imageGrad Valjevo za sada ima dva kružna toka. Najava da bi jedan od kružnih tokova mogao biti izgradjen na raskrsnici Sindjelićeve ulice I Duplih traka ostaće samo najava. Iz odeljenja za infrastrukturu najavljuju kružni tok na spajanju Sindjelićeve I Kneza Mihaila. Ista ona raskrsnica za koju su valjevski urbanisti svojevremeno rekli da je kružni tok neizvodiv zbog prostora.

Kada je konačno postalo jasno 2013. godine da će biti spojene Sindjelićeva I Ulica Kneza Mihaila osnovna pitanja su bila kako će biti rešena raskrsnica, odnosno da li će upravo na njoj biti izgradjen još jedan kružni tok? Kako se tada moglo čuti valjevski urbanisti rekli su da to nije moguće, inženjeri saobraćaja I gradjevine da nema dovoljno prostora . Na osnovu ovih stavova I mišljenja izgradjena je semaforska raskrsnica. Vrlo brzo I oni koji su bili najskeptičniji po pitanju uopšte samog spajanja, a bilo ih je, uverili su se da je raskrsnica vrlo prometna I više nego korisna. Ipak kružni tok nije bio moguć.
Grad je sa druge strane najavio kružni tok na spajanju Sindjelićeve I Duplih traka za šta je rečeno da po mišljenju ovoga puta I urbanista I saobraćajaca takva izgradnja jeste moguća. Prostora ima. U toku prošle godine grad je najavio čak četiri kružna toka: na raskrsnici Ulica Vladike Nikolaja i Pop Lukine, raskrsnica sa Ulicom Vojvode Mišića, raskrsnica sa Sinđelićevom ulicom i raskrsnica kod ulaza u naselje Kolubara 2.
Na pitanje Vamedie upućeno načelniku odeljenja za infrastrukturu Zoranu Trifunoviću da li je u planu izgradnja kružnog toka Trifunović kaže da”U planu je da se izgradi kružni tok na raskrsnici Sindjelićeva I Ulica Kneza Mihaila”, rekao je Trifunović.
Koliko je Vamediji poznato od 2013. Godine do danas prostor koji zauzima raskrsnica nije povećan, nijedan objekat na samoj raskrsnici nije uklonjen niti je na bilo koji drugi način omogućeno više prostora za šta je rečeno da ga nema.

image Ako u gradu imamo blizu 40 000 automobila , a ulice su projektovane davnih dana I godina tako kako jesu , da li bi kružni tokovi bili rešenje za brojne probleme kada je u pitanju protok saobraćaja?
Možda bismo odgovor na ovo pitanje mogli da potražimo u zemljama Evropske unije ili uopšte sveta?
Ukoliko ste ikada putovali van Srbije mogli ste da vidite da kružni tokovi ne moraju biti ogromni I predimenzionirani I da se oni projektuju ne prema prostornoj površini već prema fluktuaciji vozila. U gradu sa 40 000 vozila I manji kružni tokovi bili bi dobro rešenje. Ipak za sada posle kružnog toka na Gradcu I na spajanju Ulica Mirka Obradovića sa Hajduk Veljkovom nema najava da bi se na tom polju bilo šta moglo raditi izuzev ove najave za raskrsnicu Sindjelićeva I Knez Mihailova.

image

Kada je Užice izgradilo svoj prvi kružni tok , ta informacija obišla je svet zbog snimka čoveka u pogrešnom pravcu kretanja. Smemo li da računamo da smo u Valjevu te bolesti neznanja preležali s obzirom da već imamo dva kružna toka? U naslovima ne bismo sigurno na taj način osvanuli , ali sa informacijom da je Valjevo kružnim tokovima rešilo problem saobraćaja te I da smo ih izgradili četiri ili više , to bismo svakako mogli. Ipak za to je potrebna volja I namera, a povrh svega ozbiljan rad. Ili bi to sve moglo , samo da predlog ne dolazi sa “pogrešne “ strane?

 

 

 

 

 

 

 

 

valis
dunav

Zašto mi

Razlozi da odaberete baš naš portal:

  • Mi volimo naš posao
  • Ne dopuštamo cenzuru
  • Dopuštamo kritiku i različitosti
  • I Vi se ovde pitate :)

krusik

ccc

europrom

 

Uslovi koriscenja

Vamedia posetiocima u dobroj nameri obezbeđuje korišćenje sadržaja Vamedia.info portala. Svi posetioci imaju pravo da besplatno koriste sadržajeovog portala, ukoliko ne krše pravila korišćenja. Svaki korisnik dužan je da proverava i obaveštava se o pravilima korišćenja ovog portala. Ni jedan deo portala ne sme se koristiti u nezakonite svrhe, ni za promovisanje istih.
Vamedia štiti privatnost korisnika u najvećoj mogućoj meri.Vamedia se obavezuje da će u dobroj nameri koristiti podatke dobijene od korisnika tokom korišćenja portala, te da privatne podatke neće distribuirati, niti prodavati trećoj strani, osim uz dozvolu korisnika.

Sadržaji Veb sajta u isključivom i potpunom su vlasništvu Vamedie . Delovi ili ceo Veb sajt ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez prethodnog pisanog odobrenja Vamedie, izuzev u slučaju preuzimanja informacija i materijala i pohranjivanja na disk računara pojedinačnog korisnika radi lične upotrebe.
Sve robne marke i logotipi prikazani na ovom Veb sajtu zaštićena su imena i u vlasništvu Vamedie i ne mogu biti korišćeni na drugim Veb sajtovima bez pisanog odobrenja Vamedie. Bilo koja od robnih marki ili imena uključujući ime Vamedia ne mogu biti uključeni u Internet adresu bez prethodnog pismenog odobrenja Vamedie.

Odricanje od prava

Svi sadržaji i informacije na sajtu Vamedie predstavljeni su javnosti na uvid u najboljoj nameri, i Vamedia veruje da su tačni. Međutim, stranka koja želi da stupi u poslovan odnos sa nama ili kupi nekih od naših proizvoda ili usluga, ne treba da se osloni na informacije na Veb sajtu već da uputi direktan upit odgovarajućoj instanci u Vamediji. Ne pružamo bilo kakve garancije putem ovog Veb sajta u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne možemo biti odgovorni za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korišćenjem informcija sa ovog Veb sajta. Informacije na ovom Veb sajtu mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja.

Linkovi

Vamedia ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica a koja su vezana linkom sa strana Veb sajta Vamedie. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan Veb sajt vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti, i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata. Sami linkovi ne znače istovremeno da Vamedia na bilo koji način sponzoriše ili je povezan sa entitetima koji su odgovorni za ažuriranje pomenutih Veb sajtova ili strana.

Modifikovanje i promena pravila

Vamedia zadržava pravo da bez najave povremeno promeni ili modifikuje ova pravila , kao i delove naznačene pod « privatnost « i « copyright «.

Nadležnost suda

Za sve sporove koji proisteknu iz ovih Pravila nadležan je sud u Valjevu, Srbija

Member Login