imageNa sednici Skupštine ponovo priča o putovanjima.Ovoga puta tema su bila putovanja u Portugaliju i Češku, odbornika Aleksandra Rankovića i pomoćnika gradonačelnika Miroslava Pimića.

Uobičajenu priču o službenim putovanjima na sednicama Skupštine do sada je vodio odbornik SNS-a Aleksandar Ranković. On je podsećanja radi, najpre zatražio da se svim odbornicima dostave putni nalozi funkcionera što je na jednoj od sednica i učinjeno , a na prethodnoj sednici Skupštine za govornicom rekao da je nedopustivo da iako je funkcioner SNS-a odnosno njegov stranački kolega u pitanju, isti potroši milion dinara za putovanja. Iako tada za govornicom Ranković nije rekao njegovo ime , ali uz informaciju da se radi o članu Veća ocena svih prisutnih je bila da je Ranković govorio o Andri Savčiću.
Potpuni obrt situacije usledio je na jučerašnjoj sednici Skupštine na kojoj je u toku tačke dnevnog reda koja se ticala Statuta Centra za negovanje tradicionalne kulture Abrašević odbornik SNS-a Milan Marković rekao obraćajući se Rankoviću: „ Ja sam iznenadjen da baš vi koji ste ovde oštro kritikovali trošenje iz budžeta na putovanja, kako saznajem, otputujete u Portugaliju na 20 dana? Ja sam iznenadjen da ste vi išli na konto dece u Portugaliju. Pa kakvo je to trošenje sad?“upitao je Marković.
Na dobacivanje Rankovića da će lako objasniti Marković je dodatno pitao: „ U kom ste svojstvu išli Vi na putovanje u Portugaliju, a kako čujem gospodin Pimić u Češku? I o čijem trošku ste putovali?“, insistirao je Marković.
Odbornik Ranković za govornicom je rekao da je išao na insistiranje UO Abraševića. „ Ja sam tamo predstavljao grad i sigurno sam to učinio na jedan dostojanstven način i o tome možete pitati decu koja su putovala i koja su tome svedoci. Inače sam išao zbog izraženog insistiranja predsednika Upravnog odbora Abraševića“, objasnio je Ranković.
Zbog ovakvog obrazloženja nezavisni odbornik Ljubomir Radović zatražio je da se svim odbornicima dostavi papir odnosno fotokopija odluke po kojoj je Rankoviću omogućeno putovanje. „ Koliko smo mogli da vidimo Abraševiću je putovanje plaćeno 700 000 dinara iz tekuće budžetske rezrerve pa me zanima zašto su onda igrači plaćali put? Deca su ipak svoj put platila? Šta je onda grad platio?“, upitao je Radović.
Odbornici su ipak ostali uskraćeni za odgovore na ova pitanja, a u skupštinskom holu mogao se čuti i iznenadjujući komentar da odbornici nisu znali za izdvojena sredstva iz budžeta grada za putovanje u iznosu od 700 000 dinara što opet svedoči da pojedini odbornici ne čitaju materijal koji dobijaju niti su uvek sigurni šta su upravo glasali.

S.V.

 

valis
dunav

Zašto mi

Razlozi da odaberete baš naš portal:

  • Mi volimo naš posao
  • Ne dopuštamo cenzuru
  • Dopuštamo kritiku i različitosti
  • I Vi se ovde pitate :)

krusik

ccc

europrom

 

Uslovi koriscenja

Vamedia posetiocima u dobroj nameri obezbeđuje korišćenje sadržaja Vamedia.info portala. Svi posetioci imaju pravo da besplatno koriste sadržajeovog portala, ukoliko ne krše pravila korišćenja. Svaki korisnik dužan je da proverava i obaveštava se o pravilima korišćenja ovog portala. Ni jedan deo portala ne sme se koristiti u nezakonite svrhe, ni za promovisanje istih.
Vamedia štiti privatnost korisnika u najvećoj mogućoj meri.Vamedia se obavezuje da će u dobroj nameri koristiti podatke dobijene od korisnika tokom korišćenja portala, te da privatne podatke neće distribuirati, niti prodavati trećoj strani, osim uz dozvolu korisnika.

Sadržaji Veb sajta u isključivom i potpunom su vlasništvu Vamedie . Delovi ili ceo Veb sajt ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez prethodnog pisanog odobrenja Vamedie, izuzev u slučaju preuzimanja informacija i materijala i pohranjivanja na disk računara pojedinačnog korisnika radi lične upotrebe.
Sve robne marke i logotipi prikazani na ovom Veb sajtu zaštićena su imena i u vlasništvu Vamedie i ne mogu biti korišćeni na drugim Veb sajtovima bez pisanog odobrenja Vamedie. Bilo koja od robnih marki ili imena uključujući ime Vamedia ne mogu biti uključeni u Internet adresu bez prethodnog pismenog odobrenja Vamedie.

Odricanje od prava

Svi sadržaji i informacije na sajtu Vamedie predstavljeni su javnosti na uvid u najboljoj nameri, i Vamedia veruje da su tačni. Međutim, stranka koja želi da stupi u poslovan odnos sa nama ili kupi nekih od naših proizvoda ili usluga, ne treba da se osloni na informacije na Veb sajtu već da uputi direktan upit odgovarajućoj instanci u Vamediji. Ne pružamo bilo kakve garancije putem ovog Veb sajta u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne možemo biti odgovorni za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korišćenjem informcija sa ovog Veb sajta. Informacije na ovom Veb sajtu mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja.

Linkovi

Vamedia ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica a koja su vezana linkom sa strana Veb sajta Vamedie. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan Veb sajt vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti, i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata. Sami linkovi ne znače istovremeno da Vamedia na bilo koji način sponzoriše ili je povezan sa entitetima koji su odgovorni za ažuriranje pomenutih Veb sajtova ili strana.

Modifikovanje i promena pravila

Vamedia zadržava pravo da bez najave povremeno promeni ili modifikuje ova pravila , kao i delove naznačene pod « privatnost « i « copyright «.

Nadležnost suda

Za sve sporove koji proisteknu iz ovih Pravila nadležan je sud u Valjevu, Srbija

Member Login