imageU protekle dve godine Grad Valjevo realizovao je projekat „„Razvoj održivih usluga u zajednici na području zapadne Srbije“ koji je finansiran od strane Evropske unije. Realizacijom projekta za 100 korisnika, osoba sa nekim oblikom invaliditeta omogućena je usluga „Pomoć u kući“ i niz drugih aktivnosti.

Završna konferencija projekta „Razvoj održivih usluga u zajednici na području zapadne Srbije“ koji je finansiran od strane Evropske unije, a koji je Grad Valjevo realizovao u saradnji sa Karitasom Valjevo, Društvom za cerebralnu paralizu Valjevo i Centrom za društveno ekonomski razvoj, pokazala je da projekat bio više nego opravdan, a obuhvat korisdnika veći od projektovanog.
„ Prvi put je u Valjevu ovim projektom omogućena usluga „Pomoć u kući“ za osobe sa invaliditetom. I ona je pružena za 100 korisnika sa nekom vrstom invaliditeta. Usluga je kvalitativno dopunjena za 20 korisnika u kućnim uslovima uslugom terapeuta, a za 60 učesnika u projektu oomogućena je usluga socijalizacije kroz različite aktivnosti“, rekao je Nenad Branković koordinator projekta u ime grada Valjeva.
U okviru projekta organizovani su brojni seminari, predavanja kao i obuke kako bi usluga za osobe sa invaliditetom bila omogućena u punom kapacitetu.
„Grad Valjevo i Karitas su izdvojili dodatna sredstva da se projekat održi u produženom periodu. EU je projekat podržala sa 123.974,46 evra dok je ukupna vrednost projekta 140.084,14 evra“, rekao je Branković.

image Sn ježana Badrić koordinator usluge „Pomoć u kući“ u ime Karitasa je na završnoj konferenciji istakla da grad Valjevo i karites ima jedan savremeniji pristup osobama sa invaliditetom. „Mi pod tim izrazomj ne podrazumevamo samo uredjeni već i stečeni invaliditet i us tom smislu smo zanačjano savremeniji od drugih lokalnih zajednica. Unapredili smo sadržaj predvidjen projektom jer je Karitas imao već adekvatniji odgovor na zahtev osoba sa invaliditetom pa smo sadržaj usluge prilagodjavali individualnom korisniku u skaldu sa njegovim specifičnim potrebama. Zato smo dodali i sporoveli 16 sadržaja terapeutske usluge za korisnike“, rekla je Badrić.
Da neki korisnici nikada nisu imali uslugu fizioterapeuta ranije potvrdila je Svetlana Janković Beljanski u ime Društva za cerebralnu parlaizu. „ Osobe sa invaliditetom još uvek žive na margini i nisu u mogućnosti da zadovolje svoje potrebe onako kako bi to trebalo. Postoje brojne barijere počev od nemogućnosti da izadju iz kuće u kojoj žive pa na dalje. Ovim projektom smo stepen svesti o neophodnosti podizanja standarda takodje podigli“, rekla je Beljanski.
Ivan Mladenović iz CDER-a izneo je stav da je pružena usluga bila na izuzretno visokom nivou . „ Jedinstven rezultat u Srbiji Valjevo je postiglo zahvaljujući činjenici da je usluga omogućena i nakon završetka projekta što je od izuzetnog zanačaja za korisnike. Svi partneri na projektu pokazali su jedan izuzetno visok stepen svesti i uključenosti, a bez toga realizacija projekta ne bi bila na ovaj način moguća“, rekao je Mladenović.
Zaključak završene konferencije je bio da je nophodno da grad Valjevo ovu uslugu omogući kao stalnu uslugu i doda je brojnim socijalonim uslugama koje grad već sprovodi. Kako je u toku izrada Studije o socijalnim uslugama , moglo se čuti da će Strategija takodje predvideti aktivnosti koje su bile sadržane i u projektu i koje su već potvrdjeno postigle zadovoljstvo kod korisnika.

S.V.

 

 

 

valis
dunav

Zašto mi

Razlozi da odaberete baš naš portal:

  • Mi volimo naš posao
  • Ne dopuštamo cenzuru
  • Dopuštamo kritiku i različitosti
  • I Vi se ovde pitate :)

krusik

valis1

europrom

 

Uslovi koriscenja

Vamedia posetiocima u dobroj nameri obezbeđuje korišćenje sadržaja Vamedia.info portala. Svi posetioci imaju pravo da besplatno koriste sadržajeovog portala, ukoliko ne krše pravila korišćenja. Svaki korisnik dužan je da proverava i obaveštava se o pravilima korišćenja ovog portala. Ni jedan deo portala ne sme se koristiti u nezakonite svrhe, ni za promovisanje istih.
Vamedia štiti privatnost korisnika u najvećoj mogućoj meri.Vamedia se obavezuje da će u dobroj nameri koristiti podatke dobijene od korisnika tokom korišćenja portala, te da privatne podatke neće distribuirati, niti prodavati trećoj strani, osim uz dozvolu korisnika.

Sadržaji Veb sajta u isključivom i potpunom su vlasništvu Vamedie . Delovi ili ceo Veb sajt ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez prethodnog pisanog odobrenja Vamedie, izuzev u slučaju preuzimanja informacija i materijala i pohranjivanja na disk računara pojedinačnog korisnika radi lične upotrebe.
Sve robne marke i logotipi prikazani na ovom Veb sajtu zaštićena su imena i u vlasništvu Vamedie i ne mogu biti korišćeni na drugim Veb sajtovima bez pisanog odobrenja Vamedie. Bilo koja od robnih marki ili imena uključujući ime Vamedia ne mogu biti uključeni u Internet adresu bez prethodnog pismenog odobrenja Vamedie.

Odricanje od prava

Svi sadržaji i informacije na sajtu Vamedie predstavljeni su javnosti na uvid u najboljoj nameri, i Vamedia veruje da su tačni. Međutim, stranka koja želi da stupi u poslovan odnos sa nama ili kupi nekih od naših proizvoda ili usluga, ne treba da se osloni na informacije na Veb sajtu već da uputi direktan upit odgovarajućoj instanci u Vamediji. Ne pružamo bilo kakve garancije putem ovog Veb sajta u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne možemo biti odgovorni za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korišćenjem informcija sa ovog Veb sajta. Informacije na ovom Veb sajtu mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja.

Linkovi

Vamedia ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica a koja su vezana linkom sa strana Veb sajta Vamedie. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan Veb sajt vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti, i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata. Sami linkovi ne znače istovremeno da Vamedia na bilo koji način sponzoriše ili je povezan sa entitetima koji su odgovorni za ažuriranje pomenutih Veb sajtova ili strana.

Modifikovanje i promena pravila

Vamedia zadržava pravo da bez najave povremeno promeni ili modifikuje ova pravila , kao i delove naznačene pod « privatnost « i « copyright «.

Nadležnost suda

Za sve sporove koji proisteknu iz ovih Pravila nadležan je sud u Valjevu, Srbija

Member Login