imageRadovi na uredjenju grobnog mesta slikara Ljube Popovića traju do poslednjeg trenutka uoči godišnjice od njegove smrti. Za sada nije poznato kome je poveren posao uredjenja , a u kasnim popodnevnim satima danas su postavljene ploče sa podacima o godini rodjenja i smrti slavnog slikara.

Više je nego izvesno da se sa uredjenjem groba slavnog valjevskog slikara Ljube Popovića čekalo do poslednjeg trenutka jer su se u poslednja dva dana tek mogli videti radnici Vidraka koji su kosili travu i korov koji je u medjuvremenu izrastao na grobnom mestu u Brdjanima. Meštani tvrde da je trava uklonjena samo u neposrednom okruženju dok korova ima i dalje . „Ako se samo malo pomerite iz tog kruga oko groba videćete istu sliku kao prethodnih dana. Prvo su izlili betonsku ploču , a danas popodne je došao neki plavobeli manji kamion bez oznaka koji je složio nekoliko ploča na tu betonsku podlogu“, napisali su meštani Brdjana u mejlu upućenom Vamediji. Meštani koji su bili i potpisnici peticije da na pomenutom prostoru ne može biti izgradjen memorijalni park niti Aleja zaslužnih gradjana, kako je to prvobitno bilo zamišljeno, na društvenim mrežama postavili su pitanje vezano i za izvodjača radova, kao i ko to plaća i koliko košta uredjenje?
Vamedia nije mogla da dodje do odgovora na ovo pitanje , a nepoznato je i da li je nekom odlukom u medjuvremenu ovaj prostor prenet JKP Vidrak na staranje.

image Ono što je poznato jeste da je grad izabrao idejno rešenje za uredjenje prostora Nebojše Lole Anića koji je u izjavi za list Napred naveo da će iznad nadgrobne ploče izgrađene od kamena peščara, iznad Ljubine glave, biće postavljeno deset većih stubova i dva mala stuba, što zbirno ukazuje na 12 apostola.” Tu se nalazi i osam manjih stubića za sedenje, a ispred njih je slavoluk koji predstavlja "ulazak u hram", odnosno vizuelni prilaz spomeniku. Na drugoj strani celog prostora, koji je orjentisan u liniji istok-zapad, je portal kroz koji "Ljuba gleda Valjevo". Budući park oko Ljubinog groba biće saglediv iz različitih nižih pozicija grada“, rekao je za Napred Anić.
Po za sada nezvaničnim saznanjima na ostalom prostoru biće zasadjena trava i okoina pošumljena . Ipak, ostaje nejasno zašto je neophodno toliko tajnosti oko samog uredjenja sobzirom da je veliki broj gradjana itekako zainteresovan da se ovaj prostor uredi , medju njima naročito Brdjanci čije se kuće nalaze u neposrednoj blizini.
S obzirom da je sutra nedelja 12.avgust, umrli dan slikara Popovića, kako Vamedia saznaje neće biti zvaničnog obeležavanja niti posebnih dogadjaja tim povodom, a na grob će izaći samo porodica i prijatelji . Po nezvaničnim informacijama u gradu postoji ideja da se ubuduće obeležava dan rodjenja Ljube Popovića 15. oktobar.
S.V.

 

 

valis
dunav

Zašto mi

Razlozi da odaberete baš naš portal:

  • Mi volimo naš posao
  • Ne dopuštamo cenzuru
  • Dopuštamo kritiku i različitosti
  • I Vi se ovde pitate :)

krusik

ccc

europrom

 

Uslovi koriscenja

Vamedia posetiocima u dobroj nameri obezbeđuje korišćenje sadržaja Vamedia.info portala. Svi posetioci imaju pravo da besplatno koriste sadržajeovog portala, ukoliko ne krše pravila korišćenja. Svaki korisnik dužan je da proverava i obaveštava se o pravilima korišćenja ovog portala. Ni jedan deo portala ne sme se koristiti u nezakonite svrhe, ni za promovisanje istih.
Vamedia štiti privatnost korisnika u najvećoj mogućoj meri.Vamedia se obavezuje da će u dobroj nameri koristiti podatke dobijene od korisnika tokom korišćenja portala, te da privatne podatke neće distribuirati, niti prodavati trećoj strani, osim uz dozvolu korisnika.

Sadržaji Veb sajta u isključivom i potpunom su vlasništvu Vamedie . Delovi ili ceo Veb sajt ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez prethodnog pisanog odobrenja Vamedie, izuzev u slučaju preuzimanja informacija i materijala i pohranjivanja na disk računara pojedinačnog korisnika radi lične upotrebe.
Sve robne marke i logotipi prikazani na ovom Veb sajtu zaštićena su imena i u vlasništvu Vamedie i ne mogu biti korišćeni na drugim Veb sajtovima bez pisanog odobrenja Vamedie. Bilo koja od robnih marki ili imena uključujući ime Vamedia ne mogu biti uključeni u Internet adresu bez prethodnog pismenog odobrenja Vamedie.

Odricanje od prava

Svi sadržaji i informacije na sajtu Vamedie predstavljeni su javnosti na uvid u najboljoj nameri, i Vamedia veruje da su tačni. Međutim, stranka koja želi da stupi u poslovan odnos sa nama ili kupi nekih od naših proizvoda ili usluga, ne treba da se osloni na informacije na Veb sajtu već da uputi direktan upit odgovarajućoj instanci u Vamediji. Ne pružamo bilo kakve garancije putem ovog Veb sajta u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne možemo biti odgovorni za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korišćenjem informcija sa ovog Veb sajta. Informacije na ovom Veb sajtu mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja.

Linkovi

Vamedia ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica a koja su vezana linkom sa strana Veb sajta Vamedie. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan Veb sajt vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti, i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata. Sami linkovi ne znače istovremeno da Vamedia na bilo koji način sponzoriše ili je povezan sa entitetima koji su odgovorni za ažuriranje pomenutih Veb sajtova ili strana.

Modifikovanje i promena pravila

Vamedia zadržava pravo da bez najave povremeno promeni ili modifikuje ova pravila , kao i delove naznačene pod « privatnost « i « copyright «.

Nadležnost suda

Za sve sporove koji proisteknu iz ovih Pravila nadležan je sud u Valjevu, Srbija

Member Login