imageSkupština grada usvojila je izmene programa poslovanja JKP Vidrak dok su odbornici govorili i o drugim tačkama koje se odnose na Vidrak kao što su i izveštaj o poslovanju za 2016. godinu što su bile druge i posebne tačke dnevnog reda. Direktor Vidraka Sladjana Marković u uvodnom izlaganju govorila objedinjeno o sve tri tačke dnevnog reda.

Program poslovanja JKP Vidrak u 2016. godini obrazložila je direktor Sladjana Marković koja se osvrnulla na smanjenje prihoda po osnovu čišćenja ulica za 18 miliona i pojasnila da su sada svi prihodi od parkinga preusmereni na ovo preduzeće.Po njenim rečima Vidrak je sa 238 ranika obaljao sve poslove u prošloj godini kroz sistem sedam posebnih službi. Nenaplaćena potraživanja na kraju 2016. godine iznosila su 83 miliona stim da se u ovim nenaplaćenim potraživanjima nalaze i potraživanja preneta iz prethodne godine."Mi smo likvidno preduzeće i naše najveće obaveze su prema dobavljačima i zarade zaposlenih. U iznosu od 21% realizovane su predvidjene investicije. Treba razumeti da je u istoj godini tek raspisan tender za nabavku linije za reciklažu koja je potpuno završena tek u ovoj godini. Ostvarili smo dobitak od 10 miliona dinara i NO je doneo odluku da 6 miliona bude rasporedjeno zaposlenima, 500 000 je uplaćeno osnivaču , a ostatak će biti opredeljen za investicije", rekla je Marković.
Primedbu da je neprimereno da se u avgustu mesecu raspravlja o poslovanju za prethodnu godinu, izneo je Duško rakić odbornik DS-a . "Grad izgleda prljavo , a košenje trave nije na nivou na kom treba da bude. Smatramo da to nije dobro jer se gradjanima uskraćuje kvalitet života. Ako hoćemo da budemo turistička i kulturna destinacija daje više na važnosti radu ovog preduzeća", rekao je Rakić konstatujući da je stanje kamiona smećara sve lošije i kizneo primedbu da je kupljeni automobil u vrednosti od 20 000 evra neprimeren preduzeću te da je trebalo kupiti neki jeftiniji.
Snežana Spajić odbornica Pokreta Dosta je bilo rekla je za govornicom da Pokret neće podržati ovaj izveštaj jer kako kaže, u Vidraku se posluje nedomaćinski. Ona je iznela primedbu da nije kupljena cisterna za pranje ulica niti pumpa za izvlačenje vode, a evidentan je prekomeran broj zaposlenih. " Da li je istina da je kupljeni auto slupan i koliko je plaćena popravka? Zašto je pauk u stalnom kvaru?", neka su od pitanja koja je postavila Spajićeva.
Slobodan Pavlović DS je izneo mišljenje da je potpuno pogrešna odluka grada da se Vidraku smanje prihodi za 18 miliona dinara jer Vidrak dobija prihode od parkinga. "Suština su investicije , a ne prihodi.Suština je da to bude jedno moćno preduzečće i sigurno da ovih 18 miliona čini na polju investicija", rekao je Pavlović.
Milan Marković SNS izneo je tvrdnju za govornicom da automobilima registarskih tablica Šabac i Ruma iz Vidraka bivaju odnošena materijalna sredstva. On je kao i ostali opozicioni odbornici izneo primedbe na košenje trave i čistoću grada, ali i nabavku putničkog vozila. "Ovde je 2,5 milina dato za vozilo za koje kažu da ga vozi direktor preduzeća. Pominje se ograda azila i pitanje je kolika je njena stvarna vrednost, rekonstrukcija poslovnog prostora takodje je nešto od čega gradjani nemaju korist već samo preduzeće. Jedina investicija je kupovina cisterne za pranje ulica.Ovde vidimo da je 43 čoveka angažovano na poslovima čišćenja ulica i sanaciju deponije i ja bih apelovao na direktorku da ovi ljudi budu zaista angažovani na ovim poslovima, a ne u administraciji. Treba razmisliti o novoj sistematizaciji radnih mesta. I kakvo je ovo povećanje po osnovu NZS?"rekao je Marković.
Mihailo Milutinović zamenik predsednika Skupštine i direktor filijale NSZ rekao je odbornicima da je filijala samo tehnička podrška , a da je Skupština grada donela odluku šta će biti finansirano , odnosno koji programi.
Odbornici su raspravljajući o prvoj tački dnevnog reda koja se odnosila na izmene u programu poslovanja uglavnom i izlazili iz okvira tačke dnevnog reda govoreći i o poslovanju za 2016. godinu ali i raspodeli dobiti što su sve pojedinačno druge tačke.

Skupština je potvrdila mandat odborniku Radmili Novaković LDP koja je na ovo mesto došla nakon što je Žarko Kovač, prethodni na listi ove partije, iz redova odbornika izabran za člana Gradskog veća.

 

valis

Zašto mi

Razlozi da odaberete baš naš portal:

  • Mi volimo naš posao
  • Ne dopuštamo cenzuru
  • Dopuštamo kritiku i različitosti
  • I Vi se ovde pitate :)

krusik

zup

europrom

 

Uslovi koriscenja

Vamedia posetiocima u dobroj nameri obezbeđuje korišćenje sadržaja Vamedia.info portala. Svi posetioci imaju pravo da besplatno koriste sadržajeovog portala, ukoliko ne krše pravila korišćenja. Svaki korisnik dužan je da proverava i obaveštava se o pravilima korišćenja ovog portala. Ni jedan deo portala ne sme se koristiti u nezakonite svrhe, ni za promovisanje istih.
Vamedia štiti privatnost korisnika u najvećoj mogućoj meri.Vamedia se obavezuje da će u dobroj nameri koristiti podatke dobijene od korisnika tokom korišćenja portala, te da privatne podatke neće distribuirati, niti prodavati trećoj strani, osim uz dozvolu korisnika.

Sadržaji Veb sajta u isključivom i potpunom su vlasništvu Vamedie . Delovi ili ceo Veb sajt ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez prethodnog pisanog odobrenja Vamedie, izuzev u slučaju preuzimanja informacija i materijala i pohranjivanja na disk računara pojedinačnog korisnika radi lične upotrebe.
Sve robne marke i logotipi prikazani na ovom Veb sajtu zaštićena su imena i u vlasništvu Vamedie i ne mogu biti korišćeni na drugim Veb sajtovima bez pisanog odobrenja Vamedie. Bilo koja od robnih marki ili imena uključujući ime Vamedia ne mogu biti uključeni u Internet adresu bez prethodnog pismenog odobrenja Vamedie.

Odricanje od prava

Svi sadržaji i informacije na sajtu Vamedie predstavljeni su javnosti na uvid u najboljoj nameri, i Vamedia veruje da su tačni. Međutim, stranka koja želi da stupi u poslovan odnos sa nama ili kupi nekih od naših proizvoda ili usluga, ne treba da se osloni na informacije na Veb sajtu već da uputi direktan upit odgovarajućoj instanci u Vamediji. Ne pružamo bilo kakve garancije putem ovog Veb sajta u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne možemo biti odgovorni za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korišćenjem informcija sa ovog Veb sajta. Informacije na ovom Veb sajtu mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja.

Linkovi

Vamedia ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica a koja su vezana linkom sa strana Veb sajta Vamedie. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan Veb sajt vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti, i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata. Sami linkovi ne znače istovremeno da Vamedia na bilo koji način sponzoriše ili je povezan sa entitetima koji su odgovorni za ažuriranje pomenutih Veb sajtova ili strana.

Modifikovanje i promena pravila

Vamedia zadržava pravo da bez najave povremeno promeni ili modifikuje ova pravila , kao i delove naznačene pod « privatnost « i « copyright «.

Nadležnost suda

Za sve sporove koji proisteknu iz ovih Pravila nadležan je sud u Valjevu, Srbija

Member Login