imageMladi i deca na selu gotovo nemaju šansu da jednog dana postanu ozbiljni sportisti. Razlog nije samo u sposrtskoj infrastrukturi nego u ne zainteresovanosti društva da organizuje rad sa njima.

Valjevska sela najčešće raspolažu terenom koji je u sklopu škola na kojima je moguće igrati basket ili odbojku dok poneko selo ima kakav takav fudbalski teren . Ozbiljnije bavljenje sportom nije odlika nijednog valjevskog sela , a oni koji su zaduženi za infrastrukturu kažu da nije pitanje infrastrukture.
„ Nije problem infrastruktura i mi kao grad možemo moguće i više da uložimo .Sva sela imaju u okviru škola teren. Zaista to nisu tereni po evropskim standardima ali postoje prilagodjeni i zemljištu na kom je gradjen i potrebama. U lelić smo prekjuče oterali koš, i svi imaju i golove i lopte . Problem je organizacija života na selu. Problem su profesori koji se zadrže par sati u školi i odu . Tamo nema klubova nema ko da ih trenira. Nema organizovanog načina bavljenaj sportom. To je problem i država nije našla odgovor za to. Rekvizita ima ali nema ko da ih koristi.Bolji su tereni u Poćuti nego na Petom puku , bolji su u Brankovini nego u Novom naselju , na Stavama bolji tereni nego u Četvrtoj školi. Nema hala to je tačno i to može da se uredi sa 12 miliona dinara“, kaže direktor gradske Direkcije Dragan Jeremić.

Šanse da postanu sportisti deca na selu gotovo nemaju . Sve se u najvećoj meri svodi na roditelje i njihovu spremnost da decu odvoze i dovoze sa treninga u Valjevu.“ Ima puno talentovane dece , meni je jako žao recimo OKVA014 je imao dečaka iz Dračića koji je zaista talentovan , ali je režim treninga njemu bio neodgocarajući i njegovi roditelji nisu mogli to da isprate. Ima takve dece u svakom sportu. Ali sve se svede na roditelje jer prvo i osnovno dec nemaju odgovrajući prevoz“, objašnjava Jeremić.

On tvrdi da nedostaje društvena briga i inicijativa . Na pitanje da li bi grad bio spreman da projektno finansira profesore fizičke kulture koji bi obilazili sela Jeremić odgovara potvrdno. „ Naravno , zašto da ne . Kada bi se profesori organizovali i izašli sa projektom prema gradu , grad bi to podržao. Jedan dan u jednom selu drugi u drugom i tako redom . Vrlo brzo bi se potom pronašla još neka rešenja , ali jednostavno nema volje za tim. Profesori odrade svoje kratko u selu i brzo odu ne zanima ih šta biva sa tom decom posle , čime se oni bave i da li im je potrebno bavljenje sportom. Takav vam je slučaj bio sa predlogom koji smo imali prema lekarima da se na isti način organizuju za valjevska sela. Odgovor je bio da nisu zainteresovani“, odgovara Jeremić.
S.V.

 

valis
dunav

Zašto mi

Razlozi da odaberete baš naš portal:

  • Mi volimo naš posao
  • Ne dopuštamo cenzuru
  • Dopuštamo kritiku i različitosti
  • I Vi se ovde pitate :)

krusik

ccc

europrom

 

Uslovi koriscenja

Vamedia posetiocima u dobroj nameri obezbeđuje korišćenje sadržaja Vamedia.info portala. Svi posetioci imaju pravo da besplatno koriste sadržajeovog portala, ukoliko ne krše pravila korišćenja. Svaki korisnik dužan je da proverava i obaveštava se o pravilima korišćenja ovog portala. Ni jedan deo portala ne sme se koristiti u nezakonite svrhe, ni za promovisanje istih.
Vamedia štiti privatnost korisnika u najvećoj mogućoj meri.Vamedia se obavezuje da će u dobroj nameri koristiti podatke dobijene od korisnika tokom korišćenja portala, te da privatne podatke neće distribuirati, niti prodavati trećoj strani, osim uz dozvolu korisnika.

Sadržaji Veb sajta u isključivom i potpunom su vlasništvu Vamedie . Delovi ili ceo Veb sajt ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez prethodnog pisanog odobrenja Vamedie, izuzev u slučaju preuzimanja informacija i materijala i pohranjivanja na disk računara pojedinačnog korisnika radi lične upotrebe.
Sve robne marke i logotipi prikazani na ovom Veb sajtu zaštićena su imena i u vlasništvu Vamedie i ne mogu biti korišćeni na drugim Veb sajtovima bez pisanog odobrenja Vamedie. Bilo koja od robnih marki ili imena uključujući ime Vamedia ne mogu biti uključeni u Internet adresu bez prethodnog pismenog odobrenja Vamedie.

Odricanje od prava

Svi sadržaji i informacije na sajtu Vamedie predstavljeni su javnosti na uvid u najboljoj nameri, i Vamedia veruje da su tačni. Međutim, stranka koja želi da stupi u poslovan odnos sa nama ili kupi nekih od naših proizvoda ili usluga, ne treba da se osloni na informacije na Veb sajtu već da uputi direktan upit odgovarajućoj instanci u Vamediji. Ne pružamo bilo kakve garancije putem ovog Veb sajta u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne možemo biti odgovorni za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korišćenjem informcija sa ovog Veb sajta. Informacije na ovom Veb sajtu mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja.

Linkovi

Vamedia ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica a koja su vezana linkom sa strana Veb sajta Vamedie. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan Veb sajt vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti, i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata. Sami linkovi ne znače istovremeno da Vamedia na bilo koji način sponzoriše ili je povezan sa entitetima koji su odgovorni za ažuriranje pomenutih Veb sajtova ili strana.

Modifikovanje i promena pravila

Vamedia zadržava pravo da bez najave povremeno promeni ili modifikuje ova pravila , kao i delove naznačene pod « privatnost « i « copyright «.

Nadležnost suda

Za sve sporove koji proisteknu iz ovih Pravila nadležan je sud u Valjevu, Srbija

Member Login