Gradjani Novog naselja „ukrašavali“ rupe

S obzirom da je u Novom naselju izostalo najavljeno novogodišnje kićenje, gradjani su brojne rupe okitili kartonskim novogodišnjim kuglama sa likovima gradskih funkcionera. Gradjani tvrde da su kugle postavili , a da je na poslednji dan 2018. godine usledilo zatvaranje rupa rizlom.

Iako je za ovu Novu godinu bilo najavljeno novogodišnje ukrašavanje Novog naselja , kićenje je izostalo. Naime, grad Valjevo predvideo je budžetom za 2018. godinu kupovinu novogodišnje rasvete pa je raspisana i javna nabavka. Procenjena vrednost bila je 4 995 000 dinara. Grad Valjevo je u prethodne dve godine već izdvojio 12 miliona dinara za novogodišnju rasvetu. Razlog obustave ove poslednje javne nabavke je kako se navodi u zvaničnoj dokumentaciji taj što se nijedan ponudjač nije javio pa će kako se dalje navodi, javna nabavka biti ponovo raspisana kada se steknu uslovi.

Na sednici Skupštine u trenutku kada je opozicija kritikovala tako veliko izdvajanje za novogodišnje ukrase objašnjenje je dao načelnik odeljenja za infrastrukturu Zoran Trifunović rekavši da i gradjani Novog naselja treba da imaju novogodišnju rasvetu te i da ne treba zbog toga da idu do centra grada. Ipak u 2018. je izostala kupovina.

Umesto toga kako su u ulicama u Novom naselju primetne brojne rupe i započeti, a ne završeni  radovi , gradjani su odlučili da sami ukrase svoju Mesnu zajednicu. Na znakovima koji ukazuju na radove osvanule su kartonske kugle sa likovima gradskih funkcionera koje krase novogodišnje kape.  Pored pojedinih rupa plavim sprejem gradjani su napisali „SNS rupe“.

Kako Vamedia saznaje vrlo brzo nakon postavljanja „ukrasa“ vidjena su lica koja su iste skidala, a meštani ovog naselja tvrde da je poslednjeg dana stare godine stigla i mehanizacija koja je rizlom rupe zatrpavala. 

Ipak ostale su fotografije ukrašavanja koje su objavljene i potom deljene na fejsbuku.

S.V.

2 comments on “Gradjani Novog naselja „ukrašavali“ rupe

  1. Jovan

    Sram vas bilo,vi znate da kritikujete,pa imali ste izbore 21 oktobra 2018 sto ne pobediste kada ste tako bajni i sjajni.U Novom naselju nikad nije nista uradjenjo dok naprednjaci nisu dosli na vlast.Puna podrška Gvozdenoviću i za Gajica zauvek!!!

    Reply
  2. dedagaga

    Врло духовита досетка грађана Новог Насеља – ефектнија од било које усмене или писане критике.
    Срећна им Нова година и Божић.

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.