imagePredstavnici ROM- a organizacije koja za potrebe EU radi kontrolu projekata koji se izvode u regionu zapadnog Balkana i Turske, a finansiraju se sredstvima EU boravila je u Valjevu.

EU ima više nadzora nad projektima koje finansira, a u slučaju Valjeva aktuelni projekat je uredjenje regulacije reke Kolubare. Tim bovodom delegacija organizacije ROM koja je nadležna za evaluaciju I kontrolu boravila je u Valjevu. “Oni su kontrolu izvršili u nekoliko nivoa. Najpre to nisu samo finansije već I nadzor nad do sada izvedenim radovima. Obišli su radove I obavili razgovor sa izvodjačem radova. Taj razgovor je izuzetno važan jer se na njemu mogu prikazati I nedostaci koji mogu biti otklonjeni, a koji su trenutno , ukoliko ih ima , prepreka realizaciji. Bili su vrlo zadovoljni kako radovi napreduju”, navodi Žarko Kovač član Gradskog veća koji je bio zadužen za prijem kontrole.
Grad Valjevo u ovom projektu ima I svoju kontrolu koja je takodje pod nadzorom ROM-a, a predstavnici ove organizacije zatražili su odgovore na brojna pitanja. “Objasnili smo im značaj regulacije korita Kolubare. To nije samo zaštita od poplava I vraćanje delova korita u prvobitno stanje već ta regulacija nama omogućava I urbanizaciju jednog dela grada, ovde mislim na deo kod Austroterma gde je voda potpuo uništila obalu I odnela deo puta. Tek sada kada se to završi moguće je pristupiti radovima na toj saobraćajnici. Takodje , ne smemo zanemariti ni estetski učinak. Pogotovo što neki delovi korita nikada nisu bili uredjeni , a sada će to biti učinjen u dužini od 5,2 kilometra”, objašnjava Kovač.

image Kako je izvesno da od opredeljenih 4 miliona evra EU, neće biti utrošeno sve jer je I sam tender koji je EU sprovela pokazao da regulacija košta oko 3 miliona evra grad je dao predloge da ostatak sredtava bude utrošen za regulaciju Obnice. “Imamo nekoliko predloga I nadamo se da će bar neki od njih biti odgovarajući, bar u smislu predračuna koliko bi neki radovi mogli da koštaju. Jako nam je bitno da uredimo obaloutvrdu kod deponije. Poplava je tada dobro narušila obalu I samo zahvaljujući jednoj manjoj betonskoj podzidi ta zemlja odnosno deponija u ovom slučaju se nije survala u reku. Potrebno je značajno više uraditi po tom pitanju”, kaže Kovač.
Radovi na uredjenju Kolubare trebalo bi da budu završeni tek 2019. Godine.

 

 

valis
dunav

Zašto mi

Razlozi da odaberete baš naš portal:

  • Mi volimo naš posao
  • Ne dopuštamo cenzuru
  • Dopuštamo kritiku i različitosti
  • I Vi se ovde pitate :)

krusik

valis1

europrom

 

Uslovi koriscenja

Vamedia posetiocima u dobroj nameri obezbeđuje korišćenje sadržaja Vamedia.info portala. Svi posetioci imaju pravo da besplatno koriste sadržajeovog portala, ukoliko ne krše pravila korišćenja. Svaki korisnik dužan je da proverava i obaveštava se o pravilima korišćenja ovog portala. Ni jedan deo portala ne sme se koristiti u nezakonite svrhe, ni za promovisanje istih.
Vamedia štiti privatnost korisnika u najvećoj mogućoj meri.Vamedia se obavezuje da će u dobroj nameri koristiti podatke dobijene od korisnika tokom korišćenja portala, te da privatne podatke neće distribuirati, niti prodavati trećoj strani, osim uz dozvolu korisnika.

Sadržaji Veb sajta u isključivom i potpunom su vlasništvu Vamedie . Delovi ili ceo Veb sajt ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez prethodnog pisanog odobrenja Vamedie, izuzev u slučaju preuzimanja informacija i materijala i pohranjivanja na disk računara pojedinačnog korisnika radi lične upotrebe.
Sve robne marke i logotipi prikazani na ovom Veb sajtu zaštićena su imena i u vlasništvu Vamedie i ne mogu biti korišćeni na drugim Veb sajtovima bez pisanog odobrenja Vamedie. Bilo koja od robnih marki ili imena uključujući ime Vamedia ne mogu biti uključeni u Internet adresu bez prethodnog pismenog odobrenja Vamedie.

Odricanje od prava

Svi sadržaji i informacije na sajtu Vamedie predstavljeni su javnosti na uvid u najboljoj nameri, i Vamedia veruje da su tačni. Međutim, stranka koja želi da stupi u poslovan odnos sa nama ili kupi nekih od naših proizvoda ili usluga, ne treba da se osloni na informacije na Veb sajtu već da uputi direktan upit odgovarajućoj instanci u Vamediji. Ne pružamo bilo kakve garancije putem ovog Veb sajta u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne možemo biti odgovorni za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korišćenjem informcija sa ovog Veb sajta. Informacije na ovom Veb sajtu mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja.

Linkovi

Vamedia ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica a koja su vezana linkom sa strana Veb sajta Vamedie. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan Veb sajt vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti, i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata. Sami linkovi ne znače istovremeno da Vamedia na bilo koji način sponzoriše ili je povezan sa entitetima koji su odgovorni za ažuriranje pomenutih Veb sajtova ili strana.

Modifikovanje i promena pravila

Vamedia zadržava pravo da bez najave povremeno promeni ili modifikuje ova pravila , kao i delove naznačene pod « privatnost « i « copyright «.

Nadležnost suda

Za sve sporove koji proisteknu iz ovih Pravila nadležan je sud u Valjevu, Srbija

Member Login