imageKako se navodi u Saopštenju za javnost slovenačke kompanije, Gorenje će nastaviti razgovore sa predstavnicima zaposlenih u utorak. U razgovoru sa zaposlenima rukovodstvo istaklo da u slučaju neuspeha pregovora, Gorenje može napustiti Valjevo.

"Obaveštavamo vas da u procesu socijalnog dijaloga i kolektivnog pregovaranja između radnika u proizvodnji i menadžmenta fabrike rashladnih uređaja Gorenje u Valjevu nije došlo do novog dogovora, tako da se dijalog nastavlja. Ponuda menadžmenta o unapređenju uslova rada i iznosa za povećanje plata nije prihvaćena. Zbog toga se pregovori nastavljaju u utorak kako bi se pronašao minimum zajedničkih prihvatljivih uslova za sve strane. Zaposleni i menadžment kompanije dogovorili su dinamiku rada u fabričkim pogonima do nastavka socijalnog dijaloga", kaže se u saopštenju Gorenja medijima.

Ponudu koju je rukovodstvo fabrike dalo zaposlenima u proizvodnji Gorenja, isti nisu prihvatili u petak, pa je štrajk nastavljen. U obraćanju zaposlenima, direktor Simon Kumer je naveo da je za predložene povišice Gorenju na godišnjem nivou neophodno 800 000 evra što ova fabrika mora obezbediti, ali i naveo da ukoliko ni u narednom periodu ne bude postignut dogovor sa zaposlenima Gorenje može razmišljati o odlasku iz Valjeva.

Zaposleni nerado govore o mogućnosti da ova fabrika ode iz Valjeva čime bi 1400 ljudi ostalo bez posla, iako traže svoja prava ne žele pred kamere i fotoaparate medija, a sve češće medju štrajkačima pominje se i Fiat i druge inostrane investicije i iskustvo zaposlenih u tim fabrikama. Tako za Vamediu jedan od zaposlenih kaže : "Oni nas ucenjuju pa nek idu ako im ovde ne odgovara, mi nismo robovi", a druga zaposlena tiho telefonom objašnjava:"Mi smo u kreditu, meni znači tih pet hiljada, ali me strah da ne ostanem bez posla, od čega onda da plaćam kredit? Meni dete kreće na fakultet".
Dok su direktoru iz mase radnici vikali "Idite" i "Stidite se", direktor Kumer podsetio ih je da ni štrajk u kome su nije po zakonu prijavljen ranije. Zaposleni ostaju pri zahetvu za povećanje zarade u visini od pet hiljada dinara, a na sastanak sa rukovodstvom moraće da delegiraju predstavnike.

Ucena ili ne pred zaposlenima nije lak izbor u ovom trenutku, jer očito u vreme besparice i nemaštine, svako ima - svoju muku.
S.V.

foto:FB

 

 

valis

Zašto mi

Razlozi da odaberete baš naš portal:

  • Mi volimo naš posao
  • Ne dopuštamo cenzuru
  • Dopuštamo kritiku i različitosti
  • I Vi se ovde pitate :)

krusik

zup

europrom

 

Uslovi koriscenja

Vamedia posetiocima u dobroj nameri obezbeđuje korišćenje sadržaja Vamedia.info portala. Svi posetioci imaju pravo da besplatno koriste sadržajeovog portala, ukoliko ne krše pravila korišćenja. Svaki korisnik dužan je da proverava i obaveštava se o pravilima korišćenja ovog portala. Ni jedan deo portala ne sme se koristiti u nezakonite svrhe, ni za promovisanje istih.
Vamedia štiti privatnost korisnika u najvećoj mogućoj meri.Vamedia se obavezuje da će u dobroj nameri koristiti podatke dobijene od korisnika tokom korišćenja portala, te da privatne podatke neće distribuirati, niti prodavati trećoj strani, osim uz dozvolu korisnika.

Sadržaji Veb sajta u isključivom i potpunom su vlasništvu Vamedie . Delovi ili ceo Veb sajt ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez prethodnog pisanog odobrenja Vamedie, izuzev u slučaju preuzimanja informacija i materijala i pohranjivanja na disk računara pojedinačnog korisnika radi lične upotrebe.
Sve robne marke i logotipi prikazani na ovom Veb sajtu zaštićena su imena i u vlasništvu Vamedie i ne mogu biti korišćeni na drugim Veb sajtovima bez pisanog odobrenja Vamedie. Bilo koja od robnih marki ili imena uključujući ime Vamedia ne mogu biti uključeni u Internet adresu bez prethodnog pismenog odobrenja Vamedie.

Odricanje od prava

Svi sadržaji i informacije na sajtu Vamedie predstavljeni su javnosti na uvid u najboljoj nameri, i Vamedia veruje da su tačni. Međutim, stranka koja želi da stupi u poslovan odnos sa nama ili kupi nekih od naših proizvoda ili usluga, ne treba da se osloni na informacije na Veb sajtu već da uputi direktan upit odgovarajućoj instanci u Vamediji. Ne pružamo bilo kakve garancije putem ovog Veb sajta u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne možemo biti odgovorni za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korišćenjem informcija sa ovog Veb sajta. Informacije na ovom Veb sajtu mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja.

Linkovi

Vamedia ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica a koja su vezana linkom sa strana Veb sajta Vamedie. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan Veb sajt vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti, i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata. Sami linkovi ne znače istovremeno da Vamedia na bilo koji način sponzoriše ili je povezan sa entitetima koji su odgovorni za ažuriranje pomenutih Veb sajtova ili strana.

Modifikovanje i promena pravila

Vamedia zadržava pravo da bez najave povremeno promeni ili modifikuje ova pravila , kao i delove naznačene pod « privatnost « i « copyright «.

Nadležnost suda

Za sve sporove koji proisteknu iz ovih Pravila nadležan je sud u Valjevu, Srbija

Member Login