imageKako se može videti u budžetu za 2018. Godinu grad Valjevo definisao je 12 kapitalnih investicija. Za sada je poznato da su za dve pokrenute aktivnosti dok za sve ostale nije uradjeno ništa.

Koliko u junu mesecu izvesno će biti podvučena crta kada je u pitanju šestomesečna realizacija budžeta . Šta bi ta realizacija mogla da nam pokaže je pitanje s obzirom da kada je u pitanju plan kapitalnih investicija za koje je država ove godine tražila da budu posebno definisani, nije se odmaklo.
Na spisku se nalazi 12 projekata ukupne vrednosti 965,2 miliona dinara. Ono što se moglo čuti na kraju prošle godine jeste da su neke investicije zapravo višegodišnje odnosno da se njihova puna realizacija očekuje, a verovatno I poklapa sa krajem mandata ovog skupštinskog saziva 2020. Godine. Ipak da bi se nešto za dve godine realizovalo neophodno je da bude u ovoj bar započeto.

Na spisku kapitalnih investicija su sledeće investicije:
-Saobraćajnica kroz privrednu zonu 2,5 km 156,5 miliona dinara
Koliko je poznato grad je u martu mesecu konkurisao u ministarstvu privrede za projektnu dokumentaciju po kome bi ministarstvo trebalo da izdvoji 50% sredstava. Nije poznato da li je stigao I kakav je odgovor, ako je stigao.

-Uredjenje industrijske zone Stefil 70 miliona dinara. Za sada nema pomaka.
-Opremanje nove parcele u industrijskoj zoni 50 miliona dinara.- Za sada nema aktivnosti
-Kružni tok obilaznice 25 miliona dinara Za sada nema aktivnosti.
-Priključenje saobraćajnice kroz privrednu zonu na M4 82 miliona dinara. Nije poznato da je pokrenut bilo kakav process.

-Ulica od Ulice Mirka Obradovića do Obilaznice 183,5 miliona dinara. Za sada je uradjen geodetski elaborat, projekat preparcelacije, pa će se od Poreske uprave zatražiti procena kako bi se mogao započeti otkup potrebnih parcela.

-Ulica od Mirka Obradovića do obilaznice kružni tok 10 miliona dinara
-Ulica od Norveških interniraca do privredne zone 108 miliona dinara . Nije poznato da su pokrenute aktivnosti.
-Program smanjenja gubitaka u gradskoj mreži 60,3 miliona. Za ovaj projekat je na kraju prošle godine rečeno da će se odvijati kroz naredne tri godine , dakle završetak bi se očekivao u 2020 . godini. To bi značilo da je predvidjeno ulaganje na godišnjem nivou oko 20 miliona. S obzirom da je već jun mesec I realizacija u ovoj godini je diskutabilna.

-Postrojenje za preradu otpadnih voda na Divčibarama 128 miliona dinara. Radovi nisu počeli.

-Rekonstrukcija Centra za kulturu i Abraševića 111,5 miliona dinara. Koliko je poznato Centar za kulturu je započeo radove.

-Izrada projektno tehničke dokumentacije za navodnjavanje sela 20 miliona dinara – Aktivnosti započete.
Kako je grad Valjevo predvideo budžet za ovu godinu veći od tri milijarde dinara više je nego jasno da bi dobar deo ovih projekata , kapitalnih investicija bar u smislu projektovanja, eksproprijacije ukoliko je potrebna, pribavljanja neophodnih saglasnosti I mišljenja, morao biti završen ove godine.
Ne traba zaboraviti da je vlast u Valjevu formirana 2016. Godine. Tada je najavljeno da će već u prvoj godini poslovi koji su neophodni kao priprema za finalnu realizaciju u smislu izgradnje biti završeni. To se nije dogodilo. Koliko toga će biti uradjeno u ovoj ostaje da se vidi, a ne treba zaboraviti da Valjevo ne živi samo u godini izbora.

S.V.

 

 

valis
dunav

Zašto mi

Razlozi da odaberete baš naš portal:

  • Mi volimo naš posao
  • Ne dopuštamo cenzuru
  • Dopuštamo kritiku i različitosti
  • I Vi se ovde pitate :)

krusik

korak

europrom

 

Uslovi koriscenja

Vamedia posetiocima u dobroj nameri obezbeđuje korišćenje sadržaja Vamedia.info portala. Svi posetioci imaju pravo da besplatno koriste sadržajeovog portala, ukoliko ne krše pravila korišćenja. Svaki korisnik dužan je da proverava i obaveštava se o pravilima korišćenja ovog portala. Ni jedan deo portala ne sme se koristiti u nezakonite svrhe, ni za promovisanje istih.
Vamedia štiti privatnost korisnika u najvećoj mogućoj meri.Vamedia se obavezuje da će u dobroj nameri koristiti podatke dobijene od korisnika tokom korišćenja portala, te da privatne podatke neće distribuirati, niti prodavati trećoj strani, osim uz dozvolu korisnika.

Sadržaji Veb sajta u isključivom i potpunom su vlasništvu Vamedie . Delovi ili ceo Veb sajt ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez prethodnog pisanog odobrenja Vamedie, izuzev u slučaju preuzimanja informacija i materijala i pohranjivanja na disk računara pojedinačnog korisnika radi lične upotrebe.
Sve robne marke i logotipi prikazani na ovom Veb sajtu zaštićena su imena i u vlasništvu Vamedie i ne mogu biti korišćeni na drugim Veb sajtovima bez pisanog odobrenja Vamedie. Bilo koja od robnih marki ili imena uključujući ime Vamedia ne mogu biti uključeni u Internet adresu bez prethodnog pismenog odobrenja Vamedie.

Odricanje od prava

Svi sadržaji i informacije na sajtu Vamedie predstavljeni su javnosti na uvid u najboljoj nameri, i Vamedia veruje da su tačni. Međutim, stranka koja želi da stupi u poslovan odnos sa nama ili kupi nekih od naših proizvoda ili usluga, ne treba da se osloni na informacije na Veb sajtu već da uputi direktan upit odgovarajućoj instanci u Vamediji. Ne pružamo bilo kakve garancije putem ovog Veb sajta u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne možemo biti odgovorni za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korišćenjem informcija sa ovog Veb sajta. Informacije na ovom Veb sajtu mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja.

Linkovi

Vamedia ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica a koja su vezana linkom sa strana Veb sajta Vamedie. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan Veb sajt vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti, i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata. Sami linkovi ne znače istovremeno da Vamedia na bilo koji način sponzoriše ili je povezan sa entitetima koji su odgovorni za ažuriranje pomenutih Veb sajtova ili strana.

Modifikovanje i promena pravila

Vamedia zadržava pravo da bez najave povremeno promeni ili modifikuje ova pravila , kao i delove naznačene pod « privatnost « i « copyright «.

Nadležnost suda

Za sve sporove koji proisteknu iz ovih Pravila nadležan je sud u Valjevu, Srbija

Member Login