imageBlizu 30 miliona u 2018.godini grad će iz budžeta izdvojiti za rad Gradskog veća i rad Skupštine. Da li je onda sve svedeno na plaćeno dizanje ruku?

 Odlukom o budžetu za 2018.godinu za rad Gradskog veća opredeljeno je 7,6 miliona dinara. U ovo izdvajanje spadaju isplate plata i troškova prevoza zaposlenih lica u Veću, troškove putovanja kao i za usluge po ugovoru.
Valjevskim medijima nije dozvoljeno praćenje rada sednica Veća, ali članovi Veća nisu nepoznate osobe niti postoji zakon koji brani komuniciranje sa istima pa se dogadja, ne tako retko, da ukoliko se pojedini članovi Veća upitaju za odredjene tačke dnevnog reda nisu sigurni o čemu se tu radi. Jedan od takvih odgovora dat je Vamediji na pitanje vezano za odluku o radnom vremenu za praznike. „Mislim da je to nešto neko pominjao.Nisam siguran , ne znam baš“, rekao je jedan od članova Veća. Na pitanje da li ste bili na toj sednici odgovor je bio potvrdan. Da li ste glasali za to? „Verovatno jesam, prošlo je to nešto“, glasio je odgovor.
Slična je situacija i sa mnogo ozbiljnijim tačkama dnevnog reda .
Odlukiom o budžetu za rad Skupštine grada u 2018. godini biće izdvojeno 21,9 mikiona dinara.Tu su sabrana izabrana, postavljena, zaposlena lica . Odbornici će u ovoj godini izvesno prihodovati po minimum 50 000 dinara za sve sednice Skupštine, ako se računa da po zakonu na tri meseca mora biti održana sednica i da izvesno na kraju godine imamo bar dve sednice. Tek dodatne sednice povećavaju troškove.
U skupštinskoj Sali brojni odbornici nisu sigurni ni šta je na dnevnom redu, a odbornike pozicije posebno nervira činjenica da se pet odbornika opozicije bavi čitanjem materijala i dnevnim redom. Na poslednjoj sednici Skupštine u skupštinskom holu na pitanje Vamedie upućeno jednom od odbornika vladajuće koalicije zašto je glasao za ograničenje rada fotoreportera isti kaže: „Ja ne mislim tako, to nije dobro“. Ipak na konstataciju da je glasao za tu odluku odbornik kaže;“Pa svi su glasali, to ide tako , ne znam , ne pitam se ja“.
Poslednji deo rečenice posebno je zabrinjavajući jer ko se pita , ako se ne pita najviši organ lokalne samouprave?
Da li smo onda shodno navedenom činjeničnom stanju , zapravo i za narednu godinu opredelili nemala sredstva samo da bismo platili podizanje ruke?
Verovatno jesmo jer nekako uvrežen stav jeste da što se više novca izdvaja to se manje pitanja postavlja. Ipak niko ne bi po zakonu trebao da bude plaćen da glasa . Gradjani su na izbore izašli besplatno i dali svoj glas onima za koje su verovali da će ih najbolje predstavljati odnosno štititi njihove ineterese.
Da li bi u 2018.godini situacija mogla da bude promenjena?
Na osnovu iskustva iz ranijih godina, ništa se neće promeniti. Niti postoji volja niti interesovanje , a i zašto bi, novac će svakako biti isplaćen. Primer Skupštine sa nivoa Republike gotovo je isti.
Moraće još mnogo vode da proteče Kolubarom dok ne dodjemo do toga da se položaj, funkcija, uloga shvate onako kako bi trebalo. A do tada?
Platite porez!

S.V.

 

 

valis
dunav

Zašto mi

Razlozi da odaberete baš naš portal:

  • Mi volimo naš posao
  • Ne dopuštamo cenzuru
  • Dopuštamo kritiku i različitosti
  • I Vi se ovde pitate :)

krusik

ccc

europrom

 

Uslovi koriscenja

Vamedia posetiocima u dobroj nameri obezbeđuje korišćenje sadržaja Vamedia.info portala. Svi posetioci imaju pravo da besplatno koriste sadržajeovog portala, ukoliko ne krše pravila korišćenja. Svaki korisnik dužan je da proverava i obaveštava se o pravilima korišćenja ovog portala. Ni jedan deo portala ne sme se koristiti u nezakonite svrhe, ni za promovisanje istih.
Vamedia štiti privatnost korisnika u najvećoj mogućoj meri.Vamedia se obavezuje da će u dobroj nameri koristiti podatke dobijene od korisnika tokom korišćenja portala, te da privatne podatke neće distribuirati, niti prodavati trećoj strani, osim uz dozvolu korisnika.

Sadržaji Veb sajta u isključivom i potpunom su vlasništvu Vamedie . Delovi ili ceo Veb sajt ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez prethodnog pisanog odobrenja Vamedie, izuzev u slučaju preuzimanja informacija i materijala i pohranjivanja na disk računara pojedinačnog korisnika radi lične upotrebe.
Sve robne marke i logotipi prikazani na ovom Veb sajtu zaštićena su imena i u vlasništvu Vamedie i ne mogu biti korišćeni na drugim Veb sajtovima bez pisanog odobrenja Vamedie. Bilo koja od robnih marki ili imena uključujući ime Vamedia ne mogu biti uključeni u Internet adresu bez prethodnog pismenog odobrenja Vamedie.

Odricanje od prava

Svi sadržaji i informacije na sajtu Vamedie predstavljeni su javnosti na uvid u najboljoj nameri, i Vamedia veruje da su tačni. Međutim, stranka koja želi da stupi u poslovan odnos sa nama ili kupi nekih od naših proizvoda ili usluga, ne treba da se osloni na informacije na Veb sajtu već da uputi direktan upit odgovarajućoj instanci u Vamediji. Ne pružamo bilo kakve garancije putem ovog Veb sajta u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne možemo biti odgovorni za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korišćenjem informcija sa ovog Veb sajta. Informacije na ovom Veb sajtu mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja.

Linkovi

Vamedia ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica a koja su vezana linkom sa strana Veb sajta Vamedie. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan Veb sajt vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti, i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata. Sami linkovi ne znače istovremeno da Vamedia na bilo koji način sponzoriše ili je povezan sa entitetima koji su odgovorni za ažuriranje pomenutih Veb sajtova ili strana.

Modifikovanje i promena pravila

Vamedia zadržava pravo da bez najave povremeno promeni ili modifikuje ova pravila , kao i delove naznačene pod « privatnost « i « copyright «.

Nadležnost suda

Za sve sporove koji proisteknu iz ovih Pravila nadležan je sud u Valjevu, Srbija

Member Login