imageKao što je bilo i najavljeno, na današnjoj sednici Skupštine grada koja je i dalje u toku, u centru pažnje bile su kadrovske promene. Gradsko veće dobilo je tri nova člana, ali je novo kadrovisanje u vladajućoj koaliciji, pre svega u vodećoj SNS, pokazalo da postoji ozbiljan problem između vodećih ljudi valjevskih naprednjaka.

Dok su doskorašnjim članovima veća iz redova ili sa "kvote" SPS, Borisavu Radojičiću i Davidu Maksimoviću, konstatovane i prihvaćene još ranije podnete ostavke, treći član veća, Andra Savčić iz SNS, je smenjen i to sa 39 glasova za i jednim nevažećim.
Obrazloženje predloga smene dao je gradonačelnik Slobodan Gvozdenović koji se, međutim, u svom govoru više bavio narodnim poslanikom Mihailom Jokićem, nego samim Savčićem čijim radom u veću, kako je rekao, nije bio zadovoljan.
"Mentalna struktura Mike Jokića ga gura ka njegovom najvećem talentu, a to je diktatura. Valjevo i SNS više neće da trpe pulene Mike Jokića koje on nagrađuje odličnim radnim mestima sa platama od više stotina hiljada dinara. Sve to zna i IO SNS. Andra Savčić je došao u Gradsko veće isključivo zato što je „drug“ Jokić to tražio. Valjevo i Jokić imaju odnos točka i kočnice, gde neko želi da se kreće, a neko to stalno sprečava. Ali to tako više neće moći, ja to više nedam. A vi koji ste za Jokića, nemojte misliti da je on svemoćan i da sve može da vas odvede u Beograd", rekao je Gvozdenović za skupštinskom govornicom.
U svom obraćanju odbornicima, Andra Savčić je rekao da je potpuno jasno da razlog za njegovu smenu nije njegov nerad, već to što je „navodno čovek Mike Jokića“.
"Gradonačelnik Gvozdenović me je pozvao 24. februara u 23.17 časova i rekao da Mika neće da mu se javi na telefon i da zbog toga ja već sledećeg dana dam ostavku u Gradskom veću zbog Mike Jokića", rekao je Andra Savčić.
Beležimo i to da je u raspravi o ovoj kadrovskoj promeni govorio i odbornik SNS dr Milan Marković, koji je konstatovao da ni za SNS ni za Valjevo "nije dobro da se ovakve stvari dešavaju zbog lične netrpeljivosti“.
Novi članovi Gradskog veća su u ime SNS profesor u penziji Miroljub Ivanović, a u ime SPS dr Dušan Mirković i Marko Živanović iz Novosrbijanaca, koji su koalicioni partneri socijalista.
Kako je rečeno, profesor Ivanović neće biti plaćeni član Gradskog veća.

 

valis
dunav

Zašto mi

Razlozi da odaberete baš naš portal:

  • Mi volimo naš posao
  • Ne dopuštamo cenzuru
  • Dopuštamo kritiku i različitosti
  • I Vi se ovde pitate :)

krusik

ccc

europrom

 

Uslovi koriscenja

Vamedia posetiocima u dobroj nameri obezbeđuje korišćenje sadržaja Vamedia.info portala. Svi posetioci imaju pravo da besplatno koriste sadržajeovog portala, ukoliko ne krše pravila korišćenja. Svaki korisnik dužan je da proverava i obaveštava se o pravilima korišćenja ovog portala. Ni jedan deo portala ne sme se koristiti u nezakonite svrhe, ni za promovisanje istih.
Vamedia štiti privatnost korisnika u najvećoj mogućoj meri.Vamedia se obavezuje da će u dobroj nameri koristiti podatke dobijene od korisnika tokom korišćenja portala, te da privatne podatke neće distribuirati, niti prodavati trećoj strani, osim uz dozvolu korisnika.

Sadržaji Veb sajta u isključivom i potpunom su vlasništvu Vamedie . Delovi ili ceo Veb sajt ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez prethodnog pisanog odobrenja Vamedie, izuzev u slučaju preuzimanja informacija i materijala i pohranjivanja na disk računara pojedinačnog korisnika radi lične upotrebe.
Sve robne marke i logotipi prikazani na ovom Veb sajtu zaštićena su imena i u vlasništvu Vamedie i ne mogu biti korišćeni na drugim Veb sajtovima bez pisanog odobrenja Vamedie. Bilo koja od robnih marki ili imena uključujući ime Vamedia ne mogu biti uključeni u Internet adresu bez prethodnog pismenog odobrenja Vamedie.

Odricanje od prava

Svi sadržaji i informacije na sajtu Vamedie predstavljeni su javnosti na uvid u najboljoj nameri, i Vamedia veruje da su tačni. Međutim, stranka koja želi da stupi u poslovan odnos sa nama ili kupi nekih od naših proizvoda ili usluga, ne treba da se osloni na informacije na Veb sajtu već da uputi direktan upit odgovarajućoj instanci u Vamediji. Ne pružamo bilo kakve garancije putem ovog Veb sajta u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne možemo biti odgovorni za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korišćenjem informcija sa ovog Veb sajta. Informacije na ovom Veb sajtu mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja.

Linkovi

Vamedia ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica a koja su vezana linkom sa strana Veb sajta Vamedie. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan Veb sajt vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti, i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata. Sami linkovi ne znače istovremeno da Vamedia na bilo koji način sponzoriše ili je povezan sa entitetima koji su odgovorni za ažuriranje pomenutih Veb sajtova ili strana.

Modifikovanje i promena pravila

Vamedia zadržava pravo da bez najave povremeno promeni ili modifikuje ova pravila , kao i delove naznačene pod « privatnost « i « copyright «.

Nadležnost suda

Za sve sporove koji proisteknu iz ovih Pravila nadležan je sud u Valjevu, Srbija

Member Login