imageValjevski borci koji od nedelje štrajkuju glađu u prostorijama svog Udruženja, ne odustaju od ispunjenja svojih zahteva, a predstavnici Ministarstva za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja, koji su ih posetili, obećali su urgentno rešenje tri za borce najhitnija zahteva.

U štrajku je devet članova Udruženja boraca ratova od 1990. godine iz Valjeva, Mionice i Koceljeve, a kako je rekao jedan od štrajkača i predsednik UBR Ljubomir Bradić, borci imaju obećanje o rešenju tri zahteva koja su predočili predstavnicima Ministarstva.
"Reč je o momentalnom uključenju električne energije za domaćinstva dvojice boraca koji su bez struje poslednje četiri godine a žive u izuzetno teškim materijalnim uslovima. Potom, o hitnom sređivanju spomen obeležja poginulim borcima u centru Valjeva, koje poslednje dve godine nije održavano, a umesto da predstavlja ponos ono je danas ruglo sa polomljenim klupama, oštećenim osvetljenjem i pocepanim zastavama, što je odgovornost gradske vlasti na čelu sa gradonačelnikom Slobodanom Gvozdenovićem. Konačno, treći hitni zahtev je revizija rešenja o oduzimanju radne sposobnosti za jednog borca. Za ovo poslednje, predstavnici Ministarstva su odmah poslali email i počeli rešavanje tog zahteva", kazao je Bradić.
Ispunjenje ostalih zahteva - isplata ratnih dnevnica uz obrazovanje radne grupe koja će se tim pitanjem baviti, ečenje teško obolelih ratnih vojnih invalida na Vojnomedicinskoj akademiji bez uputa, kao i lečenje u valjevskom Domu zdravlja boraca koji nemaju zdravstvenu knjižicu, kako kaže Bradić, oročeno je na 30 dana.
Međutim, predsednik UBR je upozorio da su borci spremni i na radikalizaciju svog protesta ukoliko obećanje o hitnom rešavanju prva tri zahteva ne bude ispunjeno najkasnije danas do podneva.
Zdravstveno stanje štrajkača je, dodao je on, pod kontrolom jer „borci redovno uzimaju svoje terapije i izdržavaju bez hrane“.

valis
dunav

Zašto mi

Razlozi da odaberete baš naš portal:

  • Mi volimo naš posao
  • Ne dopuštamo cenzuru
  • Dopuštamo kritiku i različitosti
  • I Vi se ovde pitate :)

krusik

ccc

europrom

 

Uslovi koriscenja

Vamedia posetiocima u dobroj nameri obezbeđuje korišćenje sadržaja Vamedia.info portala. Svi posetioci imaju pravo da besplatno koriste sadržajeovog portala, ukoliko ne krše pravila korišćenja. Svaki korisnik dužan je da proverava i obaveštava se o pravilima korišćenja ovog portala. Ni jedan deo portala ne sme se koristiti u nezakonite svrhe, ni za promovisanje istih.
Vamedia štiti privatnost korisnika u najvećoj mogućoj meri.Vamedia se obavezuje da će u dobroj nameri koristiti podatke dobijene od korisnika tokom korišćenja portala, te da privatne podatke neće distribuirati, niti prodavati trećoj strani, osim uz dozvolu korisnika.

Sadržaji Veb sajta u isključivom i potpunom su vlasništvu Vamedie . Delovi ili ceo Veb sajt ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez prethodnog pisanog odobrenja Vamedie, izuzev u slučaju preuzimanja informacija i materijala i pohranjivanja na disk računara pojedinačnog korisnika radi lične upotrebe.
Sve robne marke i logotipi prikazani na ovom Veb sajtu zaštićena su imena i u vlasništvu Vamedie i ne mogu biti korišćeni na drugim Veb sajtovima bez pisanog odobrenja Vamedie. Bilo koja od robnih marki ili imena uključujući ime Vamedia ne mogu biti uključeni u Internet adresu bez prethodnog pismenog odobrenja Vamedie.

Odricanje od prava

Svi sadržaji i informacije na sajtu Vamedie predstavljeni su javnosti na uvid u najboljoj nameri, i Vamedia veruje da su tačni. Međutim, stranka koja želi da stupi u poslovan odnos sa nama ili kupi nekih od naših proizvoda ili usluga, ne treba da se osloni na informacije na Veb sajtu već da uputi direktan upit odgovarajućoj instanci u Vamediji. Ne pružamo bilo kakve garancije putem ovog Veb sajta u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne možemo biti odgovorni za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korišćenjem informcija sa ovog Veb sajta. Informacije na ovom Veb sajtu mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja.

Linkovi

Vamedia ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica a koja su vezana linkom sa strana Veb sajta Vamedie. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan Veb sajt vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti, i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata. Sami linkovi ne znače istovremeno da Vamedia na bilo koji način sponzoriše ili je povezan sa entitetima koji su odgovorni za ažuriranje pomenutih Veb sajtova ili strana.

Modifikovanje i promena pravila

Vamedia zadržava pravo da bez najave povremeno promeni ili modifikuje ova pravila , kao i delove naznačene pod « privatnost « i « copyright «.

Nadležnost suda

Za sve sporove koji proisteknu iz ovih Pravila nadležan je sud u Valjevu, Srbija

Member Login