image U zavisnosti od delova grada ovog vikenda u Valjevu palo oko 15 santima snega. Prvi ovogodišnji sneg nije stvorio problem na gradskim ulicama.

S obzirom na datum i ne čudi što nam je prve decembarske dane u Valjevu obeležio sneg. Najpre su se krajem prošle nedelje zabelela okolna brda da bi u subotu prvi ozbiljniji sneg počeo da pada i u Valjevu. Za prethodna dva dana u zavisosti od delova grada, odnosno visinkse razlike u Valjevu je palo do 15 centimetara snega. Na Divčibarama ga ima nešto više, oko 20 cm. Meteorolozi kažu da će se tokom ove sedmice zadržati hladno vreme uz temperature bez bitnije promene, ali uglavnom suvo vreme. Osetno toplije očekuje nas od četvrtka.

Ulice u gradu su očišćene po prioritetima, a tokom vikenda čišćeni su i prilazni putevi Valjevu. Ulice u gradu održava preduzeće Ingrap omni dok su za Divbčibare zadužena preduzeća "Cevas" iz Lazarevca i valjevsko preduzeće "Harmonija projekt".
Iako sneg uglavnom stvara probleme starijim sugradjanima ovog vikenda ga ipak nije bilo dovoljno za ubičajene dečije radosti.Za mesec pred nama meteorolozi najavljuju:
U periodu od 11. do 26. decembra uspostaviće se malo toplije vreme sa češćom pojavom padavina. Srednja dnevna temperatura vazduha biće iznad ili u granicama višegodišnjeg proseka (od 0ºS do 7ºS). Jutarnja temperatura vazduha imaće vrednosti u intervalu od -3ºS do 4ºS, a najviša dnevna od 2ºS do 7ºS; početkom i sredinom druge dekade decembra i do 10ºS. Tokom većeg dela perioda prognozira se pojava kiše, dok se krajem druge i sredinom treće dekade decembra predviđa kiša, sunežica ili sneg.

Do kraja decembra ima izgleda da će se uspostaviti prosečno hladno vreme sa češćom pojavom padavina, kao i sa srednjom dnevnom temperaturom vazduha u granicama višegodišnjeg proseka (od -2ºS do 3ºS). Jutarnja temperatura vazduha imaće vrednosti u intervalu od -4ºS do 1ºS, a najviša dnevna od 0ºS do 8ºS. Oko 27. decembra padaće sneg, uz kratkotrajno formiranje snežnog pokrivača; oko 29. decembra kiša, koja bi poslednja dva dana decembra trebala biti praćena susnežicom ili snegom.

Prognozirana količina padavina u Srbiji biće iznad višegodišnjeg proseka za posmatrani period sa vrednostima u intervalu od 65 mm na severu do 80 mm na jugozapadu Vojvodine, od 70 mm do 95 mm u ostalim krajevima Srbije, a na planinama oko 110 mm.

 

 

valis
dunav

Zašto mi

Razlozi da odaberete baš naš portal:

  • Mi volimo naš posao
  • Ne dopuštamo cenzuru
  • Dopuštamo kritiku i različitosti
  • I Vi se ovde pitate :)

krusik

ccc

europrom

 

Uslovi koriscenja

Vamedia posetiocima u dobroj nameri obezbeđuje korišćenje sadržaja Vamedia.info portala. Svi posetioci imaju pravo da besplatno koriste sadržajeovog portala, ukoliko ne krše pravila korišćenja. Svaki korisnik dužan je da proverava i obaveštava se o pravilima korišćenja ovog portala. Ni jedan deo portala ne sme se koristiti u nezakonite svrhe, ni za promovisanje istih.
Vamedia štiti privatnost korisnika u najvećoj mogućoj meri.Vamedia se obavezuje da će u dobroj nameri koristiti podatke dobijene od korisnika tokom korišćenja portala, te da privatne podatke neće distribuirati, niti prodavati trećoj strani, osim uz dozvolu korisnika.

Sadržaji Veb sajta u isključivom i potpunom su vlasništvu Vamedie . Delovi ili ceo Veb sajt ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez prethodnog pisanog odobrenja Vamedie, izuzev u slučaju preuzimanja informacija i materijala i pohranjivanja na disk računara pojedinačnog korisnika radi lične upotrebe.
Sve robne marke i logotipi prikazani na ovom Veb sajtu zaštićena su imena i u vlasništvu Vamedie i ne mogu biti korišćeni na drugim Veb sajtovima bez pisanog odobrenja Vamedie. Bilo koja od robnih marki ili imena uključujući ime Vamedia ne mogu biti uključeni u Internet adresu bez prethodnog pismenog odobrenja Vamedie.

Odricanje od prava

Svi sadržaji i informacije na sajtu Vamedie predstavljeni su javnosti na uvid u najboljoj nameri, i Vamedia veruje da su tačni. Međutim, stranka koja želi da stupi u poslovan odnos sa nama ili kupi nekih od naših proizvoda ili usluga, ne treba da se osloni na informacije na Veb sajtu već da uputi direktan upit odgovarajućoj instanci u Vamediji. Ne pružamo bilo kakve garancije putem ovog Veb sajta u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne možemo biti odgovorni za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korišćenjem informcija sa ovog Veb sajta. Informacije na ovom Veb sajtu mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja.

Linkovi

Vamedia ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica a koja su vezana linkom sa strana Veb sajta Vamedie. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan Veb sajt vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti, i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata. Sami linkovi ne znače istovremeno da Vamedia na bilo koji način sponzoriše ili je povezan sa entitetima koji su odgovorni za ažuriranje pomenutih Veb sajtova ili strana.

Modifikovanje i promena pravila

Vamedia zadržava pravo da bez najave povremeno promeni ili modifikuje ova pravila , kao i delove naznačene pod « privatnost « i « copyright «.

Nadležnost suda

Za sve sporove koji proisteknu iz ovih Pravila nadležan je sud u Valjevu, Srbija

Member Login