imageNosilaca Vukove diplome i djaka generacije u školskoj 2014/2015 godini u Valjevu je 111, a svima njima danas je knjige uručio i čestitao na uspehu gradonačelnik Stanko Terzić.

Ove godine 74 učenika osnovnih i 37 srednjih škola nosioci su Vukove diplome. Za sve njih u sali Skupštine grada upriličen je prijem kod gradonačelnika Stanka Terzića koji im je ovom prilikom uručio i knjige kao priznanja za postignute uspehe. "Poznato je da je potreban veliki rad i zalaganje da bi se postigli ovakvi rezultati . Grad već duži niz godina se trudi da u skladu sa svojim mogućnostima pomogne obrazovanje . Grad Valjevo je među najspešnijim u Srbiji kada je reč o stvaranju uslova obrazovanja u školama. Naše škole su među najpremljenijim u Srbiji. Ne pravimo razliku između gradskih i seoskih škola. Posebnu pažnju posvećujemo Fondaciji za talentovane učenike i svake godine povećavamo sredstva za te namene. Prošle godine je bilo 14 miliona, a ove godine 15 miliona. Imamo 35 osnovaca koje stipendira Fondacija mesečno u iznosu od 3.800 dinara, 32 srednjoškolca prima 4.000 dinara, 149 studenata sa visokim prosecima koji primaju po 6.500 dinara i 6 postdiplomaca koji primaju po 8.000 dinara. Nisu to veliki iznosi, ali je reč o jednoj poruci grada Valjeva da se misli o svojim najboljim učenicima i da možemo da pomognemo da školovanje što uspešnije realizuju. Takođe izdvajamo i značajna sredstva za obrazovanje Roma, dajemo stipendije za romske srednjoškolce, studente“, rekao je gradonačelnik Stanko Terzić na današnjem prijemu. On je poželeo đacima da uspešno polože prijemne ispite za srednje škole i fakultete. „Volite svoju zemlju gde god vas put navede, usavršavajte se, radite na sebi, ne zaboravite svoj rodni grad. Srbija je siromašna država, ali Srbija izdvaja velika sredstva za vaše školovanje, zato kada ga završite, ostanite u svojoj zemlji gde ćete primeniti znanje. Ponosni smo što imamo 111 Vukovaca đaka generacije i taj broj se iz godine u godinu povećava. Budite dobri ljudi pre svega, pomognite svima oko sebe, budite uspešni u srednjim školama i na fakultetima. Ponosni smo na sve što ste do sada uradili i pratićemo vaše dalje školovanje“,rekao je Terzić.

image

Nakon uručenja knjiga svi učenici generacije 2014/2015 napravili su zajedničku fotografiju ispred zgrade Uprave.

S.V.

 

 

valis
dunav

Zašto mi

Razlozi da odaberete baš naš portal:

  • Mi volimo naš posao
  • Ne dopuštamo cenzuru
  • Dopuštamo kritiku i različitosti
  • I Vi se ovde pitate :)

krusik

ccc

europrom

 

Uslovi koriscenja

Vamedia posetiocima u dobroj nameri obezbeđuje korišćenje sadržaja Vamedia.info portala. Svi posetioci imaju pravo da besplatno koriste sadržajeovog portala, ukoliko ne krše pravila korišćenja. Svaki korisnik dužan je da proverava i obaveštava se o pravilima korišćenja ovog portala. Ni jedan deo portala ne sme se koristiti u nezakonite svrhe, ni za promovisanje istih.
Vamedia štiti privatnost korisnika u najvećoj mogućoj meri.Vamedia se obavezuje da će u dobroj nameri koristiti podatke dobijene od korisnika tokom korišćenja portala, te da privatne podatke neće distribuirati, niti prodavati trećoj strani, osim uz dozvolu korisnika.

Sadržaji Veb sajta u isključivom i potpunom su vlasništvu Vamedie . Delovi ili ceo Veb sajt ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez prethodnog pisanog odobrenja Vamedie, izuzev u slučaju preuzimanja informacija i materijala i pohranjivanja na disk računara pojedinačnog korisnika radi lične upotrebe.
Sve robne marke i logotipi prikazani na ovom Veb sajtu zaštićena su imena i u vlasništvu Vamedie i ne mogu biti korišćeni na drugim Veb sajtovima bez pisanog odobrenja Vamedie. Bilo koja od robnih marki ili imena uključujući ime Vamedia ne mogu biti uključeni u Internet adresu bez prethodnog pismenog odobrenja Vamedie.

Odricanje od prava

Svi sadržaji i informacije na sajtu Vamedie predstavljeni su javnosti na uvid u najboljoj nameri, i Vamedia veruje da su tačni. Međutim, stranka koja želi da stupi u poslovan odnos sa nama ili kupi nekih od naših proizvoda ili usluga, ne treba da se osloni na informacije na Veb sajtu već da uputi direktan upit odgovarajućoj instanci u Vamediji. Ne pružamo bilo kakve garancije putem ovog Veb sajta u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne možemo biti odgovorni za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korišćenjem informcija sa ovog Veb sajta. Informacije na ovom Veb sajtu mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja.

Linkovi

Vamedia ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica a koja su vezana linkom sa strana Veb sajta Vamedie. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan Veb sajt vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti, i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata. Sami linkovi ne znače istovremeno da Vamedia na bilo koji način sponzoriše ili je povezan sa entitetima koji su odgovorni za ažuriranje pomenutih Veb sajtova ili strana.

Modifikovanje i promena pravila

Vamedia zadržava pravo da bez najave povremeno promeni ili modifikuje ova pravila , kao i delove naznačene pod « privatnost « i « copyright «.

Nadležnost suda

Za sve sporove koji proisteknu iz ovih Pravila nadležan je sud u Valjevu, Srbija

Member Login