imageU Beogradu je održan stručni skup „Kripto društvo u službi razvoja lokalnih zajednica“ o potencijalu upotrebe kriptovaluta za razvoj društva, lokalnih zajednica i humanitarni rad.

Uvodno predavanje pod naslovom „Društvo bez gotovine“ održala je Njegova Ekselencija ambasador Kraljevine Švedske gospodin Jan Lundin. On je govorio o tome na koji način Švedska polako postaje država bez gotovine i sa svim plaćanjima preko kartica ili online aplikacija.
„Prelazak za gotovog novca u virtuelnu sveru moguće je kada građani steknu poverenje u državu i njen sistem. Bezgotovinski način plaćanja vodi ka većoj transparentnosti, koja uz poverenje da informacije o tokovima novca neće biti zloupotrebljene, vode u sigurnije društvo. U takvom društvu je teško finansirati kriminalne aktivnosti, a smanjuje se i obim delikata koji mogu povrediti građane ili službenike prodavnica i banaka.“, rekao je ambasador Lundin u uvodnom obraćanju.
Usledila je panel diskusija o potencijalima kriptovaluta za društveni razvoj i humanitarni rad. U panelu su učestvovali Arvin Kamberi (Diplo Fondacija, Bitcoin Asocijacija), Slobodan Milovanović (doktorand na Univerzitetu u Upsali, Švedska), Ivan Bjelajac (CEO MVP Workshop), Slobodan Marković (tehnički savetnik, UNDP) i Nikola Božić (programski direktor Istraživačke stanice Petnica).Moderatori diskusije su bili novinarka Tamara Vučenović i Vladimir Radunović iz Diplo Fondacije.
„Prečesto se o kriptovalutama priča ili kao o prevari ili kao lakoj zaradi, a retko se gleda realističan potencijal za razvoj društva i lokalne zajednice, pa i humanitarni rad. Ideja ovog panela i druženja je da se spoje tehnološka i razvojna zajednica, i da se konstruktivno prođe kroz potencijale i izazove kriptovaluta za društveni razvoj, pre svega kroz konkretne primere po svetu i najvažnije faktore.“ – rekao je Vladimir Radunović, organizator događaja i predsednik Rotary E-kluba.
Skup su zajednički organizovali jedna humanitarna organizacija Rotari E-klub, i jedna tehnička zajednica okupljena oko kriptovalute „Dash“, što daje širinu pogleda temi.

 

valis
dunav

Zašto mi

Razlozi da odaberete baš naš portal:

  • Mi volimo naš posao
  • Ne dopuštamo cenzuru
  • Dopuštamo kritiku i različitosti
  • I Vi se ovde pitate :)

krusik

ccc

europrom

 

Uslovi koriscenja

Vamedia posetiocima u dobroj nameri obezbeđuje korišćenje sadržaja Vamedia.info portala. Svi posetioci imaju pravo da besplatno koriste sadržajeovog portala, ukoliko ne krše pravila korišćenja. Svaki korisnik dužan je da proverava i obaveštava se o pravilima korišćenja ovog portala. Ni jedan deo portala ne sme se koristiti u nezakonite svrhe, ni za promovisanje istih.
Vamedia štiti privatnost korisnika u najvećoj mogućoj meri.Vamedia se obavezuje da će u dobroj nameri koristiti podatke dobijene od korisnika tokom korišćenja portala, te da privatne podatke neće distribuirati, niti prodavati trećoj strani, osim uz dozvolu korisnika.

Sadržaji Veb sajta u isključivom i potpunom su vlasništvu Vamedie . Delovi ili ceo Veb sajt ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez prethodnog pisanog odobrenja Vamedie, izuzev u slučaju preuzimanja informacija i materijala i pohranjivanja na disk računara pojedinačnog korisnika radi lične upotrebe.
Sve robne marke i logotipi prikazani na ovom Veb sajtu zaštićena su imena i u vlasništvu Vamedie i ne mogu biti korišćeni na drugim Veb sajtovima bez pisanog odobrenja Vamedie. Bilo koja od robnih marki ili imena uključujući ime Vamedia ne mogu biti uključeni u Internet adresu bez prethodnog pismenog odobrenja Vamedie.

Odricanje od prava

Svi sadržaji i informacije na sajtu Vamedie predstavljeni su javnosti na uvid u najboljoj nameri, i Vamedia veruje da su tačni. Međutim, stranka koja želi da stupi u poslovan odnos sa nama ili kupi nekih od naših proizvoda ili usluga, ne treba da se osloni na informacije na Veb sajtu već da uputi direktan upit odgovarajućoj instanci u Vamediji. Ne pružamo bilo kakve garancije putem ovog Veb sajta u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne možemo biti odgovorni za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korišćenjem informcija sa ovog Veb sajta. Informacije na ovom Veb sajtu mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja.

Linkovi

Vamedia ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica a koja su vezana linkom sa strana Veb sajta Vamedie. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan Veb sajt vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti, i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata. Sami linkovi ne znače istovremeno da Vamedia na bilo koji način sponzoriše ili je povezan sa entitetima koji su odgovorni za ažuriranje pomenutih Veb sajtova ili strana.

Modifikovanje i promena pravila

Vamedia zadržava pravo da bez najave povremeno promeni ili modifikuje ova pravila , kao i delove naznačene pod « privatnost « i « copyright «.

Nadležnost suda

Za sve sporove koji proisteknu iz ovih Pravila nadležan je sud u Valjevu, Srbija

Member Login