imageValjevska gimnazija bi zahvaljujući Kancelariji za obnovu i razvoj već u ovoj godini mogla da počen dogradnju još jednog dela zgrade i rekonstrukciju postojećeg. Ukoliko se dogovoreno realizuje Gimnazija bi sa dodatnih 12 učionica mogla da predje u jednosmenski rad.

Kako se moglo čuti na sednici Skupštine Kancelarija za zajednička ulaganja investiraće sredstva u rekosntrukciju i dogradnju zgrade Gimnazije. U saradnji sa Gradom Valjevom započele su aktivnosti na projektovanju dogradnje i renoviranja. „ Kad je u pitanju dogradnja to podrazumeva pasarelu izmedju novog dela i sadašnjeg , ali i dogradnja 12 učionica po 60 kvadrata i jedna fiskulturna sala za sve sportove. Tu bi bile svlačionice i kancelarije i iznad tog prostora bi bilo školsko dvorište. Za to je potrebno da sadašnju salu pretvorimo u višenamenski prostor pozorišnu i bioskopsklu salu sa 200 mesta za sedenje, za brojne vananastavne aktivnosti. Tu su i druge adaptacije i rekonstrukcije, ali ono što je bitno za nas jeste da bi 2020 kada bi radovi trebalo da se završe Valjevska gimnazija bila možda medju prvim srednjim školama , a sigurno prva medju Gimnazijama koja bi prešla na jadnosmenski rad“, kaže Vojislav Andrić direktor Gimnazije.

image Dogradnja bi tako podrazumevala da Gimnazija ima 27 učionica, a jednosmsneki rad bi omogućio više prostora za brojne vannastavne aktivnosti po kojima je Gimnazija već prepoznata u Srbiji.
„Sala je potopljena u zemlju . Ovo je jedna od ideja jer mis mo došli do urbanističkih i tehničkih projekata i od nekoliko ideja biće izabrano najbolje rešenje. Ovakva fiskulturna sala koja se predvidja već postoji u Obrenovcu, potopljena je u zemlju pet metara, ima svetlarnike . Ne smemo zaboraviti da je ovo elegantno rešenje s obzirom da se iza nalazi Muselimov konak koji je pod Zaštitom spomenika i ne možemo ga zakloniti. Potapanje u zemlju je zato dobro rešenje,“kaže Andrić.

Sama sala bi po njegovim rečima bila deljiva na dva nezavisna dela gde bi se istovremeno mogla držati nastava za dva odeljenja. Kako se moglo čuti, grad Valjevo platiće pomenuto projektovanje za šta se predvidja da će koštati oko 2 miliona dinara,dok će novac za radove izdvojiti Kancelarija u visini od 200 miliona dinara.
„Očekujemo da prvog septembra 2020. godine naši djci krenu u renoviranu i dogradjenu školu“, dodao je Andrić.
S.V.

 

 

 

valis
dunav

Zašto mi

Razlozi da odaberete baš naš portal:

  • Mi volimo naš posao
  • Ne dopuštamo cenzuru
  • Dopuštamo kritiku i različitosti
  • I Vi se ovde pitate :)

krusik

ccc

europrom

 

Uslovi koriscenja

Vamedia posetiocima u dobroj nameri obezbeđuje korišćenje sadržaja Vamedia.info portala. Svi posetioci imaju pravo da besplatno koriste sadržajeovog portala, ukoliko ne krše pravila korišćenja. Svaki korisnik dužan je da proverava i obaveštava se o pravilima korišćenja ovog portala. Ni jedan deo portala ne sme se koristiti u nezakonite svrhe, ni za promovisanje istih.
Vamedia štiti privatnost korisnika u najvećoj mogućoj meri.Vamedia se obavezuje da će u dobroj nameri koristiti podatke dobijene od korisnika tokom korišćenja portala, te da privatne podatke neće distribuirati, niti prodavati trećoj strani, osim uz dozvolu korisnika.

Sadržaji Veb sajta u isključivom i potpunom su vlasništvu Vamedie . Delovi ili ceo Veb sajt ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez prethodnog pisanog odobrenja Vamedie, izuzev u slučaju preuzimanja informacija i materijala i pohranjivanja na disk računara pojedinačnog korisnika radi lične upotrebe.
Sve robne marke i logotipi prikazani na ovom Veb sajtu zaštićena su imena i u vlasništvu Vamedie i ne mogu biti korišćeni na drugim Veb sajtovima bez pisanog odobrenja Vamedie. Bilo koja od robnih marki ili imena uključujući ime Vamedia ne mogu biti uključeni u Internet adresu bez prethodnog pismenog odobrenja Vamedie.

Odricanje od prava

Svi sadržaji i informacije na sajtu Vamedie predstavljeni su javnosti na uvid u najboljoj nameri, i Vamedia veruje da su tačni. Međutim, stranka koja želi da stupi u poslovan odnos sa nama ili kupi nekih od naših proizvoda ili usluga, ne treba da se osloni na informacije na Veb sajtu već da uputi direktan upit odgovarajućoj instanci u Vamediji. Ne pružamo bilo kakve garancije putem ovog Veb sajta u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne možemo biti odgovorni za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korišćenjem informcija sa ovog Veb sajta. Informacije na ovom Veb sajtu mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja.

Linkovi

Vamedia ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica a koja su vezana linkom sa strana Veb sajta Vamedie. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan Veb sajt vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti, i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata. Sami linkovi ne znače istovremeno da Vamedia na bilo koji način sponzoriše ili je povezan sa entitetima koji su odgovorni za ažuriranje pomenutih Veb sajtova ili strana.

Modifikovanje i promena pravila

Vamedia zadržava pravo da bez najave povremeno promeni ili modifikuje ova pravila , kao i delove naznačene pod « privatnost « i « copyright «.

Nadležnost suda

Za sve sporove koji proisteknu iz ovih Pravila nadležan je sud u Valjevu, Srbija

Member Login