imageU Prvoj osnovnoj školi trojica dečaka uzrasta devet godina gazila su svog odeljenskog druga.Škola je zaključila da nasilja nije bilo već da su se deca „igrala“, a sa druge strane roditelji dečaka zarad smirivanja situacije potpisali da neće procesuirati ceo slučaj.

Incident se dogodio u Prvoj osnovnoj školi 13 . novebra kada su u odeljenju trećeg razreda trojica učenika oborila na pod svog školskog druga i gazili ga. Ceo slučaj dogodio se na malom odmoru u prostoru učionice dok učiteljica nije bila prisutna. Po njenom povratku u razred maltretirani dečak je prijavio šta mu se dogodilo da bi ga učiteljica poslala u ćošak, konstatujući da izmišlja. Tek nakon intervencije dece iz razreda, u ovom slučaju svedoka, koja su potvrdila ceo slučaj ona je obavestila upravu škole, a nakon toga je uključena i policija.
Pregledom u valjevskoj bolnici ustanovljeno je da gaženi dečak nema teže povrede i u bolnici je zadržan samo jednu nić na praćenju.
U izjavi medijima uprava škole tvrdi da je odmah pokrenuta procedura u slučajevima vršnjačkog nasilja.
„ Odmah smo pozvali roditelje svih dečaka, održali zajednički roditeljski sastanak i o svemu razgovarali u mirnoj atmosferi, dok su učiteljica i pedagog održali radionicu o sprečavanju vršnjačkog nasilja. U tom odeljenju je pojačan vaspitni rad da se svaki sukob i nasilje saseče u korenu, da se deci objasni da takve igre mogu dovesti do povreda, tako da i dalje preventivno radimo“izjavila je direktorka Prve osnovne škole Mileva Mojić.
Ipak sankcija u ovom slučaju neće biti.“Oni su se, u stvari, jurili i učionici i igrali igre „Ko je pobednik“, i tako je došlo do incidenta. Otac dečaka koji je gažen je potpisao da ne želi da se dalje postupa protiv njegovih školskih drugova, tako da posebnih sankcija neće biti, a i tokom ispitivanja celog slučaja zaključili smo da je u pitanju bila više igra nego namera da se dete zlostavlja i povredi“, navela je direktorka Mojić.
S druge strane policija je odradila svoj deo posla, pa je nakon toga ceo sljučaj prosledjen Višem tužilaštvu koje će odlučiti o daljem postupanju u predmetnom slučaju.

 

 

 

valis
dunav

Zašto mi

Razlozi da odaberete baš naš portal:

  • Mi volimo naš posao
  • Ne dopuštamo cenzuru
  • Dopuštamo kritiku i različitosti
  • I Vi se ovde pitate :)

krusik

ccc

europrom

 

Uslovi koriscenja

Vamedia posetiocima u dobroj nameri obezbeđuje korišćenje sadržaja Vamedia.info portala. Svi posetioci imaju pravo da besplatno koriste sadržajeovog portala, ukoliko ne krše pravila korišćenja. Svaki korisnik dužan je da proverava i obaveštava se o pravilima korišćenja ovog portala. Ni jedan deo portala ne sme se koristiti u nezakonite svrhe, ni za promovisanje istih.
Vamedia štiti privatnost korisnika u najvećoj mogućoj meri.Vamedia se obavezuje da će u dobroj nameri koristiti podatke dobijene od korisnika tokom korišćenja portala, te da privatne podatke neće distribuirati, niti prodavati trećoj strani, osim uz dozvolu korisnika.

Sadržaji Veb sajta u isključivom i potpunom su vlasništvu Vamedie . Delovi ili ceo Veb sajt ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez prethodnog pisanog odobrenja Vamedie, izuzev u slučaju preuzimanja informacija i materijala i pohranjivanja na disk računara pojedinačnog korisnika radi lične upotrebe.
Sve robne marke i logotipi prikazani na ovom Veb sajtu zaštićena su imena i u vlasništvu Vamedie i ne mogu biti korišćeni na drugim Veb sajtovima bez pisanog odobrenja Vamedie. Bilo koja od robnih marki ili imena uključujući ime Vamedia ne mogu biti uključeni u Internet adresu bez prethodnog pismenog odobrenja Vamedie.

Odricanje od prava

Svi sadržaji i informacije na sajtu Vamedie predstavljeni su javnosti na uvid u najboljoj nameri, i Vamedia veruje da su tačni. Međutim, stranka koja želi da stupi u poslovan odnos sa nama ili kupi nekih od naših proizvoda ili usluga, ne treba da se osloni na informacije na Veb sajtu već da uputi direktan upit odgovarajućoj instanci u Vamediji. Ne pružamo bilo kakve garancije putem ovog Veb sajta u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne možemo biti odgovorni za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korišćenjem informcija sa ovog Veb sajta. Informacije na ovom Veb sajtu mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja.

Linkovi

Vamedia ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica a koja su vezana linkom sa strana Veb sajta Vamedie. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan Veb sajt vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti, i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata. Sami linkovi ne znače istovremeno da Vamedia na bilo koji način sponzoriše ili je povezan sa entitetima koji su odgovorni za ažuriranje pomenutih Veb sajtova ili strana.

Modifikovanje i promena pravila

Vamedia zadržava pravo da bez najave povremeno promeni ili modifikuje ova pravila , kao i delove naznačene pod « privatnost « i « copyright «.

Nadležnost suda

Za sve sporove koji proisteknu iz ovih Pravila nadležan je sud u Valjevu, Srbija

Member Login