imagePrema istraživanju agencije "Faktor plus", samo četiri stranke sigurno iznad crte. Osim SNS, u parlament bi ušli socijalisti, demokrate i Jankovićev pokret, prenose Večernje novosti.

NAPREDNjACI se i dalje drže iznad natpolovične podrške birača (52,1 odsto), a sudeći po poslednjem istraživanju koje je uradila agencija "Faktor plus", najveća je gužva - oko cenzusa.Bezbedni iznad crte, prema ovoj anketi, još su samo SPS sa 9,7 odsto podrške, DS - 7,9 i PSG Saše Jankovića - sedam odsto. Solidnu šansu da uđu u Skupštinu imali bi radikali, čiji je rejting četiri odsto, a iza njih su PUPS (3,1), Dosta je bilo (2,9), Dveri (2,8), SDPS (2,8). Na izbore bi u ovom trenutku izašlo 40 odsto građana, isto toliko ne bi, a 20 odsto je neodlučnih.

Direktor "Faktora plus" Vladimir Pejić kaže da je ovo istraživanje pokazalo da nema velikih promena u rejtingu u odnosu na prethodni period:

- Delom je to zbog toga što nismo imali značajnijih političkih događaja, a delom i zato što je opozicija trenutno neaktivna. Kod njih ostaju stari problemi jer, osim DS, tu praktično nema nijedne ozbiljne stranke. Saša Janković uprkos solidnoj podršci još nema nikakvu infrastrukturu, Jeremić i dalje nema stranku, a ostali se bore za cenzus.

Da istraživanja pokazuju kako nema bitnih promena u odnosu na rezultate predsedničkih izbora, slaže se i Bojan Klačar iz CeSID:

- SNS ima stabilnu podršku, a DS i Saša Janković imaju ukupno oko 15-16 odsto glasova, koji se dele u zavisnosti od trenutne situacije. SPS je takođe stabilan na nekih desetak odsto, i to su jedine stranke sigurne iznad cenzusa. Tu su još i SRS i Dveri koje mogu preko crte, svi ostali će morati da vode veliku borbu da pređu cenzus.Klačar očekuje da će rezultati beogradskih izbora biti različiti od ovih rejtinga, koji se odnose na republički nivo:

- Velika nepoznanica su Šapić, pokret "Ne davimo Beograd" i Beli, kao i to na kakav će se aranžman odlučiti opozicija.

Večernje novosti

 

valis

Zašto mi

Razlozi da odaberete baš naš portal:

  • Mi volimo naš posao
  • Ne dopuštamo cenzuru
  • Dopuštamo kritiku i različitosti
  • I Vi se ovde pitate :)

krusik

zup

europrom

 

Uslovi koriscenja

Vamedia posetiocima u dobroj nameri obezbeđuje korišćenje sadržaja Vamedia.info portala. Svi posetioci imaju pravo da besplatno koriste sadržajeovog portala, ukoliko ne krše pravila korišćenja. Svaki korisnik dužan je da proverava i obaveštava se o pravilima korišćenja ovog portala. Ni jedan deo portala ne sme se koristiti u nezakonite svrhe, ni za promovisanje istih.
Vamedia štiti privatnost korisnika u najvećoj mogućoj meri.Vamedia se obavezuje da će u dobroj nameri koristiti podatke dobijene od korisnika tokom korišćenja portala, te da privatne podatke neće distribuirati, niti prodavati trećoj strani, osim uz dozvolu korisnika.

Sadržaji Veb sajta u isključivom i potpunom su vlasništvu Vamedie . Delovi ili ceo Veb sajt ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez prethodnog pisanog odobrenja Vamedie, izuzev u slučaju preuzimanja informacija i materijala i pohranjivanja na disk računara pojedinačnog korisnika radi lične upotrebe.
Sve robne marke i logotipi prikazani na ovom Veb sajtu zaštićena su imena i u vlasništvu Vamedie i ne mogu biti korišćeni na drugim Veb sajtovima bez pisanog odobrenja Vamedie. Bilo koja od robnih marki ili imena uključujući ime Vamedia ne mogu biti uključeni u Internet adresu bez prethodnog pismenog odobrenja Vamedie.

Odricanje od prava

Svi sadržaji i informacije na sajtu Vamedie predstavljeni su javnosti na uvid u najboljoj nameri, i Vamedia veruje da su tačni. Međutim, stranka koja želi da stupi u poslovan odnos sa nama ili kupi nekih od naših proizvoda ili usluga, ne treba da se osloni na informacije na Veb sajtu već da uputi direktan upit odgovarajućoj instanci u Vamediji. Ne pružamo bilo kakve garancije putem ovog Veb sajta u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne možemo biti odgovorni za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korišćenjem informcija sa ovog Veb sajta. Informacije na ovom Veb sajtu mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja.

Linkovi

Vamedia ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica a koja su vezana linkom sa strana Veb sajta Vamedie. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan Veb sajt vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti, i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata. Sami linkovi ne znače istovremeno da Vamedia na bilo koji način sponzoriše ili je povezan sa entitetima koji su odgovorni za ažuriranje pomenutih Veb sajtova ili strana.

Modifikovanje i promena pravila

Vamedia zadržava pravo da bez najave povremeno promeni ili modifikuje ova pravila , kao i delove naznačene pod « privatnost « i « copyright «.

Nadležnost suda

Za sve sporove koji proisteknu iz ovih Pravila nadležan je sud u Valjevu, Srbija

Member Login