image„Projekat gasifikacije ima budućnost u ovom kraju, “rekao je posetivši Mionicu ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić. U Mionici će biti izgradjena i toplana na biomasu.

Ministar rudarstva i enrrgetike Aleksandar Antić razgovarao je sa meštanima Mionice i Rajkovića o budeućnosti i mogućnostima razvoja mioničkog kraja. Na konferenciji za novinare nosiloac liste SPS-JS-SRS Dragan Gavrilović upoznao je novinare sa najosnovnijim činjenicama vezanim za potencijale Mionice, ali i očekivanja prema ministarstvu rudarstva i enrgetike.
„Zgrada JKP koja je sanirana u toku prethodne godine sanirana je preko ministarstva rudarstva i energetike iz programa vezanoog za energetsku efikasnost. Mi ovde u Mionici i okolini imamo veliki broj kamenoloma koji se  bave proizvodnjom kamenih agregata za putnu privredu, imamo mnogo malih kiamenorezačkih radnji koje  se bave ugradnjom struganičkog kamena , postoji zainteresovanost vlasdnika da se problemi koje oni imaju rešavaju. Ne treba zaboraviti da prvi imamo malu elektranu na reci Ribnici i sigurno će ovo minidstarstvo dati svoj doprinos da se te aktivnosti nastave“,    rekao je Dragan Gavrilović.
Ministar Antić je potvrdio da težište rada i namere SPS-a i koalicionih parttnera nisu prikupljanje sitnih političkih poena već programi i planovi za razvoj.

„Izlazimo na izbore jer nam je Mionica važna i njen razvoj  je u prvom planu. Unapredjenje kvaliteta života i razvoj infrastrukture to su naše teme. Niste mogli da čujete od Gavrilovića loše reči o političkim protivnicima jer nismo ušli u ovu priču da bismo zaradili sitne političke poene već zato što imasmo plasn i imamo program za razvoj čitavog ovog kraja. Razumemo Mionicu i ovaj deo Srbije i znamo njene potencijale , mi rsazumemo da postoji veliki potencijall u daljem razvoju turizma, ali isto tako znam da mnogo mora da se uradi na infrastrukturi koja nam obezbedjuje neophodne uslove za dalji razvoj privrede“, rekao je Antić.

image On je naveo da je namera ulaganje u izgradnju toplane na bio masu u Mionici
čije će se finansiranje odvijati preko ministarstva rudarstva i enrgetike. Antić je rekao da je potpuno jasno da potencijalni investitori u Srbiji traže gasifikaciju i stabilno snabdevanje električnom energijom.
Na pitanje Vamedie o gasifikaciji kojom bi i Valjevo i ostale opštine KO bile obuhvaćene Antić kaže: „Otvara se mogućnost za gasifikaciju. Pre svega motram biti iskren i otvoren. Za svaki projekat je potreban potencijal. Mi moramo videti da li imamo potencijal za potrošnju da bi se takav projekat realizovao. Dobro je da projektna dokumentacija postoji što je prvi preduslov, a u narednim koracima u zavisnosti od potencijala celog kraja to se može razvijati. Ja duboko verujem da će izgradnja ostalih infrastrukturnih projekta počev od izgradnje autoputa povećati interesovanje investitora da dodju u ovaj grad što povećava benefit analizu za gasovod. S druge starne nukoliko kroz Srbiju prodje novi gasosvod velikog kapaciteta to namenće potrebui da Srbija nastavi sa tim poslom. Trenutno radimo nekoliko projekata gasdifikacije i ovak pravac jeste u našem prioritetu i nadam se da 2019 ili 2020 možemo da udjemo u taj projekat“.
Ministar je naveo i da ma koliko te godine izgledale daleko u budućnosti to ipak nije tako te i da se kada su u pitanju projekti koji koštaju desetine miliona evra 2020. godina je već sutra. „Govorimo no projektu koji je sigurno u rangu izmedju milijardu i dve milijarde dinara i zato zahtevaju dobru analizu“, zaključio je Antić.
S.V.

 

 

valis
dunav

Zašto mi

Razlozi da odaberete baš naš portal:

  • Mi volimo naš posao
  • Ne dopuštamo cenzuru
  • Dopuštamo kritiku i različitosti
  • I Vi se ovde pitate :)

krusik

ccc

europrom

 

Uslovi koriscenja

Vamedia posetiocima u dobroj nameri obezbeđuje korišćenje sadržaja Vamedia.info portala. Svi posetioci imaju pravo da besplatno koriste sadržajeovog portala, ukoliko ne krše pravila korišćenja. Svaki korisnik dužan je da proverava i obaveštava se o pravilima korišćenja ovog portala. Ni jedan deo portala ne sme se koristiti u nezakonite svrhe, ni za promovisanje istih.
Vamedia štiti privatnost korisnika u najvećoj mogućoj meri.Vamedia se obavezuje da će u dobroj nameri koristiti podatke dobijene od korisnika tokom korišćenja portala, te da privatne podatke neće distribuirati, niti prodavati trećoj strani, osim uz dozvolu korisnika.

Sadržaji Veb sajta u isključivom i potpunom su vlasništvu Vamedie . Delovi ili ceo Veb sajt ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez prethodnog pisanog odobrenja Vamedie, izuzev u slučaju preuzimanja informacija i materijala i pohranjivanja na disk računara pojedinačnog korisnika radi lične upotrebe.
Sve robne marke i logotipi prikazani na ovom Veb sajtu zaštićena su imena i u vlasništvu Vamedie i ne mogu biti korišćeni na drugim Veb sajtovima bez pisanog odobrenja Vamedie. Bilo koja od robnih marki ili imena uključujući ime Vamedia ne mogu biti uključeni u Internet adresu bez prethodnog pismenog odobrenja Vamedie.

Odricanje od prava

Svi sadržaji i informacije na sajtu Vamedie predstavljeni su javnosti na uvid u najboljoj nameri, i Vamedia veruje da su tačni. Međutim, stranka koja želi da stupi u poslovan odnos sa nama ili kupi nekih od naših proizvoda ili usluga, ne treba da se osloni na informacije na Veb sajtu već da uputi direktan upit odgovarajućoj instanci u Vamediji. Ne pružamo bilo kakve garancije putem ovog Veb sajta u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne možemo biti odgovorni za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korišćenjem informcija sa ovog Veb sajta. Informacije na ovom Veb sajtu mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja.

Linkovi

Vamedia ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica a koja su vezana linkom sa strana Veb sajta Vamedie. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan Veb sajt vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti, i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata. Sami linkovi ne znače istovremeno da Vamedia na bilo koji način sponzoriše ili je povezan sa entitetima koji su odgovorni za ažuriranje pomenutih Veb sajtova ili strana.

Modifikovanje i promena pravila

Vamedia zadržava pravo da bez najave povremeno promeni ili modifikuje ova pravila , kao i delove naznačene pod « privatnost « i « copyright «.

Nadležnost suda

Za sve sporove koji proisteknu iz ovih Pravila nadležan je sud u Valjevu, Srbija

Member Login