215 godina od seče knezova

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović je položio venac na grrob prvog srpskog ministra policije Jakova Nenadovića, a povodom obeležavanja „215 godina od Vaskrsa srpske države.

Na dan obeležavanja 215 godina od seče knezova u Brankovini je održana prigodna svečanost kojoj je prisustvovao i ministar uutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović.

„Stojeći danas na ovom mestu osećam odgovornost pred našim precima . Živote su dali da bismo mi živeli u  suverenoj, modernoj i uredjenoj zemlji. Teško da neko može više da da i više da učini . Iz političke mudrosti i junačke hrabrosti svako od nas može da nauči mnogo . Zadao nam je lekciju kako se voli svoja zemlja i kako se vode odlučujuće bitke. Mi danas vodimo drugačije bitke. Bitke za snažnu Srbiju, ne zaboravljajući prošlost moramo danas da radimo najbolje što umemo. Našoj deci i našoj zemlji je potreban mir, ekonmska ipolitička stabilnost kako bi svako mogao da planira sutra. Zato naša Vlada svakoga dana zejadno sa našim predsednikom Aleksandrom Vučićem radi na staranju novog ambijenta, otvaranju fabrika, većeg broja radnih mesta vodeću ujedno i odgovornu socijanu politiku“, rekao je Stefanović.

On je naveo da je ova Vlada uspela da promeni ekonomski položaj naše države, popravi stanje koje je bilo teško i da kako je rekao, od prazne kase neizvesnosti koju su ostavljali našem nadodu dodjemo u situaciju da iz godine u godinu rastu plate i penzije. Ministar Stefanović je rekao da velike svetske sile vide u našoj zemlji ozbiljnog partnera.

„Nažalost ima onih kojima se to nesvidja i koji ne praštaju uspeh i svedoci smo pretnji i ucena . Neki od tih pretnji se odražavaju na ekonomiju naše zemlje, a posebno na naš narod koji živi na Kosovu i Metohiji. Svi ste bili svedoci da vidite iživljavanje nad našim narodom na Kosovu i Metohiji uvodjenjem taksi na srpsku robu jer su time hteli da ostave naš narod koji živi u južnoj srpskoj pokrajini bez hrane i lekova iz centralne Srbije. I Kosovo jeste najteže pitanje koje Srbija danas ima pred sobom. Naša zemlja na čelu sa Aleksandrom Vučićem spremna je da rešava i ovo teško pitanje i da učini da naš narod živi bolje. Hoću da znate da ni predsednik Vučić ni Vlada neće dozvoliti nikome da unižava naš narod, gazi prava Srba i pokušava da otme našu zemlju“, rekao je ministar Stefanović.   

On je posebno naglasio da država neće dozvoliti širenje fašizma na ulizma i da bilo ko ugrožava sigurnost i bezbednost bilo kog gradjanina naše zemlje.

S.V.

4 comments on “215 godina od seče knezova

  1. tužno

    E tako je to u Valjevu kada se ne zna tačno mesto pogubljenja knezova.Umesto da se na tom mestu.mestu pogubljenja obeleži početak I Srpskoga ustanka,a to je bvilo samo pre dvesta godina.Nije samo to u Valjevu naopoako.Ima toga vazda,barem što se tiče istorije.Važnije je ubistvo dva Srbina u Beloj Crkvi,nego ustanak protiv Turaka.Valjevo,grad APSURDA,i grad prokletstva

    Reply
  2. Creator

    Skup iskoriscen u politicke svrhe , sa ciljem daljeg velicanja velikog vodje i uspeha u ekonomiji …. u najmanju ruku skaradno, ali sta cete , to je realnost Srbije medj sljivama 21. veka … inace, zatekao sam se na duplim trakama kada je ova kolona iz pravca MUP- a projurila preko 60 na sat , verovatno se plaseci tih istih gradjana cijim se interesima bave …

    Reply
  3. Srbijo

    Spominjete smo ukidnje carine,a štosu formirali vojsku to niko nespominje.Pa koje je opasnije vojska ili carina.

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.