imageValjevske demokrate predlog budžeta za 2018.godinu ocenile kao katastrofalan. Demokrate smatraju da gradski funkcioneri nisu došli na javnu raspravu jer oni i nisu pravili budžet. „Da su ga oni pravili onda bi želeli da ga promovišu i brane ,k ovako verujemo da oni uopšte nisu pravili budžet, to je uradio neko drugi,” kažu u DS-u.

Podsećajući da je budžet dokument koji služi na dobrobit gradjana Slobodan Pavlović predsednik GO DS-a kaže da je loš budžet za 2018.godinu posledica loše planiranog i izvršenog budžeta iz 2017.godine.”Imamo preneta sredstva od 306 miliona dinara. To je dokaz da se loše radilo i da je ta sredstva trebalo mnogo bolje iskoristiti, pre svega investirati. Novi budžet počiva na nerealnim prihodima pre svega od prodaje imovine u iznosu od 511 miliona, ako budžet dakle zavisi od 4 miliona evra od prodaje nepokretnosti to je onda nereala budžet. U prethodnom periodu smo pokušali da prodamo Dom JNA i neke druge objekte i nismo uspeli. Šta sada treba da prodamo da bi realizacija bila očekivana. Ako ove realizacije ne bude onda je u pitanju i plan komunalne izgradnje i investicija”, kaže Pavlović.
On kaže da su očigledne nelogičnosti i u planu kapitalnih investicija , posebno na poziciji saobraćajnica u privrednoj zoni.
”Još nije izvršena eksproprijacija, a predvidjena sredstva su 4 miliona dinara , nije izvršeno projektovanje, tek posle toga sledi izgradnja. To su tri ogromna koraka, a u medjuvremenu traba reaspisati tendere. A šta ako eksproprijacija ne bude uspela? Ako neko ne želi da proda? Onda moramo izvršiti i utvrditi opšti interes , a to je procedura od šest meseci do godinu dana. A opremanje industrijske zone? Ulica Mirka Obradovića? Sve je to ovde napisano , a neće biti izvbršeno u 2018.godini jer vremenski nije moguće”, kaže Pavlović .
Po mišljenju demokrata najveći problem u gradu, aerozagadjenje, novi budžet ne rešava. Pavlović navodi brojne republičpke institucije koje nisu prikiljučene na Toplanu uz tvrdnju da je njihovo priključpenje neophodno, a da bi se to uradilo neophodno je nastaviti širenje toplovoda. „Sve je nerealno.Imate izdvajanje za sva kulturno umetnička društva u iznosu od 1,9 miliona , a imate izdvajanja za ustanovu Abrašević 6,4 miliona dinara. To je velika nesrazmera. Imate dosta KUD-ova koji u Valjevu dobro rade , a ovim su dovedeni u krajnje nepovoljan položaj . Niko ne spori zasluge Abraševića , ali taj stav prema svima moraq biti izbalansiran. Zato verujemo da ovaj budžet ne treba usvojiti jer iman mnogo loših stvari koje su budžetom predvidjene pogotovo kada su u pitanju javna preduzeća”, kaže Pavlović.

Na pitanje Vamedie kako komentariše činjenicu da su nabavke usluge i robe u jednoj reči tekuća potrošnja, veći od kapitalnih investicija pa i da je javna rasprava prošla bez onih koji su praviloi budžet. Pavlović kaže da se to sve vreme radi. „ Svi ti nerealni izdaci se samo povećavaju. Ja sam kritikovao i gradonačellnika Terzića koji je bio vrlo skroman u toj potrošnji , a sada je to već daleko daleko više. Sve je to nerealno. Što se tiče javne rasprave ja pretpostavljanm da oni kiooji su trebali da dodju nisu došli jer ga ni oni nisu radili. Taj budžet je verovatno radio neko drugi. Oni ne mogu da ga brane jer ga oni nisu ni pravili , mislim da funkicineri bzato nisu bili tu.Da su ga sami pravili onda bi im bio cilj da ga obrazlože i promovišu, a pošto nisu onda ne mogu o njemu ni da govore”, kaže Pavlović.
Upitan da u bjednoj reči okarakteriše budžet za 2018.godinu Pavlović je rekao :”Katastrofalan!”

 

valis
dunav

Zašto mi

Razlozi da odaberete baš naš portal:

  • Mi volimo naš posao
  • Ne dopuštamo cenzuru
  • Dopuštamo kritiku i različitosti
  • I Vi se ovde pitate :)

krusik

ccc

europrom

 

Uslovi koriscenja

Vamedia posetiocima u dobroj nameri obezbeđuje korišćenje sadržaja Vamedia.info portala. Svi posetioci imaju pravo da besplatno koriste sadržajeovog portala, ukoliko ne krše pravila korišćenja. Svaki korisnik dužan je da proverava i obaveštava se o pravilima korišćenja ovog portala. Ni jedan deo portala ne sme se koristiti u nezakonite svrhe, ni za promovisanje istih.
Vamedia štiti privatnost korisnika u najvećoj mogućoj meri.Vamedia se obavezuje da će u dobroj nameri koristiti podatke dobijene od korisnika tokom korišćenja portala, te da privatne podatke neće distribuirati, niti prodavati trećoj strani, osim uz dozvolu korisnika.

Sadržaji Veb sajta u isključivom i potpunom su vlasništvu Vamedie . Delovi ili ceo Veb sajt ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez prethodnog pisanog odobrenja Vamedie, izuzev u slučaju preuzimanja informacija i materijala i pohranjivanja na disk računara pojedinačnog korisnika radi lične upotrebe.
Sve robne marke i logotipi prikazani na ovom Veb sajtu zaštićena su imena i u vlasništvu Vamedie i ne mogu biti korišćeni na drugim Veb sajtovima bez pisanog odobrenja Vamedie. Bilo koja od robnih marki ili imena uključujući ime Vamedia ne mogu biti uključeni u Internet adresu bez prethodnog pismenog odobrenja Vamedie.

Odricanje od prava

Svi sadržaji i informacije na sajtu Vamedie predstavljeni su javnosti na uvid u najboljoj nameri, i Vamedia veruje da su tačni. Međutim, stranka koja želi da stupi u poslovan odnos sa nama ili kupi nekih od naših proizvoda ili usluga, ne treba da se osloni na informacije na Veb sajtu već da uputi direktan upit odgovarajućoj instanci u Vamediji. Ne pružamo bilo kakve garancije putem ovog Veb sajta u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne možemo biti odgovorni za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korišćenjem informcija sa ovog Veb sajta. Informacije na ovom Veb sajtu mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja.

Linkovi

Vamedia ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica a koja su vezana linkom sa strana Veb sajta Vamedie. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan Veb sajt vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti, i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata. Sami linkovi ne znače istovremeno da Vamedia na bilo koji način sponzoriše ili je povezan sa entitetima koji su odgovorni za ažuriranje pomenutih Veb sajtova ili strana.

Modifikovanje i promena pravila

Vamedia zadržava pravo da bez najave povremeno promeni ili modifikuje ova pravila , kao i delove naznačene pod « privatnost « i « copyright «.

Nadležnost suda

Za sve sporove koji proisteknu iz ovih Pravila nadležan je sud u Valjevu, Srbija

Member Login