Odabir banke za subvencije u poljoprivredi

imageDanas će po prijavama na konkurs biti izabrana banka koja će kreditirati valjevske poljoprivrednike. Programom je predvidjeno da banke kreditiraju iznos do 200 000 dinara , a grad Valjevo subvencioniše kamatu.

U zavisnosti od ponuda koje su dostavile banke u Valjevu biće izabrana najpovoljnija banka po konkursu koji je grad raspisao. „ U okviru subvencija u poljoprivredi jeste i konkurs koji smo raspisali za banke. Ceo projekat je koncipiran tako da banke daju kredite do 200 000 dinara , agrad će subvencionisati kamatu za te kredite. Mi ćemo potom dati smernice kako da se poljoprivrednici prijave , a već sada imamo informaciju da postoje zainteresovani“, kaže načelnik Gradske uprave Aleksandar Vujić Subotić.

Po rečima načelnik , a na osnovu programa subvencija koji je usvojila Skupština grada uskor će biti donet plan subvencija i nabavke za sitnu mehanizaciju, subvencije u stočnom fondu , zasada i opreme u pčelarstvu.“ Uskoro će i to biti uradjeno tako da će uslediti i obaveštenje za poljoprivrednike da se prijave za te vrste subvencija koje grad daje“, rekao je Vujić Subotić.

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.