imageVeć na sednici Veća naredne nedelje biće doneta odluka o kreditnom zaduženju grada u visini od 200 miliona dinara , a nakon ove odluke očekuje se i odluka o oglašavanju prodaje Doma vojske. Na ovaj način obezbedjena sredstva omogućiće nastavag gradnje hale sportova u trećoj fazi izgradnje.

Za treću fazu izgradnje hale sportova potrebno je 480 miliona dinara , a grad je doneo odluku da se sredstva za ovu izgradnju obezbede iz kredita i prodaje imovine . Do sada je grad oglasio prodaju poslovne zgrade u ul. Vojvode Mišića 50 površine 439 m2 i pripadajućeg zemljišta, tri poslovna prostora u suterenu u sastavu stambeno-poslovne zgrade u Prešernovoj ulici bb površina 33,30 i 48 kvadrata, ali se na ove oglase po saznanjima Vamedie niko nije javio. Slab odziv na oglase o prodaji bilo kakvih nepokretnosti u Valjevu razumljiv je i iz ugla tržišta nekretninama gde podaci govore da su nekretnine izgubile na ceni , a uopšte trgovina nekretninama zanemarljiva .

Na jednoj od ranijih sedica Skupština je dala svoju saglasnost na prodaju Doma vojske , ali odluka o oglašavanuju prodaje još uvek nije realizovana pa je za očekivati da nakon što se donese odluka o kreditnom zaduženju donese i odluka o oglašavanju prodaje .
Obezbedjena sredstva bi u tom slučaju bila iskorišćena za kompletnu gradnju sa pokrivanjem objekta hale .Potom ostaje četvrta faza koju čine instalacije i peta faza opremanja.
Aktuelna i jedina Hala kojom Valjevo raspolaže izgradjena je 1973. godine i u više navrata do sada javnost je obaveštavana da stara Hala sportova zbog svoje dotrajalosti i neuslovnosti trenutno troši više novca nego što bi koštalo održavanje nove velike Hale sportova. Za ušešće u velikim takmičenjima neophodno je da sportska dvorana ispunjava odredjene uslove, što se potvrdilo i učešćem Metalca u ABA ligi kada se postojeća hala "provukla kroz iglene uši" kako bi utakmice u njoj uopšte mogle biti odigravane.

Izgradnja nove Hale čija gradnja traje od 1998 godine trebalo bi da po planu bude nastavljena u ovoj godini , a više od 10 godina temelji te hale bili su zarasli u korov pa je uradjen novi projekat , promenjeni temelji i trenutna izgradnja stigla je do podne ploče.

S.V.

 

valis
dunav

Zašto mi

Razlozi da odaberete baš naš portal:

  • Mi volimo naš posao
  • Ne dopuštamo cenzuru
  • Dopuštamo kritiku i različitosti
  • I Vi se ovde pitate :)

krusik

ccc

europrom

 

Uslovi koriscenja

Vamedia posetiocima u dobroj nameri obezbeđuje korišćenje sadržaja Vamedia.info portala. Svi posetioci imaju pravo da besplatno koriste sadržajeovog portala, ukoliko ne krše pravila korišćenja. Svaki korisnik dužan je da proverava i obaveštava se o pravilima korišćenja ovog portala. Ni jedan deo portala ne sme se koristiti u nezakonite svrhe, ni za promovisanje istih.
Vamedia štiti privatnost korisnika u najvećoj mogućoj meri.Vamedia se obavezuje da će u dobroj nameri koristiti podatke dobijene od korisnika tokom korišćenja portala, te da privatne podatke neće distribuirati, niti prodavati trećoj strani, osim uz dozvolu korisnika.

Sadržaji Veb sajta u isključivom i potpunom su vlasništvu Vamedie . Delovi ili ceo Veb sajt ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez prethodnog pisanog odobrenja Vamedie, izuzev u slučaju preuzimanja informacija i materijala i pohranjivanja na disk računara pojedinačnog korisnika radi lične upotrebe.
Sve robne marke i logotipi prikazani na ovom Veb sajtu zaštićena su imena i u vlasništvu Vamedie i ne mogu biti korišćeni na drugim Veb sajtovima bez pisanog odobrenja Vamedie. Bilo koja od robnih marki ili imena uključujući ime Vamedia ne mogu biti uključeni u Internet adresu bez prethodnog pismenog odobrenja Vamedie.

Odricanje od prava

Svi sadržaji i informacije na sajtu Vamedie predstavljeni su javnosti na uvid u najboljoj nameri, i Vamedia veruje da su tačni. Međutim, stranka koja želi da stupi u poslovan odnos sa nama ili kupi nekih od naših proizvoda ili usluga, ne treba da se osloni na informacije na Veb sajtu već da uputi direktan upit odgovarajućoj instanci u Vamediji. Ne pružamo bilo kakve garancije putem ovog Veb sajta u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne možemo biti odgovorni za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korišćenjem informcija sa ovog Veb sajta. Informacije na ovom Veb sajtu mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja.

Linkovi

Vamedia ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica a koja su vezana linkom sa strana Veb sajta Vamedie. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan Veb sajt vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti, i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata. Sami linkovi ne znače istovremeno da Vamedia na bilo koji način sponzoriše ili je povezan sa entitetima koji su odgovorni za ažuriranje pomenutih Veb sajtova ili strana.

Modifikovanje i promena pravila

Vamedia zadržava pravo da bez najave povremeno promeni ili modifikuje ova pravila , kao i delove naznačene pod « privatnost « i « copyright «.

Nadležnost suda

Za sve sporove koji proisteknu iz ovih Pravila nadležan je sud u Valjevu, Srbija

Member Login