Borci optužili Gvozdenovića za nameštanje komisije I zakazali protestni skup

Udruženje boraca rata organizuje protestni skup I šetnju 31. januara u 14h. Povod je tužba protiv majke pokojnog borca Željka Petrovića.

Utvrđeno je, naime, da je  majci,Željka Petrovića, sada pokojnoj Ljubici Petrović, od 1. novembra 2003. do 31. oktobra 2006. godine na osnovu njegovog invaliditeta isplaćeno oko 270.000 dinara na koje navodno nije imala pravo. Pred Osnovnim sudom u Valjevu u toku je sudski postupak, a tuženi su naslednici Ljubice Petrović.

Boračko udruženje apelovalo je na gradske vlasti da se tužba povuče, ali kako odgovora nije bilo naredni korak jeste javni protest.” Udruženje boraca rata od 1990 godine i ja Bradić Ljubomir kao predsednik i Generalni sekretar udruženja boraca Gvozdeni puk Republike Srbije uputio sam molbu gradu Valjevu da porodici najtežeg pokojnog ratnog Vojnog invalida Željka Petrovića otpiše sporni dug i odustane od tužbenog zahteva.Šta reći o pokojnom našem idolu i junaku Željku Petroviću, sve je rečeno, skupljali smo sredstva za njegovo lečenje i pravljenje kuće, nije izdržao rane za narod i Srbiju odvele su ga mladog sigurno u Raj.On je ponos grada Valjeva i njegovo herojstvo i zato se nadam da će grad Valjevo uvažiti našu molbu i otpisati dug porodici Petrović Željka koji je proistekao iz pogrešno obračunate invalidnine koju je nasledila njegova pokojna majka Ljubica Petrović”, kaže Ljubomir Bradić predsednik Udruženja.

On navodi da je prilikom podnošenja inicijative I apela ustanovljeno I da je grad , kako kaže, namenski promenio komisiju za odabir programa iz oblasti boračko invalidske zaštite.

“Da li je moguće da grad Valjevo tuži porodicu pokojnog ratnog invalida Željka Petrovića i da promeni komisiju za odabir programa iz oblasti boračko invalidske zaštite? U istoj komisiji niko ne zna šta je program a niti razume tu oblast i to oblast iz boračko-invalidske zaštite a pojedinci su u ko zna koliko komisija. Dobio sam informaciju  da će Rajku Milinkoviću dati obećanih 1.000.000,00 dinara iako ne može da dobije ta sredstva jer nema uslova i čast Rajku Milinkoviću ali tako gradonačelnik direktno utiče na lečenje bolesnih boraca, ratnih vojnih invalida i porodica palih boraca zbog verovatno njegove velike mržnje i traženje novca od mene lično od programa zašta imam svedoke a koje nikada nisam hteo da mu dam i da ja odgovaram?

Godinama je to radio dok nije bio gradonačelnik i morao sam da mu dajem lično svoja sredstva i dan danas mi duguje pare, čak sam dizao kredite i otplaćivao dugove GG Pobeda za Valjevo.

Mi ćemo sa našim narodom izaći na ulicu dosta je ,,bahatosti“ Gvozdenovića jer nećemo to da trpimo više a posebno zbog tužbe porodice pokojnog ratnog vojnog invalida Željka Petrovića.

Nama ne može da komanduje devojčica gradonačelnika Gorica Božić nikada i to ćemo mu mi objasniti jednog dana demokratski a brzo će to vreme doći”, kaže Bradić.

Ljubomir Bradić dostavio je Vamediji dokumenta I izjave iz kojih se vidi da je aktuelni gradonačelnik Slobodan Gvozdenović koristio sredstva Udruženja boraca za plaćaje troškova GG Pobeda čiji je svojevremeno bio član. Gvozdenović je u gradsku Skupštinu ušao kao odbornik upravo na kvoti ove GG da bi potom pet članova preveo u SNS.

2 comments on “Borci optužili Gvozdenovića za nameštanje komisije I zakazali protestni skup

  1. Pavle

    Ovo su smesne optuzbe ko Vas moze da natera da podignete kredit to je Vasa volja niste mali da moze neko da Vas ubedi,i sredstva koja su opredeljena za Udruzenje koje treba da sprovodi projekte i programe u cilju poboljsanja rada Udruzenja i radi pomoci zdravstveno ugrozenim borcima ne bi trebalo da se dele nenamenski to nije greska gosp.Slobodana Vi ste predsednik i odgovorno lice Vi raspolazete novcem!

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.