imageSkupština grada usvojila je izveštaj on poslovanju Toplane u 2016. godini. najviše priče o prelasku na biomasu i kreditnom zaduženju, ali i o velikom kotlu koji je tek ove godine pušten u rad.

 

Toplana je ostvarila dobit od 91 miliona i NO je doneo odluku da se dobit raspodeli na vraćanje dugova u prethodnim godinama i odnosi se na period kada je cena mazuta prevazilazila cenu isporučene toplotne energije.
"Jedasn od najboljih pokazatelja rada Toplane je da je povećana sigurnost isporuke toplotne energije jer su sada u funkciji oba kotla i od 30 i od 50 Megavata . Naime postojali su problemi kod velikog kotla koje smo mi otklonili u 2016. godini. Radjeno je probno snabdevanje i kotao ispitivan i 2017. godine je pušten u upotrebu. Povećana je pouzdanost snabdevanja i činjenicom da je na manjem kotlu uradjena velika sanacija i u sledeću sezonu ulazimo sa dosta većom sigurnošću nego prethodnih godina",rekao je Zoran Stepanović direktor Toplane.
Stepanović je posebno istakao da je Toplana u prethodnom periodu učinila mnogo toga da kvalitet isporučene toplotne energije bude zadovoljavajući po korisnike. Za sve ostale podatke direktor Stepanović podsetio je odbornike da su sadržani u izveštajnom materijalu.
Duško Rakić DS osvrnuo se na projekat KFW4 za koji kaže da mu je žao što nije odradjen projekat do kraja i što je grad odustao od toga.
"Činjenica je da nije završen proces širenja toplovodne mreže , Gradac, Dušanova, Novo naselje , ali to je stvar političke volje ne samog direktora. Prihod postoji i dobro je da će biti utrošen za vraćanje dugova. Pominje se korišćenje drugog kotla i pitanje je zašto se još uvek nije priključila na sistem grejanja Opšta bolnica?", upitao je Rakić.
odbornik Slobodna Pavlović Ds podsetio je da su nepriključeni javni objekti i dalje resurs Toplane te i da treba priključiti i Poštu i EPS i škole itd. " Ne možete na osnovu trenutnih parametara graditi sistem za naredne godine i tvrditi da je drvo resur koji se može po niskoj ceni koristiti. Mi ne znamo da li će drvo biti energent budućnosti? A mislim i da nije jer da jeste svi bi prešli na tu vrstu ogreva", rekao je Pavlović komentarišući i mogućnost menjanja cene grejanja po osnovu promene energenta.
"Voleo bih da odbornici DS-a odu u Toplanu i vide svoj kotao koji su kupili. Taj kotao je radio samo dva sata za sedam godina. Nemojte više lagati ljude tim pričima. Mesecima lažete narod i obmanjujete javnost taj kotao je radio samo dva sata interno i to do ove godine kada je konačno stavljen u funkciju. Što se tiče KFW-a i kotla za biomasu, mi nismo uspeli da ndobijemo kotaqo na gas i nemamo jeftino grejanje,možda zato što nismo imali Duška Petrovića pa je sve otišlo u Šabac.l što se tiče kotla za biomasu studiju su radili Nemci , a pre šest meseci kada smo pričali o aerozagadjenju i tada je opozicija mnogo govorila o tome. Sada kad je toplo ne dosećaju se toga. A zagadjenje je veliko jer gradjani neće da se priključe. Grejanje na drva nam pomaže i u tom procesu da smanjimo aerozagadjenje. da ne pričamo šta je sve prethodnih godina radjeno pogrešno. sada Vi iz opozicije imate neke računice , a na zimu ćete verovatno opet o aerozagadjenju", rekao je zamenik gradonačelnika Dragan Jeremić oštro reagujući na kritike prelaska na biomasu od strane odbornika DS-a.
odbornici DS-a naveli su za govornicom da je nadzor oko kupovine velikog kotla radio Mašinski fakultet. " Kotao nije radio. A zašto? Zato što je kupljen neispravan,"rekao je Jeremić.
Direktor Stepanović je u završnom izlaganju rekao da će u sprovodjenju prelaska na biomasu biti potrebno mnogo zalaganja i truda. "Problem je u tome što svaki ulazak u investiciju nosi odredjene rizike. Mi koristimo mazut koji će za pet godina biti zabranjen za upotrebu. I nemojte da se tada pitamo kako to nisdmo znali jer evo zna se . Činjenica je da se grejemo na mazut na čiju cenu niakakv uticaj nemamo, i ta cena se menja sedmično i neprtestano raste. Mi swmo uspeli da uštedimo jer smo avansno plaćali unapred pa smo izbegli neka poskupljenja , ali ne sva. Sa rsačunicom prelaska na biomasu mi bismo imali uštedu , ozbiljnu uštedu do čak 700 000 evra godišnje", rekao je Stepanović. Po njegovom mišljenju ta ušteda je više nego dovoljna za servisiranje rata kredita.

valis

Zašto mi

Razlozi da odaberete baš naš portal:

  • Mi volimo naš posao
  • Ne dopuštamo cenzuru
  • Dopuštamo kritiku i različitosti
  • I Vi se ovde pitate :)

krusik

zup

europrom

 

Uslovi koriscenja

Vamedia posetiocima u dobroj nameri obezbeđuje korišćenje sadržaja Vamedia.info portala. Svi posetioci imaju pravo da besplatno koriste sadržajeovog portala, ukoliko ne krše pravila korišćenja. Svaki korisnik dužan je da proverava i obaveštava se o pravilima korišćenja ovog portala. Ni jedan deo portala ne sme se koristiti u nezakonite svrhe, ni za promovisanje istih.
Vamedia štiti privatnost korisnika u najvećoj mogućoj meri.Vamedia se obavezuje da će u dobroj nameri koristiti podatke dobijene od korisnika tokom korišćenja portala, te da privatne podatke neće distribuirati, niti prodavati trećoj strani, osim uz dozvolu korisnika.

Sadržaji Veb sajta u isključivom i potpunom su vlasništvu Vamedie . Delovi ili ceo Veb sajt ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez prethodnog pisanog odobrenja Vamedie, izuzev u slučaju preuzimanja informacija i materijala i pohranjivanja na disk računara pojedinačnog korisnika radi lične upotrebe.
Sve robne marke i logotipi prikazani na ovom Veb sajtu zaštićena su imena i u vlasništvu Vamedie i ne mogu biti korišćeni na drugim Veb sajtovima bez pisanog odobrenja Vamedie. Bilo koja od robnih marki ili imena uključujući ime Vamedia ne mogu biti uključeni u Internet adresu bez prethodnog pismenog odobrenja Vamedie.

Odricanje od prava

Svi sadržaji i informacije na sajtu Vamedie predstavljeni su javnosti na uvid u najboljoj nameri, i Vamedia veruje da su tačni. Međutim, stranka koja želi da stupi u poslovan odnos sa nama ili kupi nekih od naših proizvoda ili usluga, ne treba da se osloni na informacije na Veb sajtu već da uputi direktan upit odgovarajućoj instanci u Vamediji. Ne pružamo bilo kakve garancije putem ovog Veb sajta u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne možemo biti odgovorni za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korišćenjem informcija sa ovog Veb sajta. Informacije na ovom Veb sajtu mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja.

Linkovi

Vamedia ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica a koja su vezana linkom sa strana Veb sajta Vamedie. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan Veb sajt vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti, i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata. Sami linkovi ne znače istovremeno da Vamedia na bilo koji način sponzoriše ili je povezan sa entitetima koji su odgovorni za ažuriranje pomenutih Veb sajtova ili strana.

Modifikovanje i promena pravila

Vamedia zadržava pravo da bez najave povremeno promeni ili modifikuje ova pravila , kao i delove naznačene pod « privatnost « i « copyright «.

Nadležnost suda

Za sve sporove koji proisteknu iz ovih Pravila nadležan je sud u Valjevu, Srbija

Member Login