imageHidrološka situacija na području koju reguliše JP „Kolubara“ za upravljanje hidrosistemom „Rovni“ apsolutno je pod kontrolom i nema bojazni da će doći do poplava, iako nas očekuje otapanje snega, veća mogućnost padavina i evidentno porast vodostaja.

 

Kako za Vamediju objašnjava Zoran Mitrović, direktor „Kolubare“, Sektor za vanredne situacije izdao je naredbu ovom JP za pripravnost na brani „Rovni“ za slučaj nekih elementarnih nepogoda, tako da je uvedeno pasivno i aktivno dežurstvo.
„Mi smo već praktično i pre te naredbe bili pripremljeni, jer smo i u prethodnom periodu, dok su bili mrazevi i sneg, ispuštali određene količine vode iz jezera. Trenutno je u akumulaciji nivo vode od 35 miliona kubika, što znači da jezero može da primi i zadrži još 15 miliona kubika bez puštanja u Jablanicu. To je ogromna količina vode i u praksi to znači četiri meseca neprestanih padavina bez puštanja vode iz brane“, kaže Mitrović.
Direktor JP „Kolubara“ napominje da je procena da će otapanje snega na području akumulacije povećati priliv u jezeru za maksimalno dva miliona kubika.
„Pošto u jezeru imamo slobodnog prostora za 15 miliona, ni to otapanje snega neće predstavljati problem, pa tako što se tiče sliva Jablanice i Sušice, kao i uopšte cele hidrološke situacije u našem domenu sve je pod kontrolom, a sistem brane funkcioniše bez problema“, zaključuje Mitrović.
 

valis
dunav

Zašto mi

Razlozi da odaberete baš naš portal:

  • Mi volimo naš posao
  • Ne dopuštamo cenzuru
  • Dopuštamo kritiku i različitosti
  • I Vi se ovde pitate :)

krusik

korak

europrom

 

Uslovi koriscenja

Vamedia posetiocima u dobroj nameri obezbeđuje korišćenje sadržaja Vamedia.info portala. Svi posetioci imaju pravo da besplatno koriste sadržajeovog portala, ukoliko ne krše pravila korišćenja. Svaki korisnik dužan je da proverava i obaveštava se o pravilima korišćenja ovog portala. Ni jedan deo portala ne sme se koristiti u nezakonite svrhe, ni za promovisanje istih.
Vamedia štiti privatnost korisnika u najvećoj mogućoj meri.Vamedia se obavezuje da će u dobroj nameri koristiti podatke dobijene od korisnika tokom korišćenja portala, te da privatne podatke neće distribuirati, niti prodavati trećoj strani, osim uz dozvolu korisnika.

Sadržaji Veb sajta u isključivom i potpunom su vlasništvu Vamedie . Delovi ili ceo Veb sajt ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez prethodnog pisanog odobrenja Vamedie, izuzev u slučaju preuzimanja informacija i materijala i pohranjivanja na disk računara pojedinačnog korisnika radi lične upotrebe.
Sve robne marke i logotipi prikazani na ovom Veb sajtu zaštićena su imena i u vlasništvu Vamedie i ne mogu biti korišćeni na drugim Veb sajtovima bez pisanog odobrenja Vamedie. Bilo koja od robnih marki ili imena uključujući ime Vamedia ne mogu biti uključeni u Internet adresu bez prethodnog pismenog odobrenja Vamedie.

Odricanje od prava

Svi sadržaji i informacije na sajtu Vamedie predstavljeni su javnosti na uvid u najboljoj nameri, i Vamedia veruje da su tačni. Međutim, stranka koja želi da stupi u poslovan odnos sa nama ili kupi nekih od naših proizvoda ili usluga, ne treba da se osloni na informacije na Veb sajtu već da uputi direktan upit odgovarajućoj instanci u Vamediji. Ne pružamo bilo kakve garancije putem ovog Veb sajta u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne možemo biti odgovorni za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korišćenjem informcija sa ovog Veb sajta. Informacije na ovom Veb sajtu mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja.

Linkovi

Vamedia ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica a koja su vezana linkom sa strana Veb sajta Vamedie. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan Veb sajt vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti, i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata. Sami linkovi ne znače istovremeno da Vamedia na bilo koji način sponzoriše ili je povezan sa entitetima koji su odgovorni za ažuriranje pomenutih Veb sajtova ili strana.

Modifikovanje i promena pravila

Vamedia zadržava pravo da bez najave povremeno promeni ili modifikuje ova pravila , kao i delove naznačene pod « privatnost « i « copyright «.

Nadležnost suda

Za sve sporove koji proisteknu iz ovih Pravila nadležan je sud u Valjevu, Srbija

Member Login