imagePod nazivom „Pobede i pobednici i u Valjevu će 19. maja biti održana tradicionalna Noć muzeja. Ulaz u sve ustanove kulture u Valjevu biće besplatan od 17h do 01h iza ponoći.

Sve gradske ustanove kulture , Tehnička škola i Univerzitet Singidunom učesnici su u ovogodišnjoj Noći muzeja. „ Ove godine se obeležava 15 godina od ustanovljenja Noći muzeja i to se poklapa sa jednim našim jubilejom , naime tačno je 15 godina od kako smo otvorili našu stalnu izložbenu postavku u Muzeju. Parola je „Pobede i pobednici“ jer ove godine ceo svet obeležava kraj Prvog svetskog rata. Mi spadamo u grzupu zemalja koja je iz rata izašla kao pobednik , ali ovde se ne radi samo u ratnim pobedama već pobedama u svakom segmentu života pa su tako i pripremljeni programi različiti“, rekla je na najavnoj konferenciji za novinare Marina Ćirović kustos istoričar.
U samom Muzeju sve počinje u 19h otvaranjem izložbe „Jermeni u Valjevu-ostavština za budućnost, a potom od 20 sati sledi prezentacija žive zanatske aktivnosti u valjevskom kraju na multimedijalan način. „Slikajmo iglom“ kreativna radionica, monodrama o Živojinu Mišiću i Valjevski trubadur, dešavanja su koja se očekuju u Muzeju.
U Modernoj galeriji 19. maja pored izložbe „Svet prašine“ u ponoć će biti upriličen koncert „Tria Miss“.
Biblioteka u ovogodišnjoj Noći muzeja učestvuje programom od 19h do 23h i to u Muzeju zavičajnih pisaca, a u Studiu Trnavac pored izložbe iz kolekcije studija biće održan i koncert od 21h „Sloboda zvukom“ Marko Tomić, Zoran Siriški, Nikola Savić i prijatelji.
Finalno takmičenje u kategorijama mladjeg i starijeg uzrasta u okviru smotre recitatora je dešavanje koje za Noć muzeja najavljuje Centar za kulturu, dok će postavka Valjevska bolnica u Arhivu biti otvorena za posetioce od 17h do 01h sat iza ponoći.
Tehnička škola uzela je učešće ove godine u Noći muzeja izložbom koja će biti otvorena u 19h „Priča o zanatima“ dok će na Univerzitetu Singidunum biti otvorena izložba fotografija „klepota radjanja“ autora Marka Rupene.

 

 

valis
dunav

Zašto mi

Razlozi da odaberete baš naš portal:

  • Mi volimo naš posao
  • Ne dopuštamo cenzuru
  • Dopuštamo kritiku i različitosti
  • I Vi se ovde pitate :)

krusik

ccc

europrom

 

Uslovi koriscenja

Vamedia posetiocima u dobroj nameri obezbeđuje korišćenje sadržaja Vamedia.info portala. Svi posetioci imaju pravo da besplatno koriste sadržajeovog portala, ukoliko ne krše pravila korišćenja. Svaki korisnik dužan je da proverava i obaveštava se o pravilima korišćenja ovog portala. Ni jedan deo portala ne sme se koristiti u nezakonite svrhe, ni za promovisanje istih.
Vamedia štiti privatnost korisnika u najvećoj mogućoj meri.Vamedia se obavezuje da će u dobroj nameri koristiti podatke dobijene od korisnika tokom korišćenja portala, te da privatne podatke neće distribuirati, niti prodavati trećoj strani, osim uz dozvolu korisnika.

Sadržaji Veb sajta u isključivom i potpunom su vlasništvu Vamedie . Delovi ili ceo Veb sajt ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez prethodnog pisanog odobrenja Vamedie, izuzev u slučaju preuzimanja informacija i materijala i pohranjivanja na disk računara pojedinačnog korisnika radi lične upotrebe.
Sve robne marke i logotipi prikazani na ovom Veb sajtu zaštićena su imena i u vlasništvu Vamedie i ne mogu biti korišćeni na drugim Veb sajtovima bez pisanog odobrenja Vamedie. Bilo koja od robnih marki ili imena uključujući ime Vamedia ne mogu biti uključeni u Internet adresu bez prethodnog pismenog odobrenja Vamedie.

Odricanje od prava

Svi sadržaji i informacije na sajtu Vamedie predstavljeni su javnosti na uvid u najboljoj nameri, i Vamedia veruje da su tačni. Međutim, stranka koja želi da stupi u poslovan odnos sa nama ili kupi nekih od naših proizvoda ili usluga, ne treba da se osloni na informacije na Veb sajtu već da uputi direktan upit odgovarajućoj instanci u Vamediji. Ne pružamo bilo kakve garancije putem ovog Veb sajta u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne možemo biti odgovorni za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korišćenjem informcija sa ovog Veb sajta. Informacije na ovom Veb sajtu mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja.

Linkovi

Vamedia ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica a koja su vezana linkom sa strana Veb sajta Vamedie. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan Veb sajt vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti, i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata. Sami linkovi ne znače istovremeno da Vamedia na bilo koji način sponzoriše ili je povezan sa entitetima koji su odgovorni za ažuriranje pomenutih Veb sajtova ili strana.

Modifikovanje i promena pravila

Vamedia zadržava pravo da bez najave povremeno promeni ili modifikuje ova pravila , kao i delove naznačene pod « privatnost « i « copyright «.

Nadležnost suda

Za sve sporove koji proisteknu iz ovih Pravila nadležan je sud u Valjevu, Srbija

Member Login