Sednica Skupštine o rebalansu i Statutu

imageU 10 sati ovog prepodneva počeće sednica Skupštine grada Valjeva , a najvažnije tačke na ovoj sednici biće izmena Statuta grada i drugi rebalans budžeta.

Dok valjevska opozicija najavljuje ispitivanje odluke o izmeni Statuta grada na Ustavnom sudu , izmenjeni dokument danas će se naći pred odbornicima grada. Kako Vamedia saznaje ove izmene biće usvojene čime će najviši akt grada biti izmenjen. Valjevo će shodno sadašnjim saznanjima dobiti još članova Veća , savetnike gradonačelnika i svu svoju imovinu poveriti na staranje gradonačelniku Slobodanu Gvozdenoviću.
Statutarna komisija ove nedelje nije imala stav po pitanju izmene Statuta jer je glasanje donelo nerešen rezultat.
Skupština će danas izvesno usvojiti i odluku o isplati naknade za troje bivših direktora Toplane, Centra za kulturu, Vidraka u ukupnom iznosu od 3,2 miliona dinara.
Pred odbornicima će se naći i drugi rebalans budžeta za ovu godinu , a po nezvaničnim saznanjima nije isključeno da do kraja godine usledi još jedan s obzirom da će se u njemu naći i izmenjeni status gradske Direkcije.
Gradsko veće juče je odbacilo amandman kojim se svakom novorodjenčetu do Nove godine opredeljuje 20 000 dinara po osnovu pomoći porodici sa decom.

S.V.

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.