Praznici „pokosili“ vaspitače

imageU valjevskim obdaništima deca su ovog jutra primana po sistemu dežurstva vaspitača što podrazumeva različite uzraste dece u istim grupama. Dok Milan Gajić predsednik UO PU“ Milica Nožica“ tvrdi da je preko 20 vaspitača javilo porukom direktoru da je bolesno , pojedini vaspitači za Vamediu kažu da je to normalno da se produže praznici i izmedju sebe dogovore o dežurstvu.

Na vratima valjevskih obdaništa stoji obaveštenje da su neradni dani u obdaništima 1.,2. i 7. januar. Ipak jutros u valjevskim obdaništima roditelji su dobili obaveštenje da deca neće biti kod svojih vaspitača već u posebno formiranim grupama različitih uzrasta . Milan Gajić predsednik UO obdaništa kaže da je trenutno u obilasku svih objekata jer je tokom jutra preko 20 poruka o bolestima stiglo na telefon direktora Zlatomira Markovića. „ Preko 20 vaspitača se javilo da je bolesno i direktor je dobio takve poruke od njih da ne mogu doći na posao zbog bolesti. Zbog toga su oni vaspitači koji su došli na posao morali da preuzmu i decu iz grupa vaspitača koji nisu došli na posao. Sva deca su primljena , nijedno dete nije vraćeno i mi radimo normalno u skladu i sa obaveštenjem koje je dato , a to je da obdanište ne radi samo 1., 2. i 7 .januara zbog praznika“, kaže Gajić.
Ipak ovog jutra neki od vaspitača za Vamediu tvrde da je dežurstvo u pitanju jer je to praksa da se spoje praznici. „Mi se dogovorimo izmedju sebe ko će dežurati i primamo decu , nije to ništa novo“, rekla je jedna od vaspitačica za Vamediu. Na kraju će kadrovska služba ipak imati najviše posla da zavede i obračuna bolovanja o čemu će uverenja morati da budu doneta od lekara jer zakon ne propisuje SMS poruku kao validan dokument. Logično, nije isključeno ni da ako bolovanja potraju obdanište zaista uvede dežurstvo , ali će o tome sigurno uslediti obaveštenje roditeljima.

Ako je verovati Gajiću , praznici su ozbiljno desetkovali vaspitače jer su se u velikom broju razboleli , a ako je verovati pojedinim vaspitačima ista bolest „kosi“ ih za praznike svake godine .

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.