imageČlanovi Gradskog veća razmatrali su i utvrdili predlog Odluke o usvajanju Lokalnog akcionog plana zapošljavanja grada Valjeva za 2018. godinu.

Lokalni akcioni plan zapošljavanja grada Valjeva za 2018. godinu predstavlja osnovni instrument sprovođenja aktivne politike zapošljavanja u 2018. godini. Njime se definišu prioriteti i ciljevi politike zapošljavanja u 2018. godini i utvrđuju programi i mere koji će se realizovati u ovoj godini na teritoriji grada Valjeva, kako bi se dostigli ciljevi i postiglo održivo povećanje zaposlenosti.Pravni okvir za donošenje ovog dokumenta predstavlja Nacionalni akcioni plan zapošljavanja za 2018. godinu i Zakon o zapošljavanju i osiguranju za slučaj nezaposlenosti. Osnovni cilj LAPZ –a je povećanje zaposlenosti i to kroz stručnu praksu radi sticanja praktičnih znanja i veština za samostalan rad u struci, bez zasnivanja radnog odnosa i to za lica sa najmanje srednjoškolskim obrazovanjem, bez obzira na godine života i javne radove, uključivanjem pre svega, teže zapošljivih grupa lica.
Nacionalna služba zapošljavanja filijala Valjevoove godine realizuje programe stručne prakse samo za privatni sektor i sektore iz oblasti zdravstvene i socijalne zaštite, pravosuđa i prosvete. Iz tog razloga odlučeno je da se LAPZ-a2018. pruži prilika za 65 nezaposlenih lica, od IV do VII stepena stručne spreme,koja nisu u mogućnosti da stručnu praksu tj pripravnički staž obave u privatnom i navedenim sektorima, a da to urade u sektorima korisnika budžetskih sredstava i to 40 lica sa sedmim stepenom, 10 lica sa šestim stepenom i 15 lica sa četvrtim stepenom stručne spreme.
Grad Valjevo ima veću potrebu za dodatnim angažovanjem nezaposlenih lica na održavanju i obnavljanju infrastrukture, poslova iz oblasti socijalnih, humanitarnih, kulturnih i drugih delatnosti kao i održavanja i zaštite životne sredine i prirode i drugih objekata od opšteg interesa. Iz tog razloga se Javni radovi nalaze u predlogu za ovu godinu, a oni doprinose očuvanju i unapređenju radnih sposobnostinezaposlenih i imaju ograničeno vremensko trajanje maksimalno tri meseca.Odlukom o budžetu za 2018. godinu za realizaciju programa uokviru LAPZ –a planirana finansijska sredstvaiznose 25.000.000,00 dinara.

 

 

valis
dunav

Zašto mi

Razlozi da odaberete baš naš portal:

  • Mi volimo naš posao
  • Ne dopuštamo cenzuru
  • Dopuštamo kritiku i različitosti
  • I Vi se ovde pitate :)

krusik

korak

europrom

 

Uslovi koriscenja

Vamedia posetiocima u dobroj nameri obezbeđuje korišćenje sadržaja Vamedia.info portala. Svi posetioci imaju pravo da besplatno koriste sadržajeovog portala, ukoliko ne krše pravila korišćenja. Svaki korisnik dužan je da proverava i obaveštava se o pravilima korišćenja ovog portala. Ni jedan deo portala ne sme se koristiti u nezakonite svrhe, ni za promovisanje istih.
Vamedia štiti privatnost korisnika u najvećoj mogućoj meri.Vamedia se obavezuje da će u dobroj nameri koristiti podatke dobijene od korisnika tokom korišćenja portala, te da privatne podatke neće distribuirati, niti prodavati trećoj strani, osim uz dozvolu korisnika.

Sadržaji Veb sajta u isključivom i potpunom su vlasništvu Vamedie . Delovi ili ceo Veb sajt ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez prethodnog pisanog odobrenja Vamedie, izuzev u slučaju preuzimanja informacija i materijala i pohranjivanja na disk računara pojedinačnog korisnika radi lične upotrebe.
Sve robne marke i logotipi prikazani na ovom Veb sajtu zaštićena su imena i u vlasništvu Vamedie i ne mogu biti korišćeni na drugim Veb sajtovima bez pisanog odobrenja Vamedie. Bilo koja od robnih marki ili imena uključujući ime Vamedia ne mogu biti uključeni u Internet adresu bez prethodnog pismenog odobrenja Vamedie.

Odricanje od prava

Svi sadržaji i informacije na sajtu Vamedie predstavljeni su javnosti na uvid u najboljoj nameri, i Vamedia veruje da su tačni. Međutim, stranka koja želi da stupi u poslovan odnos sa nama ili kupi nekih od naših proizvoda ili usluga, ne treba da se osloni na informacije na Veb sajtu već da uputi direktan upit odgovarajućoj instanci u Vamediji. Ne pružamo bilo kakve garancije putem ovog Veb sajta u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne možemo biti odgovorni za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korišćenjem informcija sa ovog Veb sajta. Informacije na ovom Veb sajtu mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja.

Linkovi

Vamedia ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica a koja su vezana linkom sa strana Veb sajta Vamedie. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan Veb sajt vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti, i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata. Sami linkovi ne znače istovremeno da Vamedia na bilo koji način sponzoriše ili je povezan sa entitetima koji su odgovorni za ažuriranje pomenutih Veb sajtova ili strana.

Modifikovanje i promena pravila

Vamedia zadržava pravo da bez najave povremeno promeni ili modifikuje ova pravila , kao i delove naznačene pod « privatnost « i « copyright «.

Nadležnost suda

Za sve sporove koji proisteknu iz ovih Pravila nadležan je sud u Valjevu, Srbija

Member Login