imageValjevac Nebojša Gavrilović jedinstven je slučaj nekoga ko pred Prekršajnim sudom u Valjevu odgovara za to što je skidao plakate sa bandera i mesta gde njihovo lepljenje nije dozvoljeno.“ Ja nisam član nijedne partije, ali me užasava bahatost i bezobrazluk, lepili su gde stignu plakate ,a to ni po zakonu ne može. SNS aktivisti su me prijavili“, kaže Nebojša.

Nebojša Gavrilović (39) mladi Valjevac kog kako kaže užasava prljavština i nemarnost u toku kampanje za predsedničke izbore doneo je odluku da ukloni plakate koje su izlepljene na za to nedozvoljenim mestima. Vrlo brzo je prijavljen policiji . „To je bilo u aprilu prošle godine. Prvo me prijavio jedan član SNS koji me vrebao po gradu i zvao deset puta policiju. Oni su me našli i nastao je problem jer mi je lična karta bila istekla. Ja sam samo koristio svoje gradjansko pravo da očistim svoj grad. Priveden sam kod sudije za prekršaje i sudija je videla da ja nisam konfliktna ličnost niti zlonamerna osoba i presuda je ovog februara je stigla, presuda da sam oslobodjen, baš na moj rodjendan“, priča Nebojša.
On kaže i da je samo dva dana nakon te prve prijave policiji ponovo bio prijavljen od strane dva člana SNS-a. „Taj postupak je sada još uvek u toku. Znate ja nisam skidao plakate samo jednog predsedničkog kandidata nego svih. Skidao i stavljao u crne džakove . A skidao sam ih sa mesta gde nije dozvoljeno njihovo lepljenje, sa bandera , gradskog mobilijara , mostova. Jer znate te partije žive od našeg novca pa i mog koji kroz poreze dajem , oni lepe plakate gde stignu i nakon toga niko to ne uklanja. Grad je ruglo uvek posle kampanja. Pa evo imate i sad na mestima tih plakata. Išao sam pre neki dan do Mionice , pa tamo nema bandere bez plakata“, objašnjava Gavrilović.
Kako kaže na poslednjem ročištu pre dva dana on je zatražio da vidi iskaze tih lica koja su ga prijavila , a sa sobom na sud poneo je čak pet džakova plakata koje je tada skinuo sa bandera . „Ja sam prijavljivao komunalnoj policiji da se krši red i zakon , a oni su mi odgovarali da nemaju ljudi da to prate jer dežuraju u zgradi uprave. Ja stvarno ne znam , vi ako znate recite mi , da li je iko od njih koji su lepili tamo gde ne sme odgovarao. Pa nije niko. A ja odgovaram zato što sam skidao i čistio za njima. Panoi i bilbordi , to nisam ni pipnuo jer tu je lepljenje dozvoljeno, ja sam poštovao zakon , a oni nisu“, priča svoj slučaj Gavrilović.

image On navodi da je tokom pomenute kampanje od gradjana Valjeva dobio nadimak „Fantom na rolerima“ jer je u akciju skidanja plakata išao na rolerima, a gradjani su ga podržavali u tome. „ Ti aktivisti su dali lažne izjave da sam ja cepao plakate i bacao na zemlju , ali to nije tačno. Niti sam kome pretio niti sam šta bacao , ja sam čistio. Policija zna da ja nisam incidenatan čovek.Čak je policajac napisao izveštaj a da nije bio na terenu niti utvrdio činjenično stanje. Tu im se ozbiljna greška provukla. Na ročištu se desilo nešto neobično. Sudijnica me je pitala zašto se nisam obratio gradonačelniku u vezi plakata. Bio sam u šoku. Pa gradonačelnik je bio u Valjevu tada i video to, nije ni pitanje za mene što to nije zaustavio nego za njega“, kaže Gavrilović.
On navodi takodje da je sudu sada predložio svedoke , tvrdi da postoje fotografije i snimci , a čak i zapisnik komunalnog policajca u kome se tačno navodi odkle i gde je skidao plakate. „Sudijnica me pitala što sam doneo te džakove. Pa to su dokazi , a ona kaže pa odakle ja znam odakle ste ih skinuli, pa zaista da nisam sa krovova? Političke partije su prekršile zakon i da je ovo pravna država oni bi svi bili kažnjeni za to što rade. Moje dopise kad sam pozivao komunalnu policiju ignorisali su. Skidao sam sve u po bela dana . Smeta mi taj bezobrazluk jer partije su imale dovoljno medijskog prostora da se promovišu , ali ne oni lepe svuda i to ostaje. Meni je načelnica komunalne policije rekla da su pisali prijave , ali da nisu nikog uhvatili da lepe. Pa oni nisu ni morali da hvataju nego da sudu podnesu prijavu. Sad čekam sledeće ročište“, kaže Gavrilović.
Za sebe kaže da živi od svog rada i da nikada nije imao nikakva kršenja zakona. A za slučaj privodjenja zbog plakata kaže da je još jedan Valjevac S.B. takodje privodjen.
„Ja sam očito presedan svake vrste. Oni mogu da lepe tamo gde ne sme, a ja ne smem da skidam sa tih mesta. Imam ponudu nekoliko advokata da me zastupaju besplatno, ali za sada ne treba , pa valjda još ima nekog zakona. Valjda ima, a ja nisam član nijedne partije , niti ću to biti , pa ne znam da nije to problem“, zaključuje Gavrilović.

S.V.

 

 

 

valis
dunav

Zašto mi

Razlozi da odaberete baš naš portal:

  • Mi volimo naš posao
  • Ne dopuštamo cenzuru
  • Dopuštamo kritiku i različitosti
  • I Vi se ovde pitate :)

krusik

ccc

europrom

 

Uslovi koriscenja

Vamedia posetiocima u dobroj nameri obezbeđuje korišćenje sadržaja Vamedia.info portala. Svi posetioci imaju pravo da besplatno koriste sadržajeovog portala, ukoliko ne krše pravila korišćenja. Svaki korisnik dužan je da proverava i obaveštava se o pravilima korišćenja ovog portala. Ni jedan deo portala ne sme se koristiti u nezakonite svrhe, ni za promovisanje istih.
Vamedia štiti privatnost korisnika u najvećoj mogućoj meri.Vamedia se obavezuje da će u dobroj nameri koristiti podatke dobijene od korisnika tokom korišćenja portala, te da privatne podatke neće distribuirati, niti prodavati trećoj strani, osim uz dozvolu korisnika.

Sadržaji Veb sajta u isključivom i potpunom su vlasništvu Vamedie . Delovi ili ceo Veb sajt ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez prethodnog pisanog odobrenja Vamedie, izuzev u slučaju preuzimanja informacija i materijala i pohranjivanja na disk računara pojedinačnog korisnika radi lične upotrebe.
Sve robne marke i logotipi prikazani na ovom Veb sajtu zaštićena su imena i u vlasništvu Vamedie i ne mogu biti korišćeni na drugim Veb sajtovima bez pisanog odobrenja Vamedie. Bilo koja od robnih marki ili imena uključujući ime Vamedia ne mogu biti uključeni u Internet adresu bez prethodnog pismenog odobrenja Vamedie.

Odricanje od prava

Svi sadržaji i informacije na sajtu Vamedie predstavljeni su javnosti na uvid u najboljoj nameri, i Vamedia veruje da su tačni. Međutim, stranka koja želi da stupi u poslovan odnos sa nama ili kupi nekih od naših proizvoda ili usluga, ne treba da se osloni na informacije na Veb sajtu već da uputi direktan upit odgovarajućoj instanci u Vamediji. Ne pružamo bilo kakve garancije putem ovog Veb sajta u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne možemo biti odgovorni za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korišćenjem informcija sa ovog Veb sajta. Informacije na ovom Veb sajtu mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja.

Linkovi

Vamedia ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica a koja su vezana linkom sa strana Veb sajta Vamedie. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan Veb sajt vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti, i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata. Sami linkovi ne znače istovremeno da Vamedia na bilo koji način sponzoriše ili je povezan sa entitetima koji su odgovorni za ažuriranje pomenutih Veb sajtova ili strana.

Modifikovanje i promena pravila

Vamedia zadržava pravo da bez najave povremeno promeni ili modifikuje ova pravila , kao i delove naznačene pod « privatnost « i « copyright «.

Nadležnost suda

Za sve sporove koji proisteknu iz ovih Pravila nadležan je sud u Valjevu, Srbija

Member Login