Obaveštenje – privrednim subjektima

imageObaveštavaju se privredni subjekti sa područja grada Valjeva da je Vlada Republike Srbije usvojila Uredbu o utvrđivanju državnog programa obnove privredne delatnosti na poplavljenom području („Službeni glasnik RS“, br. 144/2014).

Mera koja se utvrđuje ovim programom jeste davanje bespovratnih novčanih sredstava oštećenim privrednim subjektima, koji su na dan 31. maj 2014. godine imali do 50 zaposlenih na određeno i neodređeno vreme i predstavlja državnu pomoć male vrednosti (de minimis državnu pomoć).
Kriterijumi za sprovođenje mera
Prilikom sprovođenja programa uzeće se u obzir sledeći kriterijumi:
1. da je privredni subjekt štetu prijavio u skladu sa Zakonom o otklanjanju posledica poplava u Republici Srbiji („Službeni glasnik RS“, br. 75/2014 – u daljem tekstu: Zakon). Zakon u članu 44. predviđa da se prijava štete, radi ostvarivanja prava na pomoć, podnosi u roku od osam dana od dana stupanja na snagu Zakona, odnosno do 30.07.2014. godine.
2. da je privredni subjekt bio registrovan na području određenom u članu 1. Zakona, odnosno da je na tom području imao izdvojenu poslovnu jedinicu u trenutku proglašenja vanredne situacije.
3. Iznos bespovratnih sredstava koji se dodeljuje privrednom subjektu određuje se u odnosu na broj zaposlenih na dan 31. maj 2014. godine.
Zahtev za dobijanje bespovratnih sredstava, po ovom Programu, privredni subjekti sa područja grada Valjeva, podnose Gradskoj upravi za lokalni razvoj, privredu, urbanizam i komunalne poslove Valjevo do 15. februara 2015. godine.
Detaljnije informacije se mogu dobiti u Odeljenju za lokalni razvoj, privredu i komunalne poslove, treći sprat, kancelarija broj 45 ili na telefon 014/294-717.
Napomena: Obrazac zahteva za dobijanje bespovratnih sredstava, kao i prateća dokumentacija, može se podići na šalteru informacija u prizemlju, u Gradskoj upravi Valjevo, Karađorđeva 64.
Gradska uprava za lokalni razvoj, privredu, urbanizam i komunalne poslove

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.