Obeležavanje godišnjice pogibije pilota Milenka Pavlovića

imageZbog obeležavanja godišnjice pogibije pilota pukovnika Milenka Pavlovića, u ponedeljak 4. maja 2015. godine, u terminu od 11.30 do 13.00 časova, biće preusmeren saobraćaj iz dela Ulice vladike Nikolaja (od Ulice Željka Vasiljevića do Uzun Mirkove ulice) u Ulicu Bulevar palih ratnika, Uzun Mirkovu ulicu i Ulicu Željka Vasiljevića. U istom terminu, za saobraćaj će biti zatvoren deo Ulice narodnog heroja pilota Milenka Pavlovića (od Ulice vladike Nikolaja do Pasterove ulice).

Grad Valjevo organizuje u ponedeljak 4. maja 2015. godine, u 12.00 časova na spomen obeležju u Ulici Vladike Nikolaja, kao i u selu Bujačić, na mestu pogibije, polaganje venaca i odavanje počasti pilotu pukovniku Milenku Pavloviću.
Milenko Pavlović, pilot-pukovnik, poginuo je 4.maja 1999.godine iznad Valjeva, suprotstavljajući se formaciji od 16 aviona NATO-a. Način na koji je pukovnik Milenko Pavlović žrtvovao svoj život iznad rodnog kraja, spasavajući ne samo život svog mladog kolege, već i čast svog naroda i vojske, primer su herojstva našeg doba, koji ne smemo zaboraviti

Odsek za informisanje i protokol
Grad Valjevo

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.