imageVisoke dnevne temperature ove zime otežale su početak skijališne sezone na Divčibarama. Ali nije samo vreme krivo.

Iako je početak skijališne sezone bio najavljen za 24. Decembar to se nije dogodilo iz nekoliko razloga.Najpre je pregoreo trafo zbog uključenja trećeg topa za osnežavanje staze da bi potom vetar pokidao dalekovodne strujne kablove. Visoke dnevne temperature nisu nešto na šta se računalo pa se sada čeka da se vreme stabilizuje presvega i zaliči na zimsko.
Po ugovornoj obavezi preduzeće „Kej invest nekretnine“ instaliralo je redjaje za veštačko snežavanje staze , pet topova i dve žrafe. Kako kažu u ovom preduzeću njihov rad nije moguć jer čim se uključi više mašina dolazi do prekida napajanja strujom.
Trafo stanica u pnožju staze trujom snabdeva samo kijalište trebalo bi snagom od 450, a zaprav aje 130 kilovata struje. Za dodtno napajanje potrebna je saglasnost Grada i ED.
Prilikom potpisivanja ugovora kojom preduzeće „kej invest nekretnine „ stazu zakupilo za jedan dinar na 15 godina grad je na sevbe pruzeo obavezu obezbedjenja dgovarajućeg trafoa , ali i samog pritupnog puta. Tek u novembru prošle godine potpisan jeugovor kojim je dredjeno da Grad bezbedi sredstva i gradjevinsku dozvolu nakon čega je trelo da usledi rasisivanje tendera čime bi se obezbedio još jedan kabal za stazu. To se nije dogodilo.
Zašto je grad godinama čekao na ispunjenje svoje ugovorne obaveze , ako je još krajem 2016. godine na otvaranju te skijališne sezone kome su prisustvovali i direktor Nacionalne turističke organizacije i gradski funkcioneri, zvanično potvrdjeno da je grad zainteresovan da skijalište funkcioniše , za sada nije poznato.

S.V.

 

 

valis
dunav

Zašto mi

Razlozi da odaberete baš naš portal:

  • Mi volimo naš posao
  • Ne dopuštamo cenzuru
  • Dopuštamo kritiku i različitosti
  • I Vi se ovde pitate :)

krusik

ccc

europrom

 

Uslovi koriscenja

Vamedia posetiocima u dobroj nameri obezbeđuje korišćenje sadržaja Vamedia.info portala. Svi posetioci imaju pravo da besplatno koriste sadržajeovog portala, ukoliko ne krše pravila korišćenja. Svaki korisnik dužan je da proverava i obaveštava se o pravilima korišćenja ovog portala. Ni jedan deo portala ne sme se koristiti u nezakonite svrhe, ni za promovisanje istih.
Vamedia štiti privatnost korisnika u najvećoj mogućoj meri.Vamedia se obavezuje da će u dobroj nameri koristiti podatke dobijene od korisnika tokom korišćenja portala, te da privatne podatke neće distribuirati, niti prodavati trećoj strani, osim uz dozvolu korisnika.

Sadržaji Veb sajta u isključivom i potpunom su vlasništvu Vamedie . Delovi ili ceo Veb sajt ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez prethodnog pisanog odobrenja Vamedie, izuzev u slučaju preuzimanja informacija i materijala i pohranjivanja na disk računara pojedinačnog korisnika radi lične upotrebe.
Sve robne marke i logotipi prikazani na ovom Veb sajtu zaštićena su imena i u vlasništvu Vamedie i ne mogu biti korišćeni na drugim Veb sajtovima bez pisanog odobrenja Vamedie. Bilo koja od robnih marki ili imena uključujući ime Vamedia ne mogu biti uključeni u Internet adresu bez prethodnog pismenog odobrenja Vamedie.

Odricanje od prava

Svi sadržaji i informacije na sajtu Vamedie predstavljeni su javnosti na uvid u najboljoj nameri, i Vamedia veruje da su tačni. Međutim, stranka koja želi da stupi u poslovan odnos sa nama ili kupi nekih od naših proizvoda ili usluga, ne treba da se osloni na informacije na Veb sajtu već da uputi direktan upit odgovarajućoj instanci u Vamediji. Ne pružamo bilo kakve garancije putem ovog Veb sajta u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne možemo biti odgovorni za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korišćenjem informcija sa ovog Veb sajta. Informacije na ovom Veb sajtu mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja.

Linkovi

Vamedia ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica a koja su vezana linkom sa strana Veb sajta Vamedie. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan Veb sajt vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti, i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata. Sami linkovi ne znače istovremeno da Vamedia na bilo koji način sponzoriše ili je povezan sa entitetima koji su odgovorni za ažuriranje pomenutih Veb sajtova ili strana.

Modifikovanje i promena pravila

Vamedia zadržava pravo da bez najave povremeno promeni ili modifikuje ova pravila , kao i delove naznačene pod « privatnost « i « copyright «.

Nadležnost suda

Za sve sporove koji proisteknu iz ovih Pravila nadležan je sud u Valjevu, Srbija

Member Login