imageOdržavanje Kolubare na biloškom minimumu ne bi trebao da bude jedini zadatak brane Stubo-Rovni. Ovo vrelo leto pokazalo je praktično da restrikcija vode ne bi bilo ni u jednoj okolnoj opštini da su već na sistemu vodosnabdevanja sa ovdašnje brane.

Brana Rovni koja je izazvala mnogo polemika u javnosti ovog leta praktično pokazuje svoj značaj , ali potrebu da cevovod bude što pre završen. "Sada se još jednom pokazuje tačnim sve ono što smo govorili prethodnih godina kada je ova brana u pitanju. Postavljalo se tu pitanje da li su opštine koje su svojevremeno pokazale interesovanje da dobijaju vodu iz brane još uvek zainteresovane? Evo odgovora. U tri opštine uvedene su restrikcije , a i ovde smo na Štabu razmatrali tu mogućnost. Brana je oduvek imala svoju svrhu i cilj zbog kog je i gradjena", kaže zamenik gradonačelnika Dragan Jeremić.
Za sada su restrikcije uvedene u Ljigu, Ubu i Lajkovcu. Sve tri opštine inače imaju problema sa vodosnabdevanjem pa je ta činjenica još više došla do izražaja u ovim sušnim danima.

image "Brana je višestruko isplativa i korisna. Ona jeste dugo gradjena , ali to nije promenilo činjenicu da je ta voda potrebna. Mi pokušavamo da nadjemo model za bolje funkcionisanje tog preduzeća i da konačno uredimo taj odnos sa gradom, državom , ali i Vodovodom. Postoje najave da će EU nastaviti finansiranje izgradnje cevovoda i fabrike vode, to je ono što je dobro. Mi možemo sada da razgovramo i o tome da li Valjevu treba voda sa brane. Lično sam za to da sačuvamo našu vodu iz postojećih izvorišta , ali u ovakvim situacijama kada je suša i kad veliki broj sela nema vodu treba da razmislimo i o toj mogućnosti ispomoći sa brane i za Valjevo", navodi zamenik Jeremić.
Visoke temperature potrajaće još, a samim tim tema vodosnabdevanja biće i dalje aktuelna. Ali , ako ništa drugo na sednicama Skupštine više nećemo morati da slušamo ista pitanja vezana za funkcionisanje brane. "Nama treba još oko 10 miliona eura da se izgradi cevovod , fabrika vode i jedna manja fabrika za preradu otpadnih voda , tada zaista možemo da se uverimo u isplativost ovog projekta u celosti", zaključuje Jeremić.

S.V.

 

 

 

valis

Zašto mi

Razlozi da odaberete baš naš portal:

  • Mi volimo naš posao
  • Ne dopuštamo cenzuru
  • Dopuštamo kritiku i različitosti
  • I Vi se ovde pitate :)

krusik

zup

europrom

 

Uslovi koriscenja

Vamedia posetiocima u dobroj nameri obezbeđuje korišćenje sadržaja Vamedia.info portala. Svi posetioci imaju pravo da besplatno koriste sadržajeovog portala, ukoliko ne krše pravila korišćenja. Svaki korisnik dužan je da proverava i obaveštava se o pravilima korišćenja ovog portala. Ni jedan deo portala ne sme se koristiti u nezakonite svrhe, ni za promovisanje istih.
Vamedia štiti privatnost korisnika u najvećoj mogućoj meri.Vamedia se obavezuje da će u dobroj nameri koristiti podatke dobijene od korisnika tokom korišćenja portala, te da privatne podatke neće distribuirati, niti prodavati trećoj strani, osim uz dozvolu korisnika.

Sadržaji Veb sajta u isključivom i potpunom su vlasništvu Vamedie . Delovi ili ceo Veb sajt ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez prethodnog pisanog odobrenja Vamedie, izuzev u slučaju preuzimanja informacija i materijala i pohranjivanja na disk računara pojedinačnog korisnika radi lične upotrebe.
Sve robne marke i logotipi prikazani na ovom Veb sajtu zaštićena su imena i u vlasništvu Vamedie i ne mogu biti korišćeni na drugim Veb sajtovima bez pisanog odobrenja Vamedie. Bilo koja od robnih marki ili imena uključujući ime Vamedia ne mogu biti uključeni u Internet adresu bez prethodnog pismenog odobrenja Vamedie.

Odricanje od prava

Svi sadržaji i informacije na sajtu Vamedie predstavljeni su javnosti na uvid u najboljoj nameri, i Vamedia veruje da su tačni. Međutim, stranka koja želi da stupi u poslovan odnos sa nama ili kupi nekih od naših proizvoda ili usluga, ne treba da se osloni na informacije na Veb sajtu već da uputi direktan upit odgovarajućoj instanci u Vamediji. Ne pružamo bilo kakve garancije putem ovog Veb sajta u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne možemo biti odgovorni za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korišćenjem informcija sa ovog Veb sajta. Informacije na ovom Veb sajtu mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja.

Linkovi

Vamedia ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica a koja su vezana linkom sa strana Veb sajta Vamedie. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan Veb sajt vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti, i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata. Sami linkovi ne znače istovremeno da Vamedia na bilo koji način sponzoriše ili je povezan sa entitetima koji su odgovorni za ažuriranje pomenutih Veb sajtova ili strana.

Modifikovanje i promena pravila

Vamedia zadržava pravo da bez najave povremeno promeni ili modifikuje ova pravila , kao i delove naznačene pod « privatnost « i « copyright «.

Nadležnost suda

Za sve sporove koji proisteknu iz ovih Pravila nadležan je sud u Valjevu, Srbija

Member Login