Prvenstvo za juniore Srbije

Na prvenstvu Srbije za juniore i apsolutno na kome je učestvovalo osam plivača „Valisa“ predvođenih trenerom Vladimirom Boškovićem.

Najveći uspeh je ostvarila Anja Radojević, koja je u disciplini  100m leđno osvojila bronzanu medalju isplivavši trku za 1:07,74 minuta, sa samo tristotinke zaostatka za drugoplasiranom juniorkom. Anja je u disciplini 200 mleđno  u B finalu stigla do druge pozicije a do desete u apsolutnoj konkurenciji sa novim ličnim rekordom 2:27,51 minuta. Sa rezultatom 32,17sekundi u disciplini 50m leđno, Anja se plasirala u B finale kao šesta juniorka.

Tijana Todorčević se plasirala u B finale kao šestoplasirana juniorka sa novim ličnim rekordom. 27,84 sekunde.  Svoje lične rekorde isplivali su i Ognjen Dašković i Simon Stefanović, dok su Milica Ristić, Jana Tomašević, Anđelija Damnjanović i Marija Jevtić  svojim najboljim ovogodišnjim rezultatima doprinele da plivački klub „Valis“ u konkurenciji 48 klubova prvenstvo Srbije završi na osmoj poziciji ekipno u ženskoj konkurenciji.

„Ovim nastupom smo uspešno završili ovu kalendarsku godinu, svi plivači su dali svoj maksimum i ostvarili najbolje rezultate kada je bilo najpotrebnije. Čestitamo svim plivačima i trenerima na odličnoj godini koja je za nama“, kaže predsednik plivačkog kluba „Valis“ Branislav Kovačević.
Plivači mlađih uzrasnih kategorija, predvođeni trenerima Nemanjom Radovićem, Nemanjom Simićem i Željkom Dimitrijevićem, njih ukupno 40 nastupili na međuklupskom takmičenju u Šapcu, i osvojili ukupno 29 medalja: 13 zlatnih, 9srebnih i 7 bronzanih.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.