imagePovredjeni planinari iz Kragujevca zahvalni vozaču koji im je kako kažu prvi spasao život, a nakon toga i valjevskim lekarima i medicinskom osoblju koji su ih odmah zbrinuli i ukazali pomoć.

U autobusu koji je prevozio planinare iz Kragujevca i koji se prevrnuo nedaleko od brane Rovni nalazilo se 28 putnika i gotovo svi su povredjeni , a medju njima najteže vozač koji je i operisan. Medju onima koji su zadržani na lečenju u valjevskoj bolnici su Kragujevčanke Milinka Stanković i Jevrosima Tasić koje kažu da još čuju zaglušujuću vrisku putnika malog autobusa.
„ Na oko 500 metara od mesta gde smo udarili u zid i pervrnuli se, vozač je rekao „ljudi, kočnice su otkazale, držite se“. Svi smo vrištali i on je vrištao, jer smo se nalazili na nizbrdici. Ipak, uspeo je nekako da izmanevriše, da bukvalno minibus „propne“ na tu podzidu pored puta, posle čega smo se prevrnuli na krov. Da nije u tome uspeo, ko zna gde bi se posle u punoj brzini survali i kakva bi tek tragedija bila“, kaže Milinka koja je od udara izletela kroz prozor pri čemu je izgubila svest.
Vozač autobusa D:T nakon operacije u Valjevu prebačen je za Beograd na dalje lečenje, a Kragujevčani za njega imaju samo reči hvale. Podjednako su kaže zahvalni valjevskom medicinskom osoblju koje bilo na visini zadatka.
Pored ortopedije, gde su smeštene ove dve žene, ostali Kragujevčani nalaze se na lečenju na odeljenjima hirurgije i poluintezivne nege. Lekari valjevske bolnice, od kojih su mnogi u subotu veče, kada su čuli za nesreću, od svojih kuća došli u Urgentni centar i za manje od sat i po uspeli da zbrinu sve povređene, kažu da su svi u stabilnom stanju i da će jedan broj njih i tokom dana biti poslat kućama ili na dalje rečenje u kragujevački Klinički centar.
Do nesreće je po svemu sudeći došlo nakon što su na autobusu otkazale kočnice , a nakon nesupešnog pokušaja daq ajutobus zaustavi vozač ga je usmerio prema stenama pored puta nakon čega se autobus prevrnuo na kolovoz.
Najveći broj putnika je otpušten na kućno lečenje i već su stigli svojim kućama u Kragujevac, a za sam put kažu da u dolasku ništa nije ukazivalo da postoji neki kvar na vozilu.

S.V

 

valis

Zašto mi

Razlozi da odaberete baš naš portal:

  • Mi volimo naš posao
  • Ne dopuštamo cenzuru
  • Dopuštamo kritiku i različitosti
  • I Vi se ovde pitate :)

krusik

zup

europrom

 

Uslovi koriscenja

Vamedia posetiocima u dobroj nameri obezbeđuje korišćenje sadržaja Vamedia.info portala. Svi posetioci imaju pravo da besplatno koriste sadržajeovog portala, ukoliko ne krše pravila korišćenja. Svaki korisnik dužan je da proverava i obaveštava se o pravilima korišćenja ovog portala. Ni jedan deo portala ne sme se koristiti u nezakonite svrhe, ni za promovisanje istih.
Vamedia štiti privatnost korisnika u najvećoj mogućoj meri.Vamedia se obavezuje da će u dobroj nameri koristiti podatke dobijene od korisnika tokom korišćenja portala, te da privatne podatke neće distribuirati, niti prodavati trećoj strani, osim uz dozvolu korisnika.

Sadržaji Veb sajta u isključivom i potpunom su vlasništvu Vamedie . Delovi ili ceo Veb sajt ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez prethodnog pisanog odobrenja Vamedie, izuzev u slučaju preuzimanja informacija i materijala i pohranjivanja na disk računara pojedinačnog korisnika radi lične upotrebe.
Sve robne marke i logotipi prikazani na ovom Veb sajtu zaštićena su imena i u vlasništvu Vamedie i ne mogu biti korišćeni na drugim Veb sajtovima bez pisanog odobrenja Vamedie. Bilo koja od robnih marki ili imena uključujući ime Vamedia ne mogu biti uključeni u Internet adresu bez prethodnog pismenog odobrenja Vamedie.

Odricanje od prava

Svi sadržaji i informacije na sajtu Vamedie predstavljeni su javnosti na uvid u najboljoj nameri, i Vamedia veruje da su tačni. Međutim, stranka koja želi da stupi u poslovan odnos sa nama ili kupi nekih od naših proizvoda ili usluga, ne treba da se osloni na informacije na Veb sajtu već da uputi direktan upit odgovarajućoj instanci u Vamediji. Ne pružamo bilo kakve garancije putem ovog Veb sajta u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne možemo biti odgovorni za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korišćenjem informcija sa ovog Veb sajta. Informacije na ovom Veb sajtu mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja.

Linkovi

Vamedia ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica a koja su vezana linkom sa strana Veb sajta Vamedie. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan Veb sajt vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti, i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata. Sami linkovi ne znače istovremeno da Vamedia na bilo koji način sponzoriše ili je povezan sa entitetima koji su odgovorni za ažuriranje pomenutih Veb sajtova ili strana.

Modifikovanje i promena pravila

Vamedia zadržava pravo da bez najave povremeno promeni ili modifikuje ova pravila , kao i delove naznačene pod « privatnost « i « copyright «.

Nadležnost suda

Za sve sporove koji proisteknu iz ovih Pravila nadležan je sud u Valjevu, Srbija

Member Login