Demokrate protiv prodaje Doma vojske

imageValjevske demokrate i dalje smatraju da bi objekat Doma vojske trebao da bude multifunkcionalni kulturni centar, a odluku grada da proda imovinu koju ne koristi kao način prikupljanja novca za predstojeće izborne kampanje.

Demokrate u Valjevu se ne slažu sa idejom prodaje gradske imovine niti odlukom o kreditnom zaduživanju grada za izgradnju objekta Hale sportova. Predsednik IO demokrata Aleksandar Djukić na konferenciji za novinare naglasio da je dobro što će biti uradjen popis imovine grada„Izostala je analiza kako se koristi imovina koja je u vlasništvu Grada, kolike prihode donosi, kao i mere kako korišćenje imovine unaprediti i povećati prohode. Ništa od toga gradsko rukovodstvo nije uradilo, osim što je odlučilo da proda imovinu, jer je to jedini način da se dođe do para“, kažđe Djukić.
odluku o prodaji imovine on vidi i kao odsustvo dobrih ideja koje mogu unaprediti grad, ali zato smatra i da vlast u valjevu prodaju vidi kao način prikupljanja sredstava za izbore koji se bliže.
Demokrate smatraju da prodaja Doma vojske nije dobra odluka jer se radi o istorijski značajnom objektu za grad Valjevo i osatju pri stavu iznetom pre više godina da namena ntog objekta treba da bude usmerena ka kulturnom centru."Ne treba dozvoliti da se Dom vojske pretvori u hotel što su neke za sada nezvanične najave. Hala sportova nije od značaja za grad jer imamo situaciju dqa pojedina naselja u gradu nemaju ni sportski teren, a kamoli nešto više", rekao je Djukić.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.