image Pokret obnove Kraljevine Srbije podneće zvaničnu inicijativu Skupštini Grada Valjeva da dve ulice u ovom gradu ponesu imena majora Aleksandra Mišića i Ivana Fregla, koji su, 1941. herojski dali život za Srbiju.

Fregl je bio načelnik Štaba Kolubarskog odreda Jugoslovenske vojske u otadžbini generala Dragoljuba Draže Mihailovića, kojim je komandovao njegov kolega Aleksandar Mišić, sin čuvenog srpskog vojvode Živojina Mišića. U decembru, 1941. godine, nemačka vojska je u Mišićevoj kući u selu Struganik opkolila upravo Mihailovića. Kako bi mu omogućio da pobegne, major Aleksandar Mišić je izašao pred Nemce i uzviknuo: "Ja sam Draža Mihailović!". Zajedno sa svojim zamenikom, majorom Freglom, zadržao je okupatorsku jedinicu dok Mihailović nije umakao. Tu žrtvu su, međutim, platili životima.

Poslednja želja pred streljanje Mišića u Valjevu, 17. decembra 1941. bila je da mu dozvole da odveže cipele, dok je Fregl tražio da komanduje streljačkim vodom. Kada je Fregl dao komandu koja je ova dva heroja poslala u svetlu istoriju, Mišić je zavitlao cokulu na neprijateljske vojnike kako bi, makar simbolično, umro u borbi, bez predaje.

- Srpski narod zna za svoje žrtve i heroje. Zato tražimo da se majorima Mišiću i Freglu, posle gotovo sedam decenija od stradanja, postavi spomen-obeležje i dodele ulice u gradu u kom su otišli u večnost – istakao je poverenik POKS za Valjevo Miloš Polić, koji je najavio da će konkretna inicijativa biti pokrenuta već naredne nedelje.

S' verom u Boga za Kralja i otadžbinu!

 

Informativna služba
Pokreta obnove Kraljevine Srbije

 

valis
dunav

Zašto mi

Razlozi da odaberete baš naš portal:

  • Mi volimo naš posao
  • Ne dopuštamo cenzuru
  • Dopuštamo kritiku i različitosti
  • I Vi se ovde pitate :)

krusik

ccc

europrom

 

Uslovi koriscenja

Vamedia posetiocima u dobroj nameri obezbeđuje korišćenje sadržaja Vamedia.info portala. Svi posetioci imaju pravo da besplatno koriste sadržajeovog portala, ukoliko ne krše pravila korišćenja. Svaki korisnik dužan je da proverava i obaveštava se o pravilima korišćenja ovog portala. Ni jedan deo portala ne sme se koristiti u nezakonite svrhe, ni za promovisanje istih.
Vamedia štiti privatnost korisnika u najvećoj mogućoj meri.Vamedia se obavezuje da će u dobroj nameri koristiti podatke dobijene od korisnika tokom korišćenja portala, te da privatne podatke neće distribuirati, niti prodavati trećoj strani, osim uz dozvolu korisnika.

Sadržaji Veb sajta u isključivom i potpunom su vlasništvu Vamedie . Delovi ili ceo Veb sajt ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez prethodnog pisanog odobrenja Vamedie, izuzev u slučaju preuzimanja informacija i materijala i pohranjivanja na disk računara pojedinačnog korisnika radi lične upotrebe.
Sve robne marke i logotipi prikazani na ovom Veb sajtu zaštićena su imena i u vlasništvu Vamedie i ne mogu biti korišćeni na drugim Veb sajtovima bez pisanog odobrenja Vamedie. Bilo koja od robnih marki ili imena uključujući ime Vamedia ne mogu biti uključeni u Internet adresu bez prethodnog pismenog odobrenja Vamedie.

Odricanje od prava

Svi sadržaji i informacije na sajtu Vamedie predstavljeni su javnosti na uvid u najboljoj nameri, i Vamedia veruje da su tačni. Međutim, stranka koja želi da stupi u poslovan odnos sa nama ili kupi nekih od naših proizvoda ili usluga, ne treba da se osloni na informacije na Veb sajtu već da uputi direktan upit odgovarajućoj instanci u Vamediji. Ne pružamo bilo kakve garancije putem ovog Veb sajta u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne možemo biti odgovorni za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korišćenjem informcija sa ovog Veb sajta. Informacije na ovom Veb sajtu mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja.

Linkovi

Vamedia ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica a koja su vezana linkom sa strana Veb sajta Vamedie. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan Veb sajt vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti, i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata. Sami linkovi ne znače istovremeno da Vamedia na bilo koji način sponzoriše ili je povezan sa entitetima koji su odgovorni za ažuriranje pomenutih Veb sajtova ili strana.

Modifikovanje i promena pravila

Vamedia zadržava pravo da bez najave povremeno promeni ili modifikuje ova pravila , kao i delove naznačene pod « privatnost « i « copyright «.

Nadležnost suda

Za sve sporove koji proisteknu iz ovih Pravila nadležan je sud u Valjevu, Srbija

Member Login