image U „Valjevskoj pivari“ je nastavljena edukacija o senzornim karakteristikama piva, sa ciljem održanja i unapređenja kvaliteta „Valjevskog piva“. Predavač je i ovoga puta bio dr Boris Gadžov, molekularni mikrobiolog iz engleske kompanije „FlavorActiv“, koja je svetski lider u senzorici i sprovodi obuku za 80 odsto svetskog tržišta pića. Na najnovijoj radionici fokus je bio na pozitivnim karakteristikama piva, pogotovo na svojstvima tipičnim za Valjevsko pivo.

-Pivo je pozitivan produkt jer sadrži malo alkohola, zbog čega ga podjednako može piti ženska i muška populacija, sadrži kvasac i mikrobiologiju koja podstiče dobru probavu. Valjevsko pivo sadrži dosta kvasca i podseća na pivo kakvo se nekada pravilo, pre 30-40 godina, zadržan je tradicionalan tehnološki proces. Starije generacije ga zbog toga vole, za razliku od komercijalnih piva koje se sve više udaljavaju od standarnog načina proizvodnje. Moje mišljenje je da „Valjevsko pivo“ treba da sačuva karakteristike na koje su vaši potrošači navikli. Tipična svojstva Valjevskog piva su ukus kvasca, ukus na hleb, to potrošači prepoznaju i cene, ali bi ujedno trebalo videti da li se može ponuditi i neki drugi produkt, kako bi se privukli oni ljudi koji sada ne konzumiraju to pivo. Danas smo vaše pivo uporedili sa drugim pivima koja se prodaju na tržištu Srbije, na bazi pozitivnih ukusa. Smatram da na tržište Srbije, koje je je malo, ali ipak ima dosta proizvoda, postoji prazan prostor za neke nove ukuse. U svetu ima dosta novih trendova koji dobro prolaze kod potrošača i razgovaraćemo o tome da li neke od tih ideja mogu da prođu u Srbiji. To se odnosi na piva sa više hmelja, sa voćnim tropskim komponentama, u svetu su dosta zastupljena tamna piva, kisela piva, pšenična itd. Jedna od tema su inovacije u ambalaži i kako one utiču na svojstva piva, kako bismo ga što duže sačuvali nepromenjenog kvaliteta jer je rok trajanja piva kratak u odnosu na mnoga druga pića – rezimirao je dr Gadžov temu radionice održane u „Valjevskoj pivari“ sa zaposlenima iz više sektora, kao i predstavnicima ugostitelja i potrošača.
U praktičnom delu svi učesnici su bili u prilici da degustiraju ukuse o kojima je govorio dr Boris Gadžov. Na taj način senzorika omogućava da se prate sopstveni i konkurentski proizvodi, a pre svega da se prate želje potrošača. Cilj menadžmenta „Valjevske pivare“ je da, pre svega, održi konzistentnost svojih proizvoda, zadrži pozitivne komponente i unapredi kvalitet.

 

valis
dunav

Zašto mi

Razlozi da odaberete baš naš portal:

  • Mi volimo naš posao
  • Ne dopuštamo cenzuru
  • Dopuštamo kritiku i različitosti
  • I Vi se ovde pitate :)

krusik

korak

europrom

 

Uslovi koriscenja

Vamedia posetiocima u dobroj nameri obezbeđuje korišćenje sadržaja Vamedia.info portala. Svi posetioci imaju pravo da besplatno koriste sadržajeovog portala, ukoliko ne krše pravila korišćenja. Svaki korisnik dužan je da proverava i obaveštava se o pravilima korišćenja ovog portala. Ni jedan deo portala ne sme se koristiti u nezakonite svrhe, ni za promovisanje istih.
Vamedia štiti privatnost korisnika u najvećoj mogućoj meri.Vamedia se obavezuje da će u dobroj nameri koristiti podatke dobijene od korisnika tokom korišćenja portala, te da privatne podatke neće distribuirati, niti prodavati trećoj strani, osim uz dozvolu korisnika.

Sadržaji Veb sajta u isključivom i potpunom su vlasništvu Vamedie . Delovi ili ceo Veb sajt ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez prethodnog pisanog odobrenja Vamedie, izuzev u slučaju preuzimanja informacija i materijala i pohranjivanja na disk računara pojedinačnog korisnika radi lične upotrebe.
Sve robne marke i logotipi prikazani na ovom Veb sajtu zaštićena su imena i u vlasništvu Vamedie i ne mogu biti korišćeni na drugim Veb sajtovima bez pisanog odobrenja Vamedie. Bilo koja od robnih marki ili imena uključujući ime Vamedia ne mogu biti uključeni u Internet adresu bez prethodnog pismenog odobrenja Vamedie.

Odricanje od prava

Svi sadržaji i informacije na sajtu Vamedie predstavljeni su javnosti na uvid u najboljoj nameri, i Vamedia veruje da su tačni. Međutim, stranka koja želi da stupi u poslovan odnos sa nama ili kupi nekih od naših proizvoda ili usluga, ne treba da se osloni na informacije na Veb sajtu već da uputi direktan upit odgovarajućoj instanci u Vamediji. Ne pružamo bilo kakve garancije putem ovog Veb sajta u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne možemo biti odgovorni za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korišćenjem informcija sa ovog Veb sajta. Informacije na ovom Veb sajtu mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja.

Linkovi

Vamedia ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica a koja su vezana linkom sa strana Veb sajta Vamedie. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan Veb sajt vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti, i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata. Sami linkovi ne znače istovremeno da Vamedia na bilo koji način sponzoriše ili je povezan sa entitetima koji su odgovorni za ažuriranje pomenutih Veb sajtova ili strana.

Modifikovanje i promena pravila

Vamedia zadržava pravo da bez najave povremeno promeni ili modifikuje ova pravila , kao i delove naznačene pod « privatnost « i « copyright «.

Nadležnost suda

Za sve sporove koji proisteknu iz ovih Pravila nadležan je sud u Valjevu, Srbija

Member Login