imageKineska grupa Hajsens odabrana je za najboljeg od tri ponuđača od strane upravnog odbora Gorenja d.d. Hajsens je ponudio cenu od 12 evra po akciji za preuzimanje, ali proces još uvek nije završen.

Da bi Hajsens zaista i postao vlasnik, potrebno je da u roku od 15 dana objavi nameru preuzimanja 50% + jedne akcije Gorenja, i neophodno je da vlasnici 50% + jedne akcije pristanu da prodaju svoje akcije po toj ceni, saznajemo iz Gorenja.

Upravni odbor Gorenje, d.d. je 11. maja 2018. obavešten od strane predstavnika HISENSE Luxemburg Home Applinace Holdings S.ar.l., Luksemburg (nadalje: „Ponuđača“) o nameri preuzimanja i kupovini akcija Gorenja, d.d.
U nameri preuzimanja Ponuđača navodi se da namerava da objavi ponudu za preuzimanje svih akcija kompanije Gorenje Gospodinjski aparati, d.d., u skladu sa relevantnim zakonima.Namera preuzimanja objavljena je u novinama DELO 11. maja 2018. godine.

Analitičari ocenjuju da je ponuda Hajsensa iznenađujuće visoka, što je rezultat velikog interesovanja kineskih kompanija za tržište EU i odlične pozicije koju Gorenje zauzima u industriji kućnih aparata.

Gorenje je prošle godine ostvarilo prihod od 1,31 milijarde evra, što je četiri odsto više nego 2016, dok je neto dobit iznosila 1,2 miliona evra, a za ovu godinu planira povećanje prodaje za deset posto. Kompanija zapošljava 11.000 radnika, ima proizvodne kapacitete u tri zemlje, Sloveniji, Srbiji i Češkoj, a razvojne centre u Švedskoj, Holandiji, Sloveniji i Češkoj. Gorenje prodaje svoje proizvode u Nemačkoj, Rusiji, Holandiji, Skandinaviji, zemljama Centralne, Istočne i Jugoistočne Evrope, Sjedinjenim američkim državama, Australiji, Izraelu, Brazilu i Čileu.

 

 

valis
dunav

Zašto mi

Razlozi da odaberete baš naš portal:

  • Mi volimo naš posao
  • Ne dopuštamo cenzuru
  • Dopuštamo kritiku i različitosti
  • I Vi se ovde pitate :)

krusik

ccc

europrom

 

Uslovi koriscenja

Vamedia posetiocima u dobroj nameri obezbeđuje korišćenje sadržaja Vamedia.info portala. Svi posetioci imaju pravo da besplatno koriste sadržajeovog portala, ukoliko ne krše pravila korišćenja. Svaki korisnik dužan je da proverava i obaveštava se o pravilima korišćenja ovog portala. Ni jedan deo portala ne sme se koristiti u nezakonite svrhe, ni za promovisanje istih.
Vamedia štiti privatnost korisnika u najvećoj mogućoj meri.Vamedia se obavezuje da će u dobroj nameri koristiti podatke dobijene od korisnika tokom korišćenja portala, te da privatne podatke neće distribuirati, niti prodavati trećoj strani, osim uz dozvolu korisnika.

Sadržaji Veb sajta u isključivom i potpunom su vlasništvu Vamedie . Delovi ili ceo Veb sajt ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez prethodnog pisanog odobrenja Vamedie, izuzev u slučaju preuzimanja informacija i materijala i pohranjivanja na disk računara pojedinačnog korisnika radi lične upotrebe.
Sve robne marke i logotipi prikazani na ovom Veb sajtu zaštićena su imena i u vlasništvu Vamedie i ne mogu biti korišćeni na drugim Veb sajtovima bez pisanog odobrenja Vamedie. Bilo koja od robnih marki ili imena uključujući ime Vamedia ne mogu biti uključeni u Internet adresu bez prethodnog pismenog odobrenja Vamedie.

Odricanje od prava

Svi sadržaji i informacije na sajtu Vamedie predstavljeni su javnosti na uvid u najboljoj nameri, i Vamedia veruje da su tačni. Međutim, stranka koja želi da stupi u poslovan odnos sa nama ili kupi nekih od naših proizvoda ili usluga, ne treba da se osloni na informacije na Veb sajtu već da uputi direktan upit odgovarajućoj instanci u Vamediji. Ne pružamo bilo kakve garancije putem ovog Veb sajta u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne možemo biti odgovorni za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korišćenjem informcija sa ovog Veb sajta. Informacije na ovom Veb sajtu mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja.

Linkovi

Vamedia ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica a koja su vezana linkom sa strana Veb sajta Vamedie. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan Veb sajt vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti, i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata. Sami linkovi ne znače istovremeno da Vamedia na bilo koji način sponzoriše ili je povezan sa entitetima koji su odgovorni za ažuriranje pomenutih Veb sajtova ili strana.

Modifikovanje i promena pravila

Vamedia zadržava pravo da bez najave povremeno promeni ili modifikuje ova pravila , kao i delove naznačene pod « privatnost « i « copyright «.

Nadležnost suda

Za sve sporove koji proisteknu iz ovih Pravila nadležan je sud u Valjevu, Srbija

Member Login