, a svakako smo zreliji nego pre dve godine.
Ko će nam biti najteži protivnik?
– Španci, bez obzira na to što će biti oslabljeni. Možda i nije loše što imamo jaču grupu, jer i sa drugim ili eventualnim trećim mestom, u nastavku nas ne može očekivati jači protivnik od konkurenata u grupi. Najpre da vidimo ko će u kakvom sastavu doći, pa ćemo ih potpuno skenirati.
Koliko se spor FIBA – ABA negativno odražava na reprezentaciju?
– Prioritetno nam je najbolje rešenje za srpsku košarku. Koje će to biti, iskreno ne znam, jer nisam dovoljno upućen. Činjenica je da se to dešava u nevreme, uoči prvenstva, ali ljudima u srpskoj košarci koji se pitaju jedna stvar mora da bude apsolutni prioritet – reprezentacija je najvažnija i ne sme da ispašta ni na jedan jedini način.
Kako vidiš sezonu u CSKA i ostaješ li u Moskvi?
– Polovično. Igrali smo sjajno tokom cele sezone Evroligu, ali to nije krunisano titulom. Ipak, osvojena je ruska liga. U Moskvi ostajem, imam još dve godine ugovora i zadovoljan sam.
Metalac je treći srpski klub po rezultatima?
– Dolaskom dr Boška Đukanovića košarka u Valjevu je živnula, Metalac je definitivno na uzlaznoj liniji, sa obezbeđenim mestom za sledeću sezonu Jadranske lige i Evrokupa. To nameće želju da svi Valjevci iz sveta sporta pomognu da Metalac bude još bolji.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.