imageValjevske demokrate smatraju da nema osnova za povećanje cena usluga PU „Milica Nožica”. S druge strane, kako kažu, tek nema osnova za upošljavanje radnika.

Demokarate tvrde da ih kontaktiraju gradjani koji im ukazuju na činjenicu poskupljenja cena usluga PU „Milica Nožica”. „Cena je povećana sa 4360 na 5 080 dinara. To je nekih 16 do 17% i ljudi su opravdano nezadovoljni. Analiza prihoda i rashoda ove ustanove od 2016. do danas pokazuje da su ukupni prihodi 2016.godine bili 415 miliona, od toga je grad dao 296 miliona.U 2017. godini grad povećava svoje učešće na 404 miliona. Skoro sto miliona više., a ukupni prihodi su bili 514 miliona dinara. U ovoj godini se planira da prihodi budu 497 miliona . Treba računati na povećan je cene koje nije bilo najavljeno”, kaže Slobodan Pavlović predsednik GO DS.
On podseća da u okviru programa poslovanja niko nije pominjao povećanje cene usluge smeštaja dece što će dovesti da ova ustanova prihoduje ponovo blizu 514 miliona. „Po našem mišljenju to je neopravdano mnogo. Zašto? Poziva se na povećan obim posla , a obim posla jue neznatno zanemarljivo povećan. U 2016. godini broj dece je bio 2469, a u 2018. godini 2549-oro. Dakle samo 80 dece više, što je 3,2 %. Rashodi su povećani za 25%, a povećanjebroja dece 3,2 %.Da li je to logično?”pita Pavlović.
On se osvrnuo i na plan obdaništa gde se navodi potreba za još 29 zaposlenih radi zamene odsutnih radnika koji su na dužem bolovanju ili neplaćenom odsustvu.. „Pa ko sme da od rukovodstva nekom licu dozvoli neplaćeno odsustvo, a potom traži zapošljavanje lica na to mesto? Kako to? Po zakonu neplaćeno odsustvo se može dati samo ako se proceni da nema potrebe trenutno za angažovanjem tog radnika i da vam ne treba zamena u nekom trenutku.Ne može neplaćeno odsustvo biti prioritet. A za to vreme broj zapsolenih koji je 2016. godine iznosio 428 u 2018. godini se popeo na 451. Ovde je očito da sve što grad daje i povećanje cene koju roditelji plaćaju bukvalno pojedu zaposleni. U 2018 godini predvidjeno je 46 miliona više za plate. To nije u redu. Zato tražimo da se cene vrate!”rekao je Pavlović.
Pavlović kaže da ukoliko obdanište ne zna da uradi analizu treba da pozove iz uprave ekonomistu i pravnika kako bi to bilo uradjeno i bezrazložni troškovi na uštrb gradjana i samog grada bili smanjeni.
„Povećanje cene usluga je neopravdano neutemeljeno i nerealno , zato tražimo da se cene vrate na staro”, ponovio je na kraju Pavlović.
S.V.

 

 

valis
dunav

Zašto mi

Razlozi da odaberete baš naš portal:

  • Mi volimo naš posao
  • Ne dopuštamo cenzuru
  • Dopuštamo kritiku i različitosti
  • I Vi se ovde pitate :)

krusik

ccc

europrom

 

Uslovi koriscenja

Vamedia posetiocima u dobroj nameri obezbeđuje korišćenje sadržaja Vamedia.info portala. Svi posetioci imaju pravo da besplatno koriste sadržajeovog portala, ukoliko ne krše pravila korišćenja. Svaki korisnik dužan je da proverava i obaveštava se o pravilima korišćenja ovog portala. Ni jedan deo portala ne sme se koristiti u nezakonite svrhe, ni za promovisanje istih.
Vamedia štiti privatnost korisnika u najvećoj mogućoj meri.Vamedia se obavezuje da će u dobroj nameri koristiti podatke dobijene od korisnika tokom korišćenja portala, te da privatne podatke neće distribuirati, niti prodavati trećoj strani, osim uz dozvolu korisnika.

Sadržaji Veb sajta u isključivom i potpunom su vlasništvu Vamedie . Delovi ili ceo Veb sajt ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez prethodnog pisanog odobrenja Vamedie, izuzev u slučaju preuzimanja informacija i materijala i pohranjivanja na disk računara pojedinačnog korisnika radi lične upotrebe.
Sve robne marke i logotipi prikazani na ovom Veb sajtu zaštićena su imena i u vlasništvu Vamedie i ne mogu biti korišćeni na drugim Veb sajtovima bez pisanog odobrenja Vamedie. Bilo koja od robnih marki ili imena uključujući ime Vamedia ne mogu biti uključeni u Internet adresu bez prethodnog pismenog odobrenja Vamedie.

Odricanje od prava

Svi sadržaji i informacije na sajtu Vamedie predstavljeni su javnosti na uvid u najboljoj nameri, i Vamedia veruje da su tačni. Međutim, stranka koja želi da stupi u poslovan odnos sa nama ili kupi nekih od naših proizvoda ili usluga, ne treba da se osloni na informacije na Veb sajtu već da uputi direktan upit odgovarajućoj instanci u Vamediji. Ne pružamo bilo kakve garancije putem ovog Veb sajta u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne možemo biti odgovorni za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korišćenjem informcija sa ovog Veb sajta. Informacije na ovom Veb sajtu mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja.

Linkovi

Vamedia ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica a koja su vezana linkom sa strana Veb sajta Vamedie. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan Veb sajt vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti, i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata. Sami linkovi ne znače istovremeno da Vamedia na bilo koji način sponzoriše ili je povezan sa entitetima koji su odgovorni za ažuriranje pomenutih Veb sajtova ili strana.

Modifikovanje i promena pravila

Vamedia zadržava pravo da bez najave povremeno promeni ili modifikuje ova pravila , kao i delove naznačene pod « privatnost « i « copyright «.

Nadležnost suda

Za sve sporove koji proisteknu iz ovih Pravila nadležan je sud u Valjevu, Srbija

Member Login